http://share.matriksdata.com/share.a...09102043229772
DUA-L22 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://share.matriksdata.com/share.a...09102043229772
DUA-L22 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar
1.siz şirket sahibi olsanız maliyeti en düşükten çıkmak istemezmisiniz.elbette istersiniz.burda şirket kanun ve yönetmelikin tanıdığı hakkı kullanmaktadır.
2.pay alım süresi bitiminde aldığı hisse oranında sermaye artırımının onaylanması ve bunun tescilini isteyecektir spk.dan.bu miktar
yuzde 98 e ulaşmazsa spk.şirkete git bu oranı bul deme ihtimali hayli yüksektir.
3.şirket yuzde 98 i bulamıyacağını anlarsa gönüllü pay alım tebliğinde 2 gün önceden fiyat artrmayı buradada deneyebilir bir engel görükmüyr.
4.diyelimki 3.maddedeki durum gerçekleşmedi 17.sinden sonra yüksek fiyattan gönüllü pay alım teklifi yapabilir.
5.şirket bu işe başlamadan bu tür durumların olabileceğini varsayark b planı mutlak vardır.
6.ayrıca bir blk hisse belkide vardır bunu bilemeyiz şurda fazla bir süre kalmadı.burada risk 0
sağlıkla kalın ve olumlu düşünüp olumlu bitsin dileğiyle
Sayin cinali size katılmak ile beraber sadece 1. Madde için diyorum. Peki ya siz siz olsanız ortağınızın elinden 5te 1 fiyatına hissesini elinden alirmisiniz. Velevki hakemlik yapan spk adil davranmadı peki siz sirket sahibi olsanız yılda 50 milyar euro ciro yapsanız kağıdı böyle surundurumusunuz. En azından ortaklarıma daha adil olayım diye aldigim fiyata vereyim demezmisiniz. Ki şirketi aldığınız günden bugüne büyümüş ve kâriniz katlanmış ise. Bakın böyle durumlarda hissedarlarina jest yapanlar bile olur. Biz jest değil, değerinin üstünde de değil, değerini de değil, yok pahasına vermek istemiyoruz
SM-G850FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kanun ve yönetmelik ler öyle bir hak bile verse medeni bir toplumda gelişmiş iktisadi ve liberal piyasalarda hissederin elindeki beleş fiyata elinden cekistirerek alınmaz. Kanun ve yönetmelik dediğimiz şey neki insanlık tarihinden bugüne magduriyetlere cevap veremeyen hergün değişen yamali bohça gibi...
Saygılarımla
SM-G850FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kardeş herşeyi şartlarında değerlendirmek lazım ben ne yapardım bilmem zr.burada spk.çk daha suçludur sebebi düzenleyici ve karar verici kurumdur.ne kadar adil karar vermediğini kendim yaşadım.spk atıyrum deseydiki hernekadar 2012 çıkıyrsada 28 tl.
yapsan inanın şirket kabul eder ve bu iş çözülürdü.belki bu fiyatta bazılarını tatmin etmezdi ama spk.en azından bir tavır sergilemiş gözükürdü.
maalesef 0.80 defter değerinden satma hakknı kullanmış bir yatırımcı olarak yazıyrum.hep iddia ettiğim gibi spk.şirketten fazla hatalıdr bu 2012 tespitinde.bakalım bu hatayı pay alımından snraki şirket müracaatında git 98 bul diyecekmi veya şirket bu yönde bir adım atacakmı 3 sene bloke edilecek hisse bedeli ve belirsizliği göze almayacağı umudunu taşımaya devam ediyorum.
çünkü bu durum şirketin kottan çıkma başvuru amacına uymamaktadr.
ayrıca çok cüzi bir hisse var dışarda
yt.tav.değildir.
Sayin Cinali nereden çıkarıyorsunuz 2. maddede yazdıklarınızı? Böyle bir durum yok.
Ayrica sirketin 98 oranini bulma gibi bir derdi yok gibi görünüyor, sürecin başından beri takip ediyorum... hayırlısı olsun inşallah
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Yer İmleri