Ben YENİKAPI yı gördükçe kul ve yetim hakkını görüyorum...
Ben YENİKAPI yı gördükçe kul ve yetim hakkını görüyorum...
Diyemez abi. Doç ve Prof altı kadro her daim topun ağzında. Bu iki kadroda olanlardan bir kısmı gerçekten akademisyen ve işini yapıyor sadece elinden geldiğince, çamura bulaşmıyor. Bu adamları yönetim kademesine almıyorlar zaten. Şaş kaza aldılarsa da atıyorlar sistemden hemen . Geri kalanda dediğin malum tayfa maalesef.
10-20 TL diyen youtuberların bir kısmı çark edip ilk yükseliş satış fırsatı tavsiyesi vermeye başladı.Tezgah altında ne numaralar dönüyorsa artık..
Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...
Aklıma bizim dönemdeki değerleme geldi de....
Mülkiye'de, yarı yıl ve dönem sonu olarak iki kez sınava girerdik.
Üssü Mizan denilen bir not sistemimiz vardı.
Bu sistemde öğrenci kafayı yerdi...
Okuldan atılan sayısı sanırım mezun olan sayısından fazla idi...
Bakın Üssü Mizanı Mahfi Eğilmez ne güzel anlatmış...
"Mülkiye’de o zaman üssü mizan uygulaması vardı. Yani sınıf geçebilmek için bir yılda okutulan bütün derslerden 10 üzerinden en az 5 alınması ve bütün derslerin ortalamasının da en az 7 olması gerekiyordu. İki sınav hakkı vardı. İlki dersler bitince Haziran’da ikincisi de bütünleme için Eylül’de idi. Diyelim 8 dersiniz var ve siz sınavda 5’inden 5’den yukarıda üçünden de 5’den aşağıda not aldınız. 5’den aşağı not aldığınız 3 dersten bütünlemeye kalıyordunuz. Diyelim ki bütünlemede bunlardan 5’den yukarı not aldınız. O zaman da 8 dersin ortalaması alınıyordu. Eğer ortalamanız 7 ve yukarı ise bir üst sınıfa geçiyordunuz. Eğer bir tek dersiniz bile 5’in altındaysa 8 dersten de sınıfta kalıyordunuz. Ya da hiç zayıfınız yok ama ortalamanız 6,8 tutuyor. O zaman da bütün derslerden sınıfta kalıyordunuz. Yani ders geçme değil sınıf geçme veya kalma sistemi geçerliydi. Birinci veya ikinci sınıfta iki kez sınıfta kalanlar belge alıp okuldan atılıyordu. Ben okula girdiğimde bir önceki yılın bütünleme notları asılmıştı. Merakla gidip bakmıştım. 50 kişi birinci sınıftan belge alıp atılmıştı. Atılanlar arasında hiç zayıfı olamadığı halde üssü mizanı tutturamadığı için atılanlar da vardı. Dehşet verici bir çizelgeydi. 7 orta sayılıyor, 7,5 – 8,5 arası iyi, 8,5 ve üstü pekiyi sayılıyordu."
https://t24.com.tr/haber/bir-zamanla...namadim,353365
Yabancı dil konusu da ayrı bir belaydı...
Ben 6.40 ı gördükten sonra düşünürüm.
O fiyatı gördüğündeki şartlar önemli.
Maliye Hesap Uzmanlığı sınavı ve hesap uzmanı olmak için yapılan onlarca sınav ve değerlendirme görüp göreceğiniz en ağır sistemlerdendi...
Çok ağır bir sınavla seçildikten sonra 6 ay çok ağır bir kurs, 2,5 yıllık da ilave üstadlar yanında muavinlikten sonra tüm konulardan tekrar çok ağır bir sınava girerdiniz.
Bu sınava hazırlanmaktan yorgun düşerdik.
Tüm bunlardan sonra, üstadlarınızdan aldığınız rapor temelli değerlendirme ve notlar, kurslardan itibaren aldığınız onlarca not, yazdığınız onlarca rapora verilen notlar, nihai sınav ve mülakatta aldığınız notlarla (Yüzlerce değerlendirme) sonunda hesap uzmanı olurdunuz.
Ağır bir işti...![]()
Yer İmleri