Originally Posted by
Delta Heavy
Sn. Kirk,
Hem uzun vade amacınızı hem de portföy yaklaşımınızı çok beğendim. Umarım amacınızı başarır, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürersiniz.
Vanguard ETF'leri gibi yurt dışı yatırım araçlarına erişim benim en çok kafamı kurcalayan konulardan biri. Benim tespit ettiğim en kolay yol ise Abra gibi kripto para bazlı takas araçları ile bahsettiğiniz ETF'lere erişmek. Ancak bu tarz aracılara güven ise çok çok büyük bir sorun.
Siz bu ETF'lere yatırım yapmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?
nazik temenniniz icin cok tesekkurler sayin delta heavy.
isyatirimda hesabim var. kendileri uzerinden amerikan hisse senetleri ve etflerini satin alabiliyorsunuz. guvenilirlikleri ve olasi miras intikal vb durumlarda kolay muhattap bulabilmek amaciyla yurtdisi araci kurumlar yerine isyatirimi tercih ettim.
bu noktada nacizane goz onunde bulundurmanizi onerecegim husussa yurtdisi yatirimin vergilendirme boyutu. yurtici bir araciyla calismaniz ve nakit gelirlerinizden yapilan kesintileri belgelendirememeniz durumunda temettu ve tahvil kupon gelirlerinden hem amerika da hem de turkiyede vergi odeme ihtimali olabilir. bu konuda sizin de yazilarinizi gordugum "Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri" basliginda gectigimiz alti ayda epey yazisma yaptik. cifte vergilendirmenin onune gecmek, amerika ile aramizdaki 1990'larda imzalanmis anlasma geregi temettu ve kuponlardan standart 30% yerine 20% vergi odemek, ve kesintilerin makbuzlarini turkiyede onaylatmak gibi hususlarda araci kurumlarimizin yapacagi ciddi calismalar olmali bence. isyatirim'a bu konuda gecen ay durumu anlatan bir e-mail gonderdim, kendileriyle iki adet de telefon gorusmesi yapip durumu izah ettim. uzun surebilecegini ancak bu konuda bir calisma yapacaklarini ifade ettiler.
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri