TCD'yi aldığım gün, OBP ya da GPG alsaydım daha kârlıydım. Tam bir hayal kırıklığı. 23 küsür ortalamalı nzor bono ortalamamdan bile düşük getiri getirmiş aynı süreç boyunca.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
![]()
TCD'yi aldığım gün, OBP ya da GPG alsaydım daha kârlıydım. Tam bir hayal kırıklığı. 23 küsür ortalamalı nzor bono ortalamamdan bile düşük getiri getirmiş aynı süreç boyunca.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
![]()
TCD'de 5-6 ay beklemeden yapılan hesaplamalar doğru sonuç vermeyebilir
Bu fonlar günlük olarak dikkate alınmamalı
TCD'de 5-6 ay sabredebilecek sinire sahip olanlar çok büyük ihtimalle kazançlı çıkacak
Ama bu bekleyiş sırasındaki stresten dolayı kendini yıpratma olayı tehlikeli
BES hesabıma yıl sonu itibariyle para yatıracam.
Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı
(*)2019 yılı brüt asgari ücret toplam 30.700,8 TL olup, bu tutarda katkı ödemeniz durumunda devlet sizin adınıza %25'ine denk gelen 7.675,2 TL maksimum katkı payı ödemesini hesabınıza yapacaktır.
Şimdi 7.675 lira devlet katkısı için ( 56 yaş ve sistemde 10 yıl kalmak gerekiyor) şu an içerideki toplu param olan 200k dan %2.5 fon kesintisi kesildiğini düşünelim. yani hemen bu yıl için 5k fon bu parayı kesecek.
şimdi BES LENMELİ Mİ BİR DAHA SORMAK LAZIM .
Kesinlikle ytd ama kisa vade tahviller %1,54 düştüğü için kısa vade borcclanma fonları 2 3 gün iyi getirebilir, diyor ve kısadece vadeye geçiyorum obp alana dek
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Yer İmleri