Atalet eylemsizlik,tembellik,oblomovluk değil mi?
Ekonomi jargonunda ne anlamda kullanılıyor ki?
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atalet eylemsizlik,tembellik,oblomovluk değil mi?
Ekonomi jargonunda ne anlamda kullanılıyor ki?
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Tamamdır, sağolasın
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Atalet : Durgunluk, eylemsizlik...
Örnek:
Atıl durmayın hareket edin...
Şu araba da orda atıl durumda duruyor...
Tcmb baskani uysal: önümüzdeki dönemde iktisadi faaliyette toparlanmanın ılımlı bir şekilde süreceğini öngörüyoruz
*uysal: Ekonomik dengelenme ikinci yarıda da devam ediyor
*uysal: Cari dengenin ana eğiliminde bir bozulma olmadığını görüyoruz
*uysal: Ihracatımızda güçlü seyir devam ediyor
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*uysal: 2019 yılının geri kalanında cari işlemler dengesinde iyileşmenin devam etmesini bekliyoruz
*uysal: Birikimli döviz kuru etkilerinin azalması ve iç talebin ılımlı seyri enflasyondaki düşüşün temel sebebi olarak ortaya çıkmaktadır
*uysal: Enflasyondaki düşüşün önümüzdeki dönemde devam edeceğini öngörüyoruz
uysal: önümüzdeki dönemde enflasyondaki iyileşmeye bağlı olarak beklentilerin de iyileşmeye başlayacağını öngörüyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Evet ben de fizikteki ataleti yani eylemsizlik kuvvetini kast etmiştim.
Kısaca:
Evrende madde her zaman ilk hareketini korumak ister, yani duruyorsa durmak hareket halindeyse o hızda hareke devam etmek ister. Cisme bir kuvvet uygulandığında cisim harekete ters yönde cevap vererek ilk halini korumak isteyecektir, bu cevap eylemsizlik kuvvetidir. (kısaca atalet diyebiliriz).
Buraya uyan tam doğru tanımı sanırım atalet momenti. ingilizce: moment of inertia
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri