Sayfa 135/356 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon
Arama sonucu : 2845 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: TRGYO - Torunlar GYO A.Ş.

1. 6. 5 levent , 423 adet konut, 50 ticari stoklarda, burada ilk yari elde edilen satis gelirleri buradan geliyor, bunu devam edecegini faiz ve kdv avantaji ile ilave 65 adet konut satisi yil sonuna kadar koydum…

Ozetle durum budur, elde ki arsa stoklari vs. likit varliklar olarak gormuyorum..

Tum bu stoklarin erimesi borcu kapatiyor, sirket yatirimci sunumunda zaten bunun uzerinden calismis 2023 sonunda tum borclari bu projelerin teslimi ve satisi ile kapatiyor calismada..
    Buraya kadar tamam, kendinize sormaniz gereken , isler duzelir bu stok erir mi,????? bu sorun cevabida sirket ile ilgili degil bildiginiz gibi, ulkenin icinde bulundugu durum ile ilgili… siyasete girmeyelim , yani hem stok erimesi hem de TL nin durumu ile ilgili yuksek betasi var !!!
    Buna gore planlama yapin derim… Ulkeye guveniyorsaniz, sudan ucuz, bakiniz su anda 30 cent gibi hisse degeri var, yaklasik 1.30 usd net aktif degeri var...
    Kabaca tum stoklar erir, borclar kapanirsa 2023 sonu 100-125 mio usd net kira gelirine sahip olacak, 2013 ve oncesi bunu %3 hesaplarlardi, hisse ederi 3.3 usd demek bugunun 10 kati, %5 diyelim 20 yil amortisman, ki isler yoluna girer faizler enflasyon inerse bedava olur, o da 2-2.25 usd hisse degeri anlamina gelir usd bazinda 7 kat..
    Iste bu yuzden ilginc zaten… Ancak o kadar belirsizlik var ki buna da risk deniyor zaten.. Bence buna %3-5 kazanirim diye degil de 7 kat 10 kat para yapilir yani yatirim gozuyle bakin

grubun diger iskollarinda oldugunda inoragnik riskleri var, ayrica mevcut iktidar ile cok yakin iliskileri. bunlarda hesaplanamayan riskler

2. Gelelim 3. ceyrek beklentime ,
    5 levent stok azalisi ve torun center da ki fantazim gercek cikar ise, usd7trl 5.69 eurusd 1.10 larda ayi kaptirsak…

hasilat beklentim, 351 mio trl
    maliyet -135 mio tlr, brut kar beklentim 216.7 mio trl
    faaliyet kar beklentim ise 204.2 mio trl
    finansman tarafinda kur kaynakli olumlu etkiyle -17 mio gibi bir zarar, sonucunda 197 mio trl ceyreksel kar beklentim var, en olumlu senaryomda… bu da ilk yari zarari kadar demek,son ceyrek performansta yil sonu rakamlari anlamaina gelir burada ki beklentim ise +121 mio trl (420 mio faz odemesi)

3. Tum bunlar olumlu senaryolar, 3.ceyrek soyle gelsin ne osmanlisi kalir ne globali…

Olumsuz senaryo ise ulkde isler toparlanmaz borclar 20 yilda odenir, temettu yok kar yok, elde bir tek avuntu defter degeri, getirisi olmayan sirket eldeki defter degeri ne olursa olsun bir hic anlamindadir,
    sevgiler

4. Emeğinize sağlık sn. Gva74.
    Bekleyip görmek lazım.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

5. hocam hayırlısı olsun diyelim en azından kıymetli varlıkları var iyi kötü taliplisi çıkar bugün imkbdeki sanayi şirketleri borcunu ödeyemezse onların malını mülkünü kimse almaz hiç iş olmasa bile borcunu yapılandırır kira gelirleriyle 5-6 senede öder herkese bol kazançlar aşırı olumsuz düşünerek kimseyi zarara uğratmayalım tüm olumsuz senaryolar zaten fiyatlanmış durumda hiç borcu olmasa zaten bu fiyatlardan alamazdık

6. Hangi sektör risksiz demir çelikmi, petro kimya mı, bankalar mı? her sektörün kendine göre riskleri var, önemli olan yönetebilmek
    yönetimin iyi olması.
    2023 yılında ederi 20 li rakkamları bulacak borcu olmayacak bir hissenin elbet riskleride olacak. bekleyenler için önemli bir umut kapısı
    anlık takip bu hisselerde yanıltır.
    Arkadaşların emeğine sağlık.

7. Yılda 600 milyon tl avm +kira geliri olan başka şirket var mı?

8. Bu şirketın ödenmiş sermayesi nedir? Hisse fiyatı nekadar?

Sayfa 135/356 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •