Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1374 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bugüne kadar hep tek zaman aralıklı olarak düşündüm. Akıntıya karşı kürek çekilebileceğine inandım. Bu evet bir cesaret işiydi ve bende vardı. Belki de bir trader ın bu kadar da cesur olması gerekmiyor, hatta biraz korkması lehine olabilir. Üstelik finansal piyasalar çok hızlı akıyor, bu hızı biraz düşürmek de trader ın lehine bir durum doğurabilir. Daha az işlemle daha az risk üstlenmesi, daha emin olduğu sinyallere katılması, emin olmadıklarına iştirak etmemesi başarı yüzdesini artırabilir. Ancak benim gibi hızlı sistemlerde ilerlemek istiyorsanız bu düşünceye yaklaşmanız çok da kolay olmuyor, belirli bir sürecin yaşanmış olması gerekiyor sanırım.

İşte yazdığım son paragraf da tam bunlarla ilgili. İlk etapta ana akıntının yönünü tahmin etmeliyiz diye düşünüyorum. Bir grafiğe çıplak gözle baktığımızda dahi bunu kolayca yapabiliriz. Ben bunun için, tradingviewde yazılı ve başarılı bulduğum bir indikatörü kullanmayı düşünüyorum. Üst zaman diliminde ana yönü belirledikten sonra Robot sinyallerinden sadece bu yönde olanları dikkate alacağım. Ana akıntının tersi sinyal aldığında Robot pozisyonu flate alacak.

Ana yön long ise, Robot sadece long - flat veya ana yön short ise Robot sadece short - flat çalışacak. Bunun flat kısmını Robot un içinde ayarladım, ancak ana yön kısmını dışarıdan manuel belirleyeceğim, ana yönü Robota ekleyecek kadar kod yazma bilgim bulunmuyor. Ana akıntının yönü çok sık değişmediğinden büyük bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.

Böylelikle işlem sayım yarı yarıya azalacak, komisyondan ve kaymadan olmadık zararlar yazmayacağım, daha kuvvetli sinyallere girileceğinden başarılı sinyal oranı artacak. Ana yönde yanıldığımda ise, işlemlerin yapıldığı vadede stop olunacağından bu süreç flatte geçirilecek. Bu da hızlı akan finansal piyasanın hızını benim işlemlerim nezdinde biraz olsun düşürmüş olacak. Kısacası daha emin adımlarla yol alabileceğim.

Elimdeki sınırlı veriyle yaptığım geçmiş testlerde işlem sayımda ciddi düşme, kazanılan puanlarda da çok daha iyi sonuçlarla karşılaşıyorum. Tabiki benimkisi hep bir düşünme, test ve öğrenme süreci, belki de üstatlar bu yolları çoktaann denemişler ve bu yazıları okuduklarında "daha çok fırın ekmek yemen lazım" diye kıs kıs da gülüyor olabilirler

2.  Alıntı Originally Posted by HALİL KALKAN Yazıyı Oku
    ...
    Ana yön long ise, Robot sadece long - flat veya ana yön short ise Robot sadece short - flat çalışacak. Bunun flat kısmını Robot un içinde ayarladım, ancak ana yön kısmını dışarıdan manuel belirleyeceğim, ana yönü Robota ekleyecek kadar kod yazma bilgim bulunmuyor. Ana akıntının yönü çok sık değişmediğinden büyük bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.
    ...
    Manuel yon tayini yapip ve bunu sisteme elle girerek robotunuza pek tabi kusursuz islemler yaptirtabilirsiniz. Benim tavsiyem vakit kaybetmeden manuel kismi da koda entegre ederek sisteminizi back test yapilabilir bir hale getirmeniz. Gozle yakin tarihe bakip yaklasiminizin basarisini teyit etseniz bile 1dk lik verilerle son 6 yilin testini yapmak gibi olamaz. Son 1 yilda cok iyi calisan bir yaklasim belki 2 sene once tahammul edilemeyecek boyutlarda maxdd yasamistir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •