Sayfa 625/1000 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Sonuçta hepimiz "beğendiğimiz" hisselerden "beğenmediğimiz" sonuçlar alan yatırımcılarız. Bu da demek oluyor ki bizim "beğenme" nöronlarımızda bir sıkıntı var. Yoksa fon piyasasında ne işimiz var, öyle değil mi ? Açık söylemek gerekirse ben bu türden sübjektif değil daha bilimsel bir mekanizma arayışı içerisindeyim. Mesela fonların belirli dönemler için (haftalık en mantıklısı gibi duruyor) Bağıl Değişim Katsayılarını hesaplayıp duygularıma ket vurarak (bunu nasıl yapacaksam) al dediğini almak sat dediğini satmak gibi bir şey. Bir çeşit algoritma. Matriks vb platformlarda gerek endeks gerekse de hisse bazında bazı çalışmalarım vardı ancak fon verileri henüz bu platformlara dahil edilmediği için işimiz hakikaten zor. Excel tabanlı bir şeyler yapmaya değer mi ondan da emin değilim.

Gayet tabiki böyle bir algoritma için en önemli engel valör süreleri. Aracı kurumlardan işlem yaparak hisselerden gelen kredi limitlerini nakit olarak kullananlar açısından durum biraz daha iyi ancak bankalardan işlem yapanlara pek gelmez bu yöntem. Ve bendeniz fon işlemlerimi banka üzerinden yapmaktayım. Gel çık işin içinden.
    Üstadım o zaman şurada fonların değerlendirmesi ile ilgili bir döküman mevcut. Fonlara yıldız veriyorlar Metodolojisini yapmışlar bunun Bir inceleyin isterseniz bir fikir oluşur belki daha iyisini yaparsınız

https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...ing/Metodoloji

Ayrıca aylık ratingler ücretsiz

https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...uncelRatingler

2. Bundan bir kaç yıl sonra fon piyasasının çok daha derinlikli ve volatil olacağını değerlendiriyorum. İstanbul Finans Merkezi ile ilgili gözle görülür gelişmeler mevcut ve bu durum an itibariyle TEFAS'ta işlem gören 220 fondan çok çok çok daha fazlasının piyasaya arz edileceğini söylüyor bana. Şimdi bile mevcut fonların analizinde zorlanıyoruz ki o zaman işler çok daha zorlaşacak. İlgili kurumların (Matriks, İdeal vs) fon piyasasını da bir an önce platformlarına dahil etme zamanı geldi bana kalırsa.

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bundan bir kaç yıl sonra fon piyasasının çok daha derinlikli ve volatil olacağını değerlendiriyorum. İstanbul Finans Merkezi ile ilgili gözle görülür gelişmeler mevcut ve bu durum an itibariyle TEFAS'ta işlem gören 220 fondan çok çok çok daha fazlasının piyasaya arz edileceğini söylüyor bana. Şimdi bile mevcut fonların analizinde zorlanıyoruz ki o zaman işler çok daha zorlaşacak. İlgili kurumların (Matriks, İdeal vs) fon piyasasını da bir an önce platformlarına dahil etme zamanı geldi bana kalırsa.
    BES fonları içinde TEFAS tarzı bir platform oluşturma planı söyleniyor YEP'te. Eğer direkt TEFAS'a entegre edilirse otomatik olarak artacak TEFAS'taki fon sayısı.

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Üstadım o zaman şurada fonların değerlendirmesi ile ilgili bir döküman mevcut. Fonlara yıldız veriyorlar Metodolojisini yapmışlar bunun Bir inceleyin isterseniz bir fikir oluşur belki daha iyisini yaparsınız

https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...ing/Metodoloji

Ayrıca aylık ratingler ücretsiz

https://www.fonbul.com/FonBulPlus/Ya...uncelRatingler
    GPG'yi Harp Okulundan çıkar çıkmaz Orgeneral yapmışlar. Geçen ay hiç yıldızı yokmuş, bu ay 4 yıldız. Hadi gene iyisin üstadım.

Sonuçta bir emek olduğu şüphesiz ancak biraz sallama gibi gördüm o ratingleri. Periyodun aylık olması ise ayrı bir handikap. Fon piyasası -şimdilik- uzun vadeli bir piyasa gibi duruyor ancak çok yakın bir zamanda oldukça farklı değişkenler içerecek bir platform haline gelecek. An itibariyle bu piyasayı Tophane'de elde bağıra bağıra hisse satılan dönemlere benzetiyorum. Daha çocuk bile değil. Bebek. Şöyle 3-4 yıl sonra bu yazımı hatırlarsınız, çünkü ne demek istediğim o zaman daha iyi anlaşılacak.

BES fonlarının TEFAS'a dahil edilmesi gayet güzel bir fikir. BES'çilerin de işine gelir bu, kısıtlı fon seçiminden kurtulmuş olurlar. Sanırım kendi kurumu haricindeki kurumların fonlarını alıp satamıyorlar. Ki, bence BES yapılanmasının en anlamsız ve bir o kadar sığ bakış açısı bu olmuş. Yasayı hazırlayanların profesyonel piyasa uzmanı olmadıkları çok net.

5. Tcd portföy dağılımı kapta açıklanmış.

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by mornek Yazıyı Oku
    Tcd portföy dağılımı kapta açıklanmış.

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Umarım sayenizde hisse.nette de açıklanır
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    BES fonları içinde TEFAS tarzı bir platform oluşturma planı söyleniyor YEP'te. Eğer direkt TEFAS'a entegre edilirse otomatik olarak artacak TEFAS'taki fon sayısı.
    İnşallah... Vakıf emeklilik otomatik katılımda 7 adet falan fon tercihi... ve birçoğu da çok iyi yönetilmiyor gibi..getirileri vasatın altında...

8.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    GPG'yi Harp Okulundan çıkar çıkmaz Orgeneral yapmışlar. Geçen ay hiç yıldızı yokmuş, bu ay 4 yıldız. Hadi gene iyisin üstadım.

Sonuçta bir emek olduğu şüphesiz ancak biraz sallama gibi gördüm o ratingleri. Periyodun aylık olması ise ayrı bir handikap. Fon piyasası -şimdilik- uzun vadeli bir piyasa gibi duruyor ancak çok yakın bir zamanda oldukça farklı değişkenler içerecek bir platform haline gelecek. An itibariyle bu piyasayı Tophane'de elde bağıra bağıra hisse satılan dönemlere benzetiyorum. Daha çocuk bile değil. Bebek. Şöyle 3-4 yıl sonra bu yazımı hatırlarsınız, çünkü ne demek istediğim o zaman daha iyi anlaşılacak.

BES fonlarının TEFAS'a dahil edilmesi gayet güzel bir fikir. BES'çilerin de işine gelir bu, kısıtlı fon seçiminden kurtulmuş olurlar. Sanırım kendi kurumu haricindeki kurumların fonlarını alıp satamıyorlar. Ki, bence BES yapılanmasının en anlamsız ve bir o kadar sığ bakış açısı bu olmuş. Yasayı hazırlayanların profesyonel piyasa uzmanı olmadıkları çok net.
    Geriye dönük 1 yıllık getiri yoksa rating vermiyorlar sanırım. GPG'de 1 yaşına geçen ay sonuna doğru bastı.

Aylık ratingleri ücretsiz gösteriyor site. Ücretli kısımda 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarakta ratingler var.
    İlk gönderdiğim sayfada metodoloji dokümanını tamamını bulabilirsiniz.

Sayfa 625/1000 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •