Sayfa 500/1230 İlkİlk ... 4004504904984995005015025105506001000 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 3,993 - 4,000 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam,

Pegasus'u kaçıranlar sizden yeni kağıt duyumu arıyor gibi bir his var içimde. Halbuki sizin yönteminize göre hangi kağıdı seçeceğimiz stratejileri öğrensek yani balık tutmayı keşfetsek daha iyi bir değer yatırımcısı oluruz.

Diğer yandan risk yönetilebilir iken belirsizliği naıl yöneteceğiz?
    Bu başlık bu amaçla açıldı...hep birlikte çok güzel paylaşımlar yaptık...bu şekilde aslında yolu gösterip, biraz da açıyoruz...gerisi öğrenmek isteyenin, çalışmasına ve çabasına bağlı.

Bu arada, kendi portföyüm ve hisse tercihlerim konusunda somut örnekler paylaşıyorum..bazı şeylerin hayal olmadığını göstermeye çalışıyorum..yoksa bir süre sonra bu tür paylaşımlarım da olmayacak.

Dediğin gibi, mevzu kişinin kendisinin kendi özgün yolunu, yöntemini çizebilmesi, yoksa taşıma suyla değirmen dönmez.

Zaten bu başlıkta ezbere işlem yapan pek yoktur..hisse paylaşımlarımız, dikkat çekmek içindir ve herkesin kendi analizlerini kendisinin yapması esastır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,915
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Öyle bir şey yok. Uzun vadede bist enf. i ezer geçer geçmişte çalışılmıştı.

Sorun şu. Gittim cukel ve kepez aldım. Bist te miyim bist teyim enflasyonu geçtim mi ohoo... cukel kepez ne oldu? Yoklar artık. Para ne oldu? Yok. Hanı bist 30 enf. i geçmişti? Geçti ama batmadıysan

Dolayısıyla ivmeli pozitif giden, fiyatı ucuz, geleceği parlak herkesin almak istediği kağıtları alıp hatta mümkünse bist 100 dışından bist 100 içine kağıtlar taşıyıp bunu da 10 15 20 sene sürdürmek mevzu. Bilanço analizi konjonktür analizi risk dağılımı alış satış noktaları belirlenmesi gibi temel kalemleri çok rahat ve mümkünse yarı otomatik yapıyor olmak gerekiyor ( beyaz yaka jargonuna bakar mısın ) sonrası kendiliğinden geliyor zaten. Ben bunu yapar hale daha 1 yıl önce gelebildim, öncesinde kazandım ama anlıyorum ki şanslı imisim.
    sn nosfeçağrıya katılıyorum... sürekli bilançoları, ülkenin ve dünyanın durumunu ve sektörleri inceleyerek ve gerekli değişiklikleri yaparak sn cautionarynin yaptığı gibi uluun gibi kağıtlarla ya da sn dudunun keşfettiği Poltk gibi hisselerde daha fazla kazanmak mümkün... tabii ki garanti isterseniz sepet yapmak şartıyla...
    geçmişte sn vedat k sanki kasved idi nicki, tarafından dile getirilen değer yatırımcılığı vardı... eğer bir hisseyi çok iyi biliyorsanız ve gerçekten piyasanın gözden kaçırdığı bir şeylere ulaşmışsanız bir hisseye daha fazla ağırlık vererek toplamaya başlarsınız. şansınız da yaver giderse piyasanın çok üzerinde getiri mümkün. tabii ki tersi de olabilir ama ucuz kağıt almışsanız ve ederi sizin için daha fazla ise çok da piyasaya bakmadan bekleyebilirsiniz...
    bir de miktar önemli... eğer birikiminiz çoğalmışsa mutlaka portföy oluşturmalısınız...

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu başlık bu amaçla açıldı...hep birlikte çok güzel paylaşımlar yaptık...bu şekilde aslında yolu gösterip, biraz da açıyoruz...gerisi öğrenmek isteyenin, çalışmasına ve çabasına bağlı.

Bu arada, kendi portföyüm ve hisse tercihlerim konusunda somut örnekler paylaşıyorum..bazı şeylerin hayal olmadığını göstermeye çalışıyorum..yoksa bir süre sonra bu tür paylaşımlarım da olmayacak.

Dediğin gibi, mevzu kişinin kendisinin kendi özgün yolunu, yöntemini çizebilmesi, yoksa taşıma suyla değirmen dönmez.

Zaten bu başlıkta ezbere işlem yapan pek yoktur..hisse paylaşımlarımız, dikkat çekmek içindir ve herkesin kendi analizlerini kendisinin yapması esastır.
    "bir süre sonra bu tür paylaşımlarım da" yazmışsınız.
    Yani yazmayacak mısınız? Tam anlayamadığım için sormak istedim.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Yani, şu an yazdığım kadar detaylı yazmam...hisse detayına hiç girmeyebilirim.

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yani, şu an yazdığım kadar detaylı yazmam...hisse detayına hiç girmeyebilirim.
    Anlıyorum. Aslında en güzeli sektörleri incelemektir. Ardından şirketler kendiliğinden gelir.

Hangi sektörü incelemeye başlayacağımızın da somut kriterleri oturtturabilirsek en azından kendi adıma faydalı olur.
    Örneğin 2020 ve sonrasında Türkiye ekonomisinde fark yaratacak sektörler?

Züccaciye (örnektir ve borsada temsili yoktur) sektörü şu nedenle diyebiliriz.
    Ancak sektörün gidişatı konusunda objektif bilgi sahibi olmak. Ardından rekabetçi firma bulmak kolay olmasa gerek...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İleride, MBA öğrencilerine portföy yönetim stratejileri konulu bir ders anlatırsam...ilk derste anlatacağım şey, olasılık dağılım eğrisi, standart sapma, varyans filan olur...çünkü bu matematiği anlamayan, iyi bir yatırımcı olamaz bence.

Risk kelimesi Türkçemize yanlış geçmiş maalesef...risk, beklenen durumdan sapmadır aslında...yani her iki yöndeki sapma da risktir,,,bu nedenle terminoloji olarak aşağı yönlü, ya da yukarı yönlü risklerden bahsedilir...bir piyasada, benchmark, mesela u-100 yıllar itibariyle, %10-%15-%5 kazandırmış...ama yönetilen portföy %30-%50-%10 kazandırmışsa...bu portföy yönetimi risklidir ve uzun vade için tercih edilmemelidir.

Kulağa tuhaf geliyor değil mi? Evet, borsa %10 kazandırmışken...birisi ben %100 kazandım diyorsa, bence uzun vade yatırım açısından başarısızdır,
    Ilk paragrafa katiliyorum, fakat sanirim sizin iki ders acmaniz lazim. Istatistik ve sonrasinda finans

Son paragrafa da 99% katiliyorum; benchmarka gore yuksek beta ile bunu yaptiysa manasi yok, ote yandan alfa yaratabildiyse orada o adama saygi duyarim.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Anlıyorum. Aslında en güzeli sektörleri incelemektir. Ardından şirketler kendiliğinden gelir.

Hangi sektörü incelemeye başlayacağımızın da somut kriterleri oturtturabilirsek en azından kendi adıma faydalı olur.
    Örneğin 2020 ve sonrasında Türkiye ekonomisinde fark yaratacak sektörler?

Züccaciye (örnektir ve borsada temsili yoktur) sektörü şu nedenle diyebiliriz.
    Ancak sektörün gidişatı konusunda objektif bilgi sahibi olmak. Ardından rekabetçi firma bulmak kolay olmasa gerek...
    Ben de böyle düşündüm çokça. Sonra Warren buffet ın hava yolları ile ilgili sürekli yatırım yapıp hep de zarar ettiğini okudum kendi ağzından.
    Yani düşünsenize, uçakların bir ulaşım aracı olacağını tahmin ediyor ve buna yatırım yapıyorsunuz neticesinde kaybeden oluyorsunuz fakat bütün düşündükleriniz gerçekleşiyor.
    Mesela bugün de bundan 5 yıl, 10 yıl sonra elektrikli otomobillerin çok daha revaçta olacağını hatta belki de benzinli otomobil satışını geçeceğini ön görmek maalesef bize şu an doğru konumlandırma yapabileceğimizin garantisini vermiyor...

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by umbamba Yazıyı Oku
    Ben de böyle düşündüm çokça. Sonra Warren buffet ın hava yolları ile ilgili sürekli yatırım yapıp hep de zarar ettiğini okudum kendi ağzından.
    Yani düşünsenize, uçakların bir ulaşım aracı olacağını tahmin ediyor ve buna yatırım yapıyorsunuz neticesinde kaybeden oluyorsunuz fakat bütün düşündükleriniz gerçekleşiyor.
    Mesela bugün de bundan 5 yıl, 10 yıl sonra elektrikli otomobillerin çok daha revaçta olacağını hatta belki de benzinli otomobil satışını geçeceğini ön görmek maalesef bize şu an doğru konumlandırma yapabileceğimizin garantisini vermiyor...

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Peki uçak üreticilerine yatırım yapsa sonuç aynı olur muydu.
    Elektrik otomobillere değil ama onun bataryalarını geliştiren firmalara yatırım yapabilirsiniz. Tek problem kazanacak teknolojinin kimde olduğunu bilememek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 500/1230 İlkİlk ... 4004504904984995005015025105506001000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •