Sayfa 678/1000 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    arkadaşlar, bazan düşünüyorum da insanın parasının olmaması nasıl ki bir sıkıntıysa belli bir miktar birikiminin olması da sıkıntı. hatta yokluğundan da bbüyük sıkıntı. elimizde her gün sabun gibi eriyen bir paramız var hamdolsun ve her şeyin yüzde 50 artıp ta enflasyonun tek haneye inme komedisi filmini izlerken ne yapsak ta paramız pul olmasın diye kafa yoruyoruz. çoğunluk döviz alıp bu sorunu kendince çözüyor, bizler bu işleri biraz daha iyi takip ettiğimizden dövizin de kesin çözüm olmadığını bilerek o fondan bu fona kırk takla atıyoruz. güya paramızı profosyonellere emanet ettik fon alarak, ortam bozuk olunca burada da istediğimiz rahatlığı bulamıyoruz. keşke bütün dünyada para birimi olarak altın veya gümüş geçerli olsa, bu gün bir altın ve gümüşe ne alabiliyorsak on yıl sonra da aynını alabilsek, bu kadar sitres, onca harcanan zaman vs. uğraşmasak. ah böyle bir dünya olsa. şu üç günlük dünyada ister istemez böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmasak ne kadar güzel olurdu. dağdaki çobanın kafasının dahi bizden rahat olduğuna eminim, çünkü köyde teyzemin oğlu çobanlık yapıyor, koyunları kuzuları var. bazan arar ve konuşuruz, havalar güzel, aldım koyunları dolaşıyoruz teyze oğlu diye o kadar rahat ve doğal konuşuyor ki. elimizde onca imkân var, ama her şey paraya endekslendiğinden doğallık yok, insanlar arası ilişkiler dahi menfaate göre oluyor, paran pulun varsa iyisin, yoksa kimse selam dahi vermiyor ve bu ortamda ayakta kalabilmek için bu saçmalığın içinde mücadeleyle ömrümüz geçiyor. ne ihtiyacımız bitiyor, ne isteğimiz, hal böyle olunca da müümkün olduğunca çok kazanabilmek için hiç ölmeyecekmiş gibi mücadele ediyoruz ister istemez.
    sn. hayrani haklısınız. ben arabamı sattım ocak ayında 52750 tl ye almıştım 0 ını 2016 kasımdı sanırım. 59000 a babama sattım hadi olsun olsun ederi 62000 falan olurdu da ilk talip olanın verdiğine verdim şirket araç verdi gerek kalmadı özel arabaya. o parayı aldım faiz vs işte takıldım ppf aldım, okt aldım sonrada gpg. fakat o satılan aracın muadili şimdi 65-70 yazanda var sıfırı zaten liste fiyatı 125 mi ne. http://www.arabalar.com.tr/citroen/c...-bluehdi-shine hadi almak istesen 100-105 e alırsın belki bilmiyorum. araba fiyatı 3 senede 2 katına gelmiş. parayı korumak için 40 takla atıyoruz evet alıp yüzde 12,50 dan 32 günlük faize koysak para 1 sene sonra belkide o arabanın 3/1 ini alırım.

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    arkadaşlar, sizlerden bir ricam var. ben kap sayfalarından indiremiyorum, yani ekran okuyucuyla tıklayamıyorum. yfv ve ais fonlarının en son içeriğine bir baksanız. piyasada epey kira sertifikası fonu var ve bu iki fon haricindekilerin hepsi tırıvırı. bunlar en az yüzde 80 oranında kamu ve özel kira sertifikalarına yatırım yaptıktan sonra portföye neler alıyorlar da böyle güzel getiriler elde ediyorlar. altın vs alınıyor diye biliyorum ama tahvil faizleri yükselirken bu islami tahvil katagorisindeki sertifikalara da satış gelmiyor mu da getiriler süper oluyor? bakma imkânınız olursa kendimizi geliştirmiş oluruz diye düşünüyorum
    Sn. Hayrani her iki fonun dağılım raporlarında yapılan alım-satım işlemleri gösterilmiyor. YFV'de tamamen hazinenin ve özel sektörün ihraç ettiği kira sertifikaları, AIS'de ise %13 civarında katılım hesabı, kalan kısım ise hazinenin ve özel sektörün ihraç ettiği kira sertifikaları bulunuyor.

Bu tip kira sertifikaları hangi ekonomik koşullardan olumlu/olumsuz yönde etkilenirler sn.admustafa? Hangi ekonomik verileri takip etmemiz gerekir?

4.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Bu tip kira sertifikaları hangi ekonomik koşullardan olumlu/olumsuz yönde etkilenirler sn.admustafa? Hangi ekonomik verileri takip etmemiz gerekir?
    Sn.YTA Kira sertifikaları hakkında pek bilgim yok. Ama aşağıdaki şekilde tanımlanmış.

Kira sertifikası ya da sukuk, bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını gösteren, yatırımcısına belirli periyotlarda sabit veya değişken getiri sağlayan, ikincil piyasalarda alım satıma konu edilebilen faizsiz sermaye piyasası ürünüdür.

Yukarıdaki tanımdan anlaşılacağı üzere ikincil bir piyasası var. Bu durumda ikincil piyasası takip edilebilir. Tahvillere benzer olması nedeniyle piyasa faizlerine yakın getirisi olması gerekir diye düşünüyorum. Getirisinin yüksek olmasının veya piyasa faizlerinden ayrışma nedeni ikincil piyasada çok fazla işlem geçmemesi olabilir. Tabi bunlar sadece benim tahminim. Bir bilen varsa daha iyi şekilde açıklayabilir

5. TCD'den 3 milyonluk çıkış olmuş bir günde. GPG'ye 3 milyonluk giriş olmuş.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TCD'den 3 milyonluk çıkış olmuş bir günde. GPG'ye 3 milyonluk giriş olmuş.
    1 milyonu benim cevrem😃😃😃

Pangaci hocam
    Bist100 u canli nereden takip edebilirim
    Investing yarim sa geriden geliyor

8.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Pangaci hocam
    Bist100 u canli nereden takip edebilirim
    Investing yarim sa geriden geliyor
    Vakıfbank trade online.Bildiğim kadarıyla Vakıfbank hesabın vardı.

Sayfa 678/1000 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •