Sayfa 742/997 ÝlkÝlk ... 242642692732740741742743744752792842 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,929 - 5,936 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz IV

Sn rxpu,

7186 sayýlý kanun kapsamýnda yurt dýþýnda bulunan para, altýn, döviz gibi varlýklarýn Türkiye’ye getirilmesi durumunda Bankalara yatýrýrken beyan edilmesi ve % 1 oranýnda verginin Banka tarafýndan ilgilisinden tahsil edilmesi gerekmektedir.
    (19.07.2019 tarih, 7186 sayýlý Resmî Gazete Gelir Vergisi Kanunu ile bazý Kanunlarda deðiþiklik yapýlmasý hakkýnda kanun ve 02.08.2019 tarihli Resmî Gazetede yayýmlanan Bazý Varlýklarýn Ekonomiye kazandýrýlmasý Hakkýndaki 1 seri nolu tebliði inceleyebilirsiniz.)
    Ancak sizin bahsettiðiniz paralar yurt dýþýnda deðil yurt içinde olduðu için bu kanun kapsamýnda olmadýðýný, Yurtiçinde bulunan varlýklar için bu kanun kapsamýnda Bankalarca yapýlacak bir iþlem bulunmadýðýný düþünüyorum.
    Yastýk altýnda bulunan bir paranýzý Bankaya yatýrarak ekonomiye kazandýrýyorsunuz. Bunun sorgulanacaðýný düþünmüyorum.

2.  Alýntý Originally Posted by EGEDUK Yazýyý Oku
    Sn rxpu,

7186 sayýlý kanun kapsamýnda yurt dýþýnda bulunan para, altýn, döviz gibi varlýklarýn Türkiye’ye getirilmesi durumunda Bankalara yatýrýrken beyan edilmesi ve % 1 oranýnda verginin Banka tarafýndan ilgilisinden tahsil edilmesi gerekmektedir.
    (19.07.2019 tarih, 7186 sayýlý Resmî Gazete Gelir Vergisi Kanunu ile bazý Kanunlarda deðiþiklik yapýlmasý hakkýnda kanun ve 02.08.2019 tarihli Resmî Gazetede yayýmlanan Bazý Varlýklarýn Ekonomiye kazandýrýlmasý Hakkýndaki 1 seri nolu tebliði inceleyebilirsiniz.)
    Ancak sizin bahsettiðiniz paralar yurt dýþýnda deðil yurt içinde olduðu için bu kanun kapsamýnda olmadýðýný, Yurtiçinde bulunan varlýklar için bu kanun kapsamýnda Bankalarca yapýlacak bir iþlem bulunmadýðýný düþünüyorum.
    Yastýk altýnda bulunan bir paranýzý Bankaya yatýrarak ekonomiye kazandýrýyorsunuz. Bunun sorgulanacaðýný düþünmüyorum.
    Bir de kafama þu detay takýldý.Genel olarak bilgi için soruyorum. Ben bu paranýn vergisini (ücretlilerden kesilen gelir vergisi v.b) yurt dýþýnda zaten son kuruþuna kadar ödedim. Yani bu vergilendirilmiþ kazancým.

Böyle bir kazancý Türkiye'ye getirirken de mi %1 vergi ödemek gerekiyor? (Not: Türk vatandaþlýðýna sahip deðilim)

Benim bugüne kadar bildiðim daha doðrusu tahmin ettiðim yurt dýþýnda kazanýlan ama Türkiye'ye beyan zorunluluðu olmasýna raðmen beyan edilmeyen gelirler için (yurt dýþý veya off-shore satýn alýnan eurobond, tahvil v.b. gelirleri, yurt dýþý kira gelirleri, yurt dýþý temettü gelirleri v.b) böyle bir uygulama yapýldýðý.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alýntý Originally Posted by bartukara Yazýyý Oku
    Sayýn hocam, bugüne kadar yalnýzca Odea'da hiçbir þey sormadan parayý hesaba aktardýlar. Bunun dýþýnda Teb, Ýng, Fiba, Finans kaynak sormuþtu. Özellikle Ýng bu konuda çok sorun çýkarýyor, bilginize.
    Teþekkürler.Burganbank'taki iþleyiþ ile ilgili bilgisi olan var mý?
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

4. 5.7099 vurdu çekti.

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Bir de kafama þu detay takýldý.Genel olarak bilgi için soruyorum. Ben bu paranýn vergisini (ücretlilerden kesilen gelir vergisi v.b) yurt dýþýnda zaten son kuruþuna kadar ödedim. Yani bu vergilendirilmiþ kazancým.

Böyle bir kazancý Türkiye'ye getirirken de mi %1 vergi ödemek gerekiyor? (Not: Türk vatandaþlýðýna sahip deðilim)

Benim bugüne kadar bildiðim daha doðrusu tahmin ettiðim yurt dýþýnda kazanýlan ama Türkiye'ye beyan zorunluluðu olmasýna raðmen beyan edilmeyen gelirler için (yurt dýþý veya off-shore satýn alýnan eurobond, tahvil v.b. gelirleri, yurt dýþý kira gelirleri, yurt dýþý temettü gelirleri v.b) böyle bir uygulama yapýldýðý.
    Normalde yurtdisindan getirilen paradan yuzde 1 ya da 1.5 gibi vergi aliniyordu ama uzun yillardir varlik barisi oldugu icin bu vergi alinmiyor (kalkip kalkmadigini bilmiyorum)

Senin durumunda sikintili olacak bir sey yok. Cunku sen sirket sahibi ve para kazanan bir kisisin ve pekala dolari kasanda saklayabilirsin. Kimse bunu sorgulamaz.

Ha issiz gucsuz olursun ama koyarsin bankacinin onune 50 bin dolar bu para ne diye sorar.

SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku

sabahtan beri bu para mevzusu ama kritik bilgi yeni geliyor

vatandaþ deðilmiþsiniz..kanuni olarak vergi durumunuz ne mesela ? dar mükellef ?

vatandaþ olmadýðýnýza göre nasýl bir sýkýntý olabilir ki? o zaman bu kadar kasmanýn anlamý var mý? ..TR de yetkililer baþka bir ülkenin vatandaþýna "bu dolarlarý nerden buldun mu" diyecek.. bunu sorsalar bile ne kadar kasarlar?.. aksine TR deki bir bankaya dolar geliyor diye sevinirler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

8. Çok þükür bugünde para kaybettik

Sayfa 742/997 ÝlkÝlk ... 242642692732740741742743744752792842 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •