Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
Bence buna kesin bir cevap vermek zordur.Herkesin yaşı, risk algısı,portföy büyüklüğü ,yatırım süresi vs farklı çünkü..
Bana göre; Endeksin 90 binlerin altında olduğu dönemde %30 altın %70 hissede olurdum. 100 binlerde ise %40 altın kalanı hisse yapardım..Normalde endeks yükseldikce hisse artırılmalı altın azaltılmalı ama dedim ya işte normalde!.. Mevcut ekonomi yönetimine, sürekli icat edilen vergilere,her an değişen ve çıkan yeni kurallara kanunlara endişe etmiyorsan güvenin varsa artırman gerekir ama şu anda pek öyle bir ortam görünmüyor..
Gram altının yanına altın fon eklemek hata olur. gram birçok bankadan çok ufak fiyat farklılıklarıyla değerinde alınıp satılabiliniyor. Hatta bazı bankalarda bunu fiziki olarak da talep edebiliyorsun. Fon olarak aldığında ise hem yıllık %1,5-2 ye yakın fon gider kesintisi hem de getiriden %10 stopaj ödüyorsun. Ürün aynı:Saf altın. Ama getiriler çok farklı oluyor bu yüzden..Tamamen getirisi törpüsü.
(Ancak değişik sektörlere hitap eden hisse fonlarına karşı değilim,hem hisse takibiyle hiç uğraşmıyorsun hem de hiç uğraşacak zamanım yok diyorsan mantıklı)
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Herkese iyi akşamlar.
Hazine altına dayalı tahvil çıkarıyor faizi yıllık 1.5 felan. Buu gün kurumsal alıcılara ihraç edilmiş.
Bunu biz de alabiliyor muyuz yoksa sadece kurumsal alıcılar mı?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nil Satis Nisi Optimum
Sn Cauti fiatla , psa birleşme konusunda anlaştı diye bir haber var. Sizce tofaşı nasıl etkiler ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Yer İmleri