Sayfa 521/1230 İlkİlk ... 214214715115195205215225235315716211021 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,161 - 4,168 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
     Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Değerli forum,

Orta düzeyde riski hazmedebilecek biri hisse portföyünün karşısına yüzde kaç altın koymalı?

Gram altının yanına altın fonu da eklenmeli mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bence buna kesin bir cevap vermek zordur.Herkesin yaşı, risk algısı,portföy büyüklüğü ,yatırım süresi vs farklı çünkü..

Bana göre; Endeksin 90 binlerin altında olduğu dönemde %30 altın %70 hissede olurdum. 100 binlerde ise %40 altın kalanı hisse yapardım..Normalde endeks yükseldikce hisse artırılmalı altın azaltılmalı ama dedim ya işte normalde!.. Mevcut ekonomi yönetimine, sürekli icat edilen vergilere,her an değişen ve çıkan yeni kurallara kanunlara endişe etmiyorsan güvenin varsa artırman gerekir ama şu anda pek öyle bir ortam görünmüyor..

Gram altının yanına altın fon eklemek hata olur. gram birçok bankadan çok ufak fiyat farklılıklarıyla değerinde alınıp satılabiliniyor. Hatta bazı bankalarda bunu fiziki olarak da talep edebiliyorsun. Fon olarak aldığında ise hem yıllık %1,5-2 ye yakın fon gider kesintisi hem de getiriden %10 stopaj ödüyorsun. Ürün aynı:Saf altın. Ama getiriler çok farklı oluyor bu yüzden..Tamamen getirisi törpüsü.
    (Ancak değişik sektörlere hitap eden hisse fonlarına karşı değilim,hem hisse takibiyle hiç uğraşmıyorsun hem de hiç uğraşacak zamanım yok diyorsan mantıklı)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bence buna kesin bir cevap vermek zordur.Herkesin yaşı, risk algısı,portföy büyüklüğü ,yatırım süresi vs farklı çünkü..

Bana göre; Endeksin 90 binlerin altında olduğu dönemde %30 altın %70 hissede olurdum. 100 binlerde ise %40 altın kalanı hisse yapardım..Normalde endeks yükseldikce hisse artırılmalı altın azaltılmalı ama dedim ya işte normalde!.. Mevcut ekonomi yönetimine, sürekli icat edilen vergilere,her an değişen ve çıkan yeni kurallara kanunlara endişe etmiyorsan güvenin varsa artırman gerekir ama şu anda pek öyle bir ortam görünmüyor..

Gram altının yanına altın fon eklemek hata olur. gram birçok bankadan çok ufak fiyat farklılıklarıyla değerinde alınıp satılabiliniyor. Hatta bazı bankalarda bunu fiziki olarak da talep edebiliyorsun. Fon olarak aldığında ise hem yıllık %1,5-2 ye yakın fon gider kesintisi hem de getiriden %10 stopaj ödüyorsun. Ürün aynı:Saf altın. Ama getiriler çok farklı oluyor bu yüzden..Tamamen getirisi törpüsü.
    (Ancak değişik sektörlere hitap eden hisse fonlarına karşı değilim,hem hisse takibiyle hiç uğraşmıyorsun hem de hiç uğraşacak zamanım yok diyorsan mantıklı)
    Detaylı yanıtınız için teşekkürler.

5. Herkese iyi akşamlar.
    Hazine altına dayalı tahvil çıkarıyor faizi yıllık 1.5 felan. Buu gün kurumsal alıcılara ihraç edilmiş.
    Bunu biz de alabiliyor muyuz yoksa sadece kurumsal alıcılar mı?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Nil Satis Nisi Optimum

Sn Cauti fiatla , psa birleşme konusunda anlaştı diye bir haber var. Sizce tofaşı nasıl etkiler ?

O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sn Cauti fiatla , psa birleşme konusunda anlaştı diye bir haber var. Sizce tofaşı nasıl etkiler ?

Evlilikleri her zaman destekledim çocuk da gündeme gelirse Tofaş a da faydası olur.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evlilikleri her zaman destekledim çocuk da gündeme gelirse Tofaş a da faydası olur.
    Karşı taraf çocuğuyla geliyor yalnız. PSA düne kadar tofaş’a kendi hafif ticarisini ürettirirken şimdi kendi aracını üretiyor. İnşallah hayırlı olur diyelim.

O egeli ben değilim

Sayfa 521/1230 İlkİlk ... 214214715115195205215225235315716211021 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •