stadm, bu tabloyu ok deerli arkadalarm paylamlard, ben sadece 1-2 ilave yaptm o kadar. Google hesabnz zerinden girerek tabloyu farkl kaydedip kendi isteinize gre dzenlemeniz mmkn. Ki ilgili satr ve stunlarda gerekli formller var zaten. Nezaketinize hayranm. Teekkr ederim.
Arkadalar para piyasas fonu vard 2 gn nce almtm .satyorum ksa vadeli borlanma fonuna gecyorum (tv).doru yapyorum deilmi.getirileri para piyasasndan fazla getryo takp ettiim kadaryla.
Sayn hayrani dostum. Durumunuzu bildiim halde bunu dnememi olmaktan dolay samimiyetle zr dilerim.grafiklere baktnzda endeksin nerelere gelme ihtimali olabilir? grme engelli olduumdan endeks grafiindeki beyaz kesik izgi alan hangi seviyeye denkgeliyor? yazyla yazabilir misiniz zahmet olmazsa? bir de altn konusunda gram veya fon, hangisi daha mantkl olur karar veremedim. bu noktada fikrinizi almak isterim. altn fonlar, saat 18'e kadar olan deerleri mi yanstyor? yoksa gece yarsna kadar olan hareketler fiyatlara yansyor mu? bu konuda bilginiz var m acaba?
Endeks grafiini rakamlarla ifade edebilmek iin hangi pencereden baktmz gayet nemli. Uzun vadeli grafikte bahsettiim o alan yaklak olarak 90 bin-105 bin aralna tekabl etmekte. Bu sre 2017 ylnn sonlarna doru swap faizleri zerinden yaanan speklatif ataklarla da ilintili olarak devam ediyor. Ksa vadeli olarak ise, 98.500 seviyesinin neminden bir ka kez bahsetmitik hatrlarsanz. Endeksimiz burann zerine doru yaplan her atakta satlarla karlat ve an itibariyle ksa vadeli bir konsolidasyon srecine girildi gibi duruyor. Bu seviyenin destek vazifesi grp gremeyeceine bilhassa dikkat etmek lazm.
Altn fon & fiziki gram altn ilemleri konusunda fikirlerim ayn. Bir finansal enstrman fiziken almakla profesyonel bir ynetim irketi zerinden almak arasnda gr farkllklar olmas gayet doal. Altn fonlar fon portfy ierisinde muhakkak bulunmas gerekli. Gerek faize olan duyarll, gerekse ons & dolar kuru ile olan korelasyonu asndan takibi olduka kolay fonlar. Yllk bazda getirileri de % 25'in zerinde an itibariyle.
Fonlarn fiyatlamasnn hangi saatte ve hangi esaslar dahilinde yapldnn biz yatrmclar iin fazla bir ehemmiyeti yoktur. Bizim iin nemli olan valr atlatma saatleri, ki sayn admustafa stadmn da dedii gibi baz fonlarda bu saat 13.30, bazlarnda ise 12.30. Buna dikkat edilmesi gerektiini dnyorum stadm..
Eurobond fonlar iin al t+1 sat t+3 olarak gzkyor. Satta talimat getiimiz gnn fiyatindan m yoksa t+3 teki fiyattan m sat gerekleiyor. hbar talimatlarmzda al tutar para piyasas fonunda nemalandrlyor mu?
SM-G955F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Yer mleri