bitmek bilmeyen beton iştahının sonucu.. kaybedilen bir doğa harikası..bazıları için "priceless" paraya döndürülecek bir yer.. işte bu zihniyetin sonucunda doğanın binlerce yıldır koruduğu yer son 15 yıllık dönemde betona dönüştü..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yıllardır Avrupa'nın ençok ziyaretçi alan kenti ünvanını elinde bulunudran Londra liderliği Paris'e kaptırdı. Londra'nın 19.09 milyon ziyaretçi alırken, Paris 19.1 milyon ziyaretçi aldı... (yıllık)
İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı arttı
2019 yılının ilk 9 ayında İstanbul'a 11 milyon 342 bin 822 yabancı turist geldi.
Sn.Herif İstanbul'da da Atatürk Havalimanı azaltılmış kapasite ile hizmet verebilir dersek daha doğru olurdu. İstanbul'da da şu an 3 adet havalimanı var. Fakat yapılan İstanbul Havalimanı o denli geniş kapsamlı ki Atatürk Havalimanında işletme masraflarına değmez idi..
Bir Havalimanını işletmek için polis, gümrük muhafaza, özel güvenlik, operasyon, yer hizmetleri, dhmi, şirketler, özel firmalar, vali yardımcısı ve personeli (mülki amir) gibi sayısız otorite ve personel gerekir. Teknik sensör, radar, kayıt cihazları, özel aydınlatmalar astarı yüzünden pahalıya gelebilirdi..
Muhasebeci değilim, ama Sabiha Gökçen kapasitesini son 5 yılda 250 adetten 900 e çıkardı. Çorlu ise 50 olan trafik sayısını 5 yılda 250 ye yükseltti.. Atatürk Havalimanı ile maksimum olan kapasite ile 1200 de kaldı. Potansiyeli varken.
(Not Video 2014 çekimi 2017 youtube yüklemesidir)
İstanbul Havalimanına 6 adet pist ile aynı anda 6 adet uçak piste eş zamanlı teker koyup 6 adet uçak 6 adet ayrı pistten kalkacak şekilde teknik rotaları çiziliyor. Bunu Atatürk Havalimanı ve Marmara Denizi üzerinde yapabileceğiniz bir alan yok.
Şu an bildiğim kadarı ile İstanbul da 3 adet pist tamamlandı. Geriye 3 adet daha pist yapılacak...
Ve 2025 yılında DUBAİ transfer Havalimanı sayısı ve gelirini geçmeyi hedefliyoruz...
İnanın bana basit bir olay değildir bu..
1980 ler de GAP ne ise...
2020 de İstanbul Havalimanı da o 'dur.. İddia ediyorum çok daha büyük mega bir projedir..
Yok sizin tabiriniz ile "PROCE" dir...
Londrada ki havalimanlari cok buyuk degil. Heathhrow buyuk ama yeni havalimanin yaninda cuce kalir. Ataturk havalimanini kapatacaklarina avrupaya sabiha olceginde yeni bir havalimani acabilirlerdi
Ayrica Londra nin metro hatti cok iyi. Her yere rahatlikla ulasabilirsiniz. Trafik sorunu yok. Cunku gunde yaklasik 4 milyon insan metro kullaniyor.
Ve oraya giden turist para harciyor. Bugun oxford street de kac tane turk markasi var ki. Ya da piccadily de. Ama her yerde simit sarayi var [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mantıksızlık abidesi argumanlar.. deniyor ki işletme maliyetlerine değmezmiş..
şimdi söylüyorsun bunu.. oysa yapmadan önce planlaman lazımdı.. eğer planlasaydın ve ona göre 3. havalimanının kapasitesini belirleseydin Atatürk havalimanının işletme maliyetleri sorun olmayacaktı.. kapiş ?
ayrıca zaten herkes ne diyordu ? bu kadar büyüğüne gerek yok.. SAW kapasitesi arttırılabilir.. gerektiği zaman 3. sünü yaparsın.. ama dinlemediler.. işleyen havalimanını yıkıp yerine yıllar sonra 2029 da tam kapasiteye ulaşacak havalimanı açtılar.. üstelik benzer havalimanlarından 2-3 kat daha pahalıya yapılıyor.. herkes beton yapar.. marifet o değil.. marifet rantabl ve rasyonel proceler yapmak..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri