Originally Posted by
selka
Estağfurullah Sn.Yaşar..
Kısaca izah etmek isterim.. Film gibi hayatım oldu... Belki bilmediğim konu olmaması, o sebeptendir...
Aslında 1996 yılında ODTÜ jeoloji mühendisliği bölümü mezunuyum.. Artvinde 1 yıl maden ocaklarında delme ve patlatma şantiye mühendisi olarak çalıştım. Kazakistan'a gönderilince jeolojiden vazgeçtim..
Banka sınavlarına hazırlandım.. 1997 yılında Halkbank'ta Kambiyo Uzman Yardımcısı olarak sınavı kazandım. Ekonomi, ithalat, ihracaat, firmalar, bilanço okumayı orada öğrendim... Bankaya, 1 yıl dayanabildim... Bıraktım...
Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Hava Trafik Kontrol bölümünü bitirdim.. Sivil Havacılıktan lisans aldım. Devlet Hava Meydanları İşletmesine 1998 yılında katıldım. DHMİ Genel Müdürlüğünde Kontrolör ünvanı ile sürekli İngiltere, Almanya, Brüksel, İtalya da eğitim ve teknik SID (Standard Instrument Departure Aletli kalkış) Uçakların kalkış rota çizimleri ile RNAV( Area Navigation) teknik çizim ve hava trafik yönetimi alanında eğitim aldım. O zamandan beridir DHMİ de Kontrolör ve Takım Şefi olarak çalışmaktayım...
22 yıldır havacılık sanayisi içindeyim.. Yeri geldiği için fikirlerimi paylaşmak istedim, o kadar...
Borsa ve piyasa bilgim bankadan kalma, hobby amaçlı meraktır.. Madencillik ve jeoloji ise lisansımdır.. Havacılık ise işimdir...
Petrol üretimi hakkında yanlış yazmış olabilirim. Sonuçta jeolojiyi takip etmiyorum. 22 yıl önce bıraktım..
Asla herşeyi ben bilirim demedim.. Her zaman fikirlerimi paylaşmak istedim...
Amacım asla sizleri yanıltmak değil.
Öyle olsa idi, bazılarının yaptığı gibi 1,5 senedir USD alın; USD 12 TL olacak derdim.. Oysa, tam tersi USD almayın USD düşecek sayfasında paylaşımlar yaptım. 2019 yılının Kasım ayı geldi ve USD 5,69 TL ye geldi ve hala da düşme durumu var...
O sebeple samimi olduğumu, yaptığım yada yazdığım bazı rakamların heyecan ile yazdığımı ama vermek istediğim genel anlamı bozmadığını düşünüyorum...
Biraz değişik ve farklı bir hayatım olmuş olabilir. Bu da genel kültür IQ seviyemi yukarılara taşımış olabilir. Bilmiyorum...
Ama siz yine de herkesin her dediğine inanmayınız...
Unutmayınız; Kontrol etmek, güvene mani değildir...
Bazen 2019 yılında kesinlikle USD 12 TL olacak deyip, usd aldırmaya çalışanlara dahi...
Sağlık ile...
Yer İmleri