Sn.Roxette, görüşlerinize kısmen katılıyorum. Burada kendimi 3.cü sınıfa koyuyorum. Lakin, 4.cü maddeyi "hem bu şekilde yazıp, hemde ky ya zarar ettireceğini bile bile kasıtlı usd aldırmaya çalışıp mevcut hükümeti köşeye sıkıştırabileceğini düşünecek kadar kıtırpiyoz ve dar küçük fikirlere sahip olanlar" olarak değiştirmek/eklemek isterim.
Sn.Deramworld kesinlikle yanılıyorsunuz. İlla bir taraf olmak gerektiğini düşünüyorsunuz. Oysa, ben değil. Sadece mevcut hükümetin yaptığı yada yağacağı, yada muhalefetinde yaptığı yapacağı iyi yada kötü şeyler olduğunu yazıyorum. İlla bir yerin tarafı olarak kendini görenler yazılarımı diğer yönü ile ele alıyorlar. Gizli yada açık bir yeri desteklemem. Mevcut hükümeti eleştirdiğim yığınla konu var. En basiti FETÖ ile mücadelesi, Eğitim, ve Ekonomi.. USD düşecek demek ekonomi iyi olacak demek değildir. Mesela bütçe de dengeler bozulmuş. Neden bozulmuş. Fazla harcama var. Neden fazla harcama var? Müsriflik alıp başını gitmiş. Eskiden mevcut hükümet öyle mi idi? Asla.. 2003 yılında AKP iktidara geldiğinde makam araçlarının nerdeyse tamamını satmıştı. Başbakan bile Keçiören'de 3+1 daire de milletin yanında oturur idi. Her kuruş itina ile bütçe eklenir. AKP 2012 yılına kadar Türkiye'yi ekonomik olarak çok iyi yönetmiştir. 2012 den sonra mevcut hükümetin yanlışları USD da ani patlamalar ve yükselişler ile sonuçlanmıştır. USD kendi kendine yükselmez. Sebep ve sonuç ilişkisi vardır. USD ı düşürebilirsiniz. Mesela politika faizini %5 den %25 e çıkarırsanız USD belini bükmüş olursunuz. Bu iyi ekonomist yada ekonomiyi iyi yönettiğiniz anlamına gelmez. Sadece USD'da Düşüş Kaçınılmaz olur. Ama USD da ki bu düşüşün maliyeti millete çok şiddetli yansır..
Hatta SN.Dreamworld o zaman herkes KRİZ KOPACAK USD 12 TL OLACAK derken ben HAYIR KRİZ KOPMAZ SADECE MİLLETTE ŞİDDETLİ FAKİRLEŞME olacak dedim. İnanın bana sn.dream bununla ilgili yığınla videom var. Youtube da izleyin. USD ın 7,21 TL den 5,69 TL ye 1,5 senede inmenin bir maliyeti vardır. Şu an bu maliyeti hükümet değil, vatandaş ödüyor. Burada ben USD satın faize girin demem nasıl oluyor da bir partiyi desteklediğim sonucunu çıkarttınız anlamadım. Burada temel amaç bir partiyi desteklemek değil, ky cıyı desteklemektir. Asıl yanlış olan USD alıp, zarar eden ky cının bir de vergi yükü altında ezilmesidir. Şu an heryerden her şeyden vergi alınıyor. 4 sayfa önce USD NEDEN YÜKSELMİYOR yazımda ise 5,64 TL de USD da ilk kademe alım uygundur, alın diye yazdım. Ama maalesef insanlar sizi nasıl görmek istiyorsa o şekilde görüyor.
İbrahim bey teşekkürler. Sizin samimiyetinize inanırım. Hatırlarsanız 2 ay önce 5,71 kritik destek yada direnç demiştim. 5,71 üzeri farklı altı farklıdır demiştim. Sanırım 5,71 de 2 aydır takılı kaldık. Bol kazançlar...
Sn.Kırsoy inanın bana TCMB sının yada bankaların nakti USD ları yada USD satıp USD ı düşürmek devede kulak misalidir. Banka yada TCMB USD satarak düşürmeyi 2014 Ocak krizinde denedi. Günlük 50 milyon USD 1 ay boyunca satılmıştı. İnanın bana kura tam ters etki yaratmıştı..
BU yabancının parası ve herşeyi izliyor.
Yer İmleri