bu raporda doğal gaz çıkışının en çok etkileyeceği şirketler yazılmış bu durumda doğal gaz fiyatının indiriminden de aynı şekilde söylenen şirketler bu sefer de olumlu etkilenmeli..

bu hisselerin başında akenerji geliyormuş...gelirinin büyük bir çoğunluğu doğalgaz çevrim santrallerinden geliyormuş...yalnız bu şirket çok borçluymuş bir de bu aralar borçlarının yapılandırılması ile boğuşuyor...doğal gaz santraller bu yıl çok olumsuz etkilenmişler...yağışların yoğun olduğu yıllarda elektriklerik ihtiyacının önemli bir kısmı HES lerden karşılanması nedeniyle...yağışların bol olduğu 2018 yılında ya kapasitelerini azaltmışlar yada üretimi durdurmuşlar..

zorlu enerji verimsiz olan santrallerinin önemli bir bölümünü söküp amerikaya satmış...

raporda aksenin de adı geçiyor..operasyonlarının 2/3 ü yurtdışındaymış...bu yüzden de sınırlı olumlu etkilenme olacakmış..aksen artık yurtdışında ne kadar başarılı olur onu sizler daha iyi bilirsiniz..afrika açılımı güzeldir ama içeriğini ben bilmiyorum..

onun dışında demir çelik , çimento ve cam şirketlerinin doğal gaz maliyetleri toplam maliyetler içinde %25 civarındaymış..bunlar olumlu etkilenir..trakya camda bu oran %30 imiş..

tüm bunların dışında gübre sektöründe maliyetlerin %70-86 sı da doğalgaza bağlıymış....gübre fabrikarları doğalgazda da ister istemez dışa bağımlı...dünyada gübrede söz sahibi olan ülkeler doğalgazın en fazla olduğu ülkelermiş...ukrayna ,rusya,cezayır..v.b.

dünden beri yaptığım araştırmaların sonucu budur dostlar..ben hepinize başarılar diliyorum..