Sayfa 48/216 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. 3 yıl sürecek bir emlak projesinde 1 ay dayanamayacaksan ne işin var sertifika ile. 2009 da 80 bin tl ye aldığım bir arsayı 600 bine sattım. Aldığımda çok ölü bir yatırım olduğunu söyleyen insanlar şu an keşke diyor. Şunu diyen çıkabilir o parayla şunu yapsan daha karlı olurdu. O kadar aklım olsa onu yapardım. Bunu diyen kişinin 2009 ile 2017 arasında yaptığına bakmak lazım ayrıca. Şayet daha iyi bir gelir elde ettiyse takdir etmek , öyle bir şeyi yoksa da bu konularda muhatab olmamak lazım . Bir başkasının aklı ve tecrübesi ile para kazanilmiyor malesef . Sertifika olayı iyi ya da kötü herkes için bir tecrübe olacak . Tecrubelerimiz bize ileride daha iyi kararlar vermemizi saglayacak.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3 sene sürecek bir konut projesine girsek ve parayı peşin ödediğimizi düşünsek bize ne kadar iskonto yaparlardı ? 2 yıl önce 2017 sonu bitecek İstanbulda ki bir projeye peşin para veren birine lansman fiyatı üzerinden %18 iskonto yapıldığını şahsen biliyorum. Üstelik o dönemler beton işi hala gözde bir yatırım ve banka mevduat faizleri %10 larda idi (şimdilerde %15 lere dayandı) .

3. Arkadaşlar,
    Lütfen boşuna tartışmayalım. Pahalı arz ettiklerine hiç şüphe yok. Arz'dan alanlar, devlet eliyle kazıklandı. Nokta.

Başka bir forumda, arzdan önce, fiyatın pahalı olduğunu ve 35'den arz edilmesi gerektiğini yazmışım.
    Şu an haklı çıkmama 2TL kaldı !
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

Bu işin ilk uygulayanı 1990 yıllarındaki ANAP hükümeti idi. Halkalı toplu konut sertifikalarını halkın menfaatine ! sunmuşlardı. Tek farkı o zamanlar bu sertifikaların borsada 2. eli yoktu, tek alıcı emlak bankasıydı ve sertifikalardaki değer artışı 6 ayda bir memur maaş artışına bağlanmıştı. Enflasyon karşısında değeri çok artmasa bile en azından nominal de zarar yazmıyordunuz.

5. İkinci açık artırmada satılamayan kısım kalması halinde üçüncü açık artırma düzenlenecektir. Burada asgari fiyat TOKİ tarafından belirlenecektir.
    Bu ne demek yahu yani 1 ve 2. ihalede satılmayan konutları 3. ihalede TOKİ istediği fiyattan satabilecek mi ??? Neden asgari fiyattan kendi satın alıp yatırımcılara ödeme yapıp sonra kendi satmıyor? Buranın ucu açık değil mi ???

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    3 sene sürecek bir konut projesine girsek ve parayı peşin ödediğimizi düşünsek bize ne kadar iskonto yaparlardı ? 2 yıl önce 2017 sonu bitecek İstanbulda ki bir projeye peşin para veren birine lansman fiyatı üzerinden %18 iskonto yapıldığını şahsen biliyorum. Üstelik o dönemler beton işi hala gözde bir yatırım ve banka mevduat faizleri %10 larda idi (şimdilerde %15 lere dayandı) .
    Boyle düşünen birinin bu hisseyi neden aldığını merak ediyorum.eğer hisse bedeli yüksek olduğu dusunuluyorsa bu hisse alınmadan önce karar verilecek bir şeydi geçmiş olsun. Bu yatırım uzun vadede beklenti içinde olanlar içindir. Uzun vadede bu yazdıklarımızın çok kiymetinin olacağını düşünmüyorum. Çünkü işlem hacmi yüksek olsaydi bu fiyatlarin panik yaratması normal olabilirdi .42.5 maliyetli bir dünya hissenin henüz el degistirmedini ve bu hisselerin uzun vadeli yatirimcida olduğunu ,düşünüyorum . Bu hissede belirleyici olan uzun vadeli yatirimcilardir.

7. Kaziklanma ifadesi 42.5 tl den alıp alt fiyattan satanlar için doğru bir ifadedir. Elinde hisse bulunanlar için bu ifadeyi kullanmak çok erken.
    Buraya yazmamın sebebi tuhaf tuhaf ifadelerle konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayan insanlara korku pompalanmasidir.

Sözün özü hissesi olan arkadaşlardan kısa vadede nakite ihtiyacı olanlara yazık oldu ve olmaya devam edecek gibi görünüyor . Uzun vadede nakit derdi olmayan arkadaşlar bir ticaretin içindeler ve ticarette kazanmak ve risk her zaman vardır. Kazanç da risk ile doğru orantılı. Çok kazanç isteyenlerin forex piyasalarına, risk istemeyenlerin de yastıkaltina yönelmeleri daha mantıklı. Bu hissede uç bir şey yok. Göze alınabilir risk ve kazanç bir arada.

8.  Alıntı Originally Posted by zekirdek20 Yazıyı Oku
    Kaziklanma ifadesi 42.5 tl den alıp alt fiyattan satanlar için doğru bir ifadedir. Elinde hisse bulunanlar için bu ifadeyi kullanmak çok erken.
    Buraya yazmamın sebebi tuhaf tuhaf ifadelerle konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayan insanlara korku pompalanmasidir.

Sözün özü hissesi olan arkadaşlardan kısa vadede nakite ihtiyacı olanlara yazık oldu ve olmaya devam edecek gibi görünüyor . Uzun vadede nakit derdi olmayan arkadaşlar bir ticaretin içindeler ve ticarette kazanmak ve risk her zaman vardır. Kazanç da risk ile doğru orantılı. Çok kazanç isteyenlerin forex piyasalarına, risk istemeyenlerin de yastıkaltina yönelmeleri daha mantıklı. Bu hissede uç bir şey yok. Göze alınabilir risk ve kazanç bir arada.
    Tali edimde diyelim ki ilk 2 açık artırımda satlımayan konutlar için TOKİ kafasına göre 20,00 dan asgari fiyat belirleyip satış yapabilir mi? sanırım 3. açık artırımda taban fiyat TOKİ tarafından belirlenecek...

Sayfa 48/216 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •