Originally Posted by
th3sicilian
28 mayısta artık uzun ömürlü toplayacağım diye karar almıştım. Şuan baktığımda yaptığım tasarruf ve boştaki para faizi ile yaptığım birikim yaklaşık 6 ayda hatırı sayılır bir birikim olmuş. Bu niyetle girişip günlük haftalık toplama yapmasaydım o parayı bir şekilde yiyecektim Ama şimdi yavrulamayı bekleyen lotcuklar olarak duruyorlar.
(Aksa, Sasa, Eregli, Petkim, Despc, Psdtc) ile başlamıştım. Bu 6 hisse 6 ayda ortalama %8 civarı getiri sağlamış. (Arada %15-20 kazanç sağlayanlar oldu onların düşeceğini sonra çıkacağını öngördüm yerine göre ancak satıp almaya başlarsam disiplinden vazgeçerim diye yapmadım işlemi.Yine disiplinim bozulmasın diye yüklü alımda yapmadım sadece düzenli hareket ettim. Kendimden emin olduğum zaman deneyeceğim pozisyon değiştirmeyi)
Son 1 aydır adnacı takip ediyordum 1,20lerden portföyüme eklemiştim. Çok uzun vade düşünmediğimden al-sat yaparak maliyetimi 96 kuruşa indirdim maliyetimi ve %100 civarı karla 7.hisse olarak duruyor portföyde ama uzun vade ona ekleme yapıp yapmayacağım konusunda kararsızım. 7. hisse olarak ortalama hesaplamaya eklemedim o yüzden.
Portföyümün ana hissesi ise Ecilc büyük beklenti ile girdim 1 seneyi geçti beklentim hala çok yüksek ancak orada her şey patron elinde olduğundan uzun ömürlü temettü hissesi grubunda bekler en kötü ona ek alım yapmıyorum.
Beğendiğim 4-5 hisse daha var takip ettiğim toplamda 20-25 civarı hisse var ama bir süre daha sistemimden taviz vermeden ilerleyip kendimi hazır hissettiğimde farklı şeyler deneyeceğim.
Bu işe niyetlendiğimde hedefim en kötü 10 sene içerisinde emekli olmaktı. Fiilen olmayacak elbette ama senelik alacağım temettü miktarı olası 1 senelik emekli maaşıma denk gelmeli diye planladım. 6 aydaki birikimim ile sanırım 20 günlük emeklilik maaşı çıktı genele bakınca 2 aylık emeklilik hazır şuan kalan 10 ayı tamamlamak öncelik sonrasına bakacağız.
Öncelikle sayın Cautionary ve Dudu hocama teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde bu işe girişmenin zamanı geldiğini daha çok aklıma yatırdım ve hep planladığım şeye başlamama vesile oldunuz.
Yer İmleri