Aksa...son 1 yýlýn acýsýný çýkarmaya baþladý...nispeten iyi gelen bilançolar...%100 bedelsiz, yüksek temettü verimi..portföyde endeksaltý performans olarak sadece Petkim kaldý...onun da oraný uzun süre önce minimuma inmiþti...maþallah diyorum![]()
Aksa...son 1 yýlýn acýsýný çýkarmaya baþladý...nispeten iyi gelen bilançolar...%100 bedelsiz, yüksek temettü verimi..portföyde endeksaltý performans olarak sadece Petkim kaldý...onun da oraný uzun süre önce minimuma inmiþti...maþallah diyorum![]()
Tarih 30 Mart.
ARSAN 1.8 mailyetti OK, YKB 1.7 maliyetti OK, KNFRT 5 maliyetti aldýk sattýk lot artýrdýk devam o da OK
5'te 3, üstadý övdük kendime de bir aferin diyeyim. CEMTS da OK sayýlýr %40 kardayým ama bilançosunu beðenmedim. BRSAN ise tam hayal kýrýklýðý oldu kar da az bilanço da kötü 8.3 maliyetim var.
Arada KLMSN filan girdi efsane kar býraktý 1 ayda. Orta vade trade temel analiz ne ucuz kalmýþ sürekli takip çok temiz para býrakýyor deðerli beyaz yakalar...
Gönülden tebrikler...senin geçmiþ baþarýn ortada, ben nispeten hisse iþinde tecrübesiz sayýlýrým...20 sene piyasa tecrübem olsa da, özellikle 2006 da açýlan vadeli iþlemler piyasasý sonrasý iþlemleri genelde orada yaptým...son 2 senedir tekrar hisse portföyüm aktif oldu..,buna raðmen hisse seçimleri, getiri miktarlarý vs gayet tatminkar.
Bunu kendimi övmek için yazmýyorum..portföy yönetim stratejilerimi burada yazdým, hatta hep birlikte tartýþtýk...demek ki düzenli getiri ve kayda deðer performans gayet mümkün...borsa kumar, hisse senetlerinden bir þey olmaz...borsada ancak kumar kaðýtlarýnda ciddi getiri mümkün diye bþr þey yok..tüm beyaz yaka genç arkadaþlar bu iþi becerebilir, ya da çoðu diyelim.
Ayrýca, aktif bþr þekilde 10 a yakýn arkadaþýma portföy yönetimi konusunda karþýlýk beklemeden destek veriyorum...hepsinin getirisi az çok benim kadar ve gayet iyi getiriler elde ettiler...üstelik belki haftada toplam 1-2 saat ayýrýyorlar bu iþe.
Yani..plaza diliyle söyleyim...yes, u can
28 mayýsta artýk uzun ömürlü toplayacaðým diye karar almýþtým. Þuan baktýðýmda yaptýðým tasarruf ve boþtaki para faizi ile yaptýðým birikim yaklaþýk 6 ayda hatýrý sayýlýr bir birikim olmuþ. Bu niyetle giriþip günlük haftalýk toplama yapmasaydým o parayý bir þekilde yiyecektim Ama þimdi yavrulamayý bekleyen lotcuklar olarak duruyorlar.
(Aksa, Sasa, Eregli, Petkim, Despc, Psdtc) ile baþlamýþtým. Bu 6 hisse 6 ayda ortalama %8 civarý getiri saðlamýþ. (Arada %15-20 kazanç saðlayanlar oldu onlarýn düþeceðini sonra çýkacaðýný öngördüm yerine göre ancak satýp almaya baþlarsam disiplinden vazgeçerim diye yapmadým iþlemi.Yine disiplinim bozulmasýn diye yüklü alýmda yapmadým sadece düzenli hareket ettim. Kendimden emin olduðum zaman deneyeceðim pozisyon deðiþtirmeyi)
Son 1 aydýr adnacý takip ediyordum 1,20lerden portföyüme eklemiþtim. Çok uzun vade düþünmediðimden al-sat yaparak maliyetimi 96 kuruþa indirdim maliyetimi ve %100 civarý karla 7.hisse olarak duruyor portföyde ama uzun vade ona ekleme yapýp yapmayacaðým konusunda kararsýzým. 7. hisse olarak ortalama hesaplamaya eklemedim o yüzden.
Portföyümün ana hissesi ise Ecilc büyük beklenti ile girdim 1 seneyi geçti beklentim hala çok yüksek ancak orada her þey patron elinde olduðundan uzun ömürlü temettü hissesi grubunda bekler en kötü ona ek alým yapmýyorum.
Beðendiðim 4-5 hisse daha var takip ettiðim toplamda 20-25 civarý hisse var ama bir süre daha sistemimden taviz vermeden ilerleyip kendimi hazýr hissettiðimde farklý þeyler deneyeceðim.
Bu iþe niyetlendiðimde hedefim en kötü 10 sene içerisinde emekli olmaktý. Fiilen olmayacak elbette ama senelik alacaðým temettü miktarý olasý 1 senelik emekli maaþýma denk gelmeli diye planladým. 6 aydaki birikimim ile sanýrým 20 günlük emeklilik maaþý çýktý genele bakýnca 2 aylýk emeklilik hazýr þuan kalan 10 ayý tamamlamak öncelik sonrasýna bakacaðýz.
Öncelikle sayýn Cautionary ve Dudu hocama teþekkür ederim. Sizlerin sayesinde bu iþe giriþmenin zamaný geldiðini daha çok aklýma yatýrdým ve hep planladýðým þeye baþlamama vesile oldunuz.
Pegý, sarýþýn atým benim![]()
Yer Ýmleri