Siz değerli ve eski arkadaşlar bu şekilde portföy yaparak ilerlemeyi düşünüyorum sizlerin değerli önerilerinizi ve eleştirilerinize talibim hem daha iyi fikirler çıkabilir hemde bu forumu takip edenlere yol gösterici bilgiler ulastirabiliriz
Siz değerli ve eski arkadaşlar bu şekilde portföy yaparak ilerlemeyi düşünüyorum sizlerin değerli önerilerinizi ve eleştirilerinize talibim hem daha iyi fikirler çıkabilir hemde bu forumu takip edenlere yol gösterici bilgiler ulastirabiliriz
Hepsini bir araya toplamam daha iyi oldu sanırım
Arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz ben portföyü maximum 4 fon yapmak istiyorum öyle can alıcı olmalı ki dolar euro artarsa fon da artsın ayrıca bizim bist 100 çok iniş çıkışlı onun her inip çıkışında etkisinde kalmadan yukarı çıkacak bir fon portföye yakışır ayrıca borçlanma fonlarından bir fon ekleyeceğim son olarak değişken fon sepeti yaparak 4 e tamamlamayı düşünüyorum
Dolar ve bist e göre yükselen 1 ci fon ACC
Borçlanmada 2 ci fon TPF
Değişken fonda 3 cü OKD
Borsa düştüğünde 4 cu TCD
Olacak şekilde portföy düşünüyorum 2 ci ve 3 cü fon lar düşük gelir olsada ppf lere göre daha iyi getiriye sahipler
Bu fonlar kısa vade değil orta ve uzun vadede değerlendireceğim ayrıca bu fonlardan gelen kar payı ile bist 30 dan ilk dev 10 şirket hisselerinden aylık olarak ve fiyat düştükçe hisse alıp unutma şeklinde ilerleyeceğim(temettü veren ve ilerde azda olsa temettü emekliliği seklinde) belirledigim miktara gelince ise kar paylarından belki farklı fon veya başka yatırımlar devam edebilir
https://twitter.com/istanbulportfoy/...278323713?s=20
Kısa vadeli fonda ist reklamlara başlamış .
10 kat artmış 1 milyar tl büyüklüğü geçmiş
Yer İmleri