Sayfa 369/495 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon
Arama sonucu : 3958 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: IZOCM - İzocam

1. Sirket gerçek değerleme yapmamış sanırım maliyet yaklaşımı ile gelir yaklaşımı ve pazar yaklaşımı ile yapılmış.demekki bunlar hep fasa fiso
    SPK kuralları adamına göre işletiliyor ben bunu anladım
    CHP li gezici hukumet karşıtı olanlara farklı kendi adamlarına farklı.yani tebliğler degerlemelet bilancolar hepsi çok geniş ucu açık .adamına göre onay veya red
    Burada maliyet yaklaşımı ile değerleme ne demek .gerçek değerli piyasa koşullarında yapsana degerleemmyi için soyu .
    Bakın 2 /3 yıl sonra burayı 2 milyara satarlar.resmen gaspa ugradik.malesef gücümüz yok.adamlarin arkası sağlam.ben hukuka adalete inanmıyorum.gucu olan adaleti ve hukuk saglar .

arkadaşlar
    1.bu değerleme rapruna itirazı spk.ya burada paylaşılan bilgilerle yapmakta fayda var.spk.isterse bu raprun revize edilmesini isteyebilir.gerçi etse ne olacak 10.53 ten nereye gidecek fiyat
    2.ben mecburen vereceğim dava seneler sürer
    3.siğrta bedelinin yarısına alıyr adiler
    4.arsa değeri marka değeri büyüme falan hiç yk.
    herkese sağlıklar

3.  Alıntı Originally Posted by bücür Yazıyı Oku
    serpil hanım ben de dava açmaya varım . Ticaret mahkemesinde tecrübeli avukat olsaydı daha iyi olmazmı ne kadar bir zamanımız var süreç nasıl işleyecek uğraşmak isteyen ler bir toplanalım
    Kanundaki ortaklıktan çıkarma da Tebliğ de çok yeni olduğu için ben emsal dava bulamadım açıkçası. Bu şekilde önce borsa kotundan çıkıp sonra ortaklıktan çıkarma yoluna giden bir şirket de bilmiyorum. Aynı süreçlerden geçmiş şirket varsa o incelenebilinir. Ancak tebliğde ya da ticaret kanununda davaya ilişkin doğrudan bir hüküm olmadığı için kıyasen uygulanması gerekli maddelere göre dava açma süresi 2 ay ve en az 1 yıllık bir sonuçlanma süresi öngörüyorum. Yargılama giderleri (devlete ödenecek harçlar ve bilirkişi ücretleri vs) için 5000 tl’lik bir bütçe ayrılması yerinde olur. Dava tespit davası olacağı için kaybedilmesi halinde karşı tarafa ödenecek vekalet ücreti de 2725 TL olacaktır.
    Ben kendi namıma davayı takip edeceğim için ayrıca kendi avukatıma ödemem gereken bir ücret olmayacak. Ancak siz ayrıca bir avukatla davayı takip etmek isterseniz ona da ücret ödemeniz gerekir.
    Benim açtığım davaya katılırsanız kendi adınıza şahsen takip edersiniz, dilekçe ve beyanlar konusunda da yardımlaşırız.
    Şu an paraya ihtiyacım olmasına ve davayı kaybetmem halinde zararımın 2 katına çıkacak olmasına rağmen bu davayı açmak istiyorum. Çünkü öncelikle şu ana kadar işletilen prosedürün mevzuata uygun olsa da etik olarak uygun olmadığını ve haksızlık olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak da mesleki açıdan emsal oluşturacak bir karar almanın kariyerime olumlu etkisi olacağını düşünüyorum

4. Değerleme raporunu göndermeleri için bir de ihtarname göndereceğim sonrasında yıl bitmeden açmış olurum açtığımda buradan paylaşırım
     Alıntı Originally Posted by Tunahan7 Yazıyı Oku
    Ne zaman davayı avıyorsunuz serpil hanım..dosya no falan verecekmisiniz takip için

5. Şuraya bak değerleme yöntemleri
    1 maaliyet yaklaşımı =
    2/Pazar yaklaşımı
    3/Gelir yaklasimi
    Tamda zarar ettigi bilanço ile ayarlanmıştır.
    20 yılda tek bilannco zararı sanırım he he.
    Basında sürekli pofpoflanan izocam nedense degerlemede yok daraliyoz yok daralan piyasa yok sermaye laziim zarar ediyoz diye yazılmış yazıklar olsun oysa doruk Özcan her basın açıklamasında izocam iciin neler neler diyor .hani pazar lideriydiniz degerlemede ne demiş rekabet edemiyoz diyor tüh.
    İşte gördük patrona bağlı herşey patron isteseydi bu degerlemeyi 100 TL de çıkarırdı
    Son düzenleme : zırıltı; 02-12-2019 saat: 21:46.

6. Evet sayın bücür en doğru maddeyi buraya almışsınız teşekkürler.
    Satma hakkını kullanmazsan 10,53’den şirketin ortaklıktan çıkaracağını düşünüp panik olan arkadaşlar için söylüyorum. İster 30 ocağa kadar satma hakkını kullanın isterseniz de şirketin ortaklıktan çıkarmasını bekleyin fiyat 20.12 olacaktır. Zira İzocam son bir yıl içinde zorunlu pay alım teklifi yaptığı için değerleme bedeli ile zorunlu pay alım teklifindeki bedelden hangisi yüksekse o uygulanır.
     Alıntı Originally Posted by bücür Yazıyı Oku
    b) Payları borsada işlem görmeyen ortaklıklar için bu maddenin ikinci fıkrası çerçevesince hazırlanan değerleme raporunda belirtilen bedel ile hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki bir yıl içinde Kanunun 26 ncı maddesi çerçevesinde zorunlu pay alım teklifi yapılmış ise bu fiyatın karşılaştırılarak bulunan en yüksek bedel

olarak kabul edilir. Bu maddede belirtilen süreler içinde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Kurulca Kanunun 101 ve 107 nci maddeleri uyarınca işlem yapılmasına karar verilmesi durumunda, bu süreler hesaplama dönemlerine dahil edilmez.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Kamuyu aydınlatma

MADDE 7 – (1) Hakim ortak tarafından, hakim ortak konumunun kazanılması veya bu konumda iken ek pay alınması, bu konumun kaybedilmesi, ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılmasına karar verilmesi, hakkın kullanım bedeli ile birlikte Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya açıklanır.

(2) Aşağıdaki hususlar, Kurulun özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde ortaklık tarafından kamuya açıklanır:

a) Ortaklıktan çıkarma hakkının kullanımı talebinde bulunulması amacıyla ortaklığa başvurulması, ortaklıktan çıkarma süreci ve ortaklıktan çıkarma sürecinin sonuçlarına ilişkin bilgi,

b) Satma hakkının doğması, satma hakkının kullanımı talebiyle ortaklığa başvuruda bulunulması halinde, başvuru geldiği sürece günlük olarak, bu hakkı kullanmayı talep eden ortakların sayısı, sermayedeki pay oranları ile toplam satma hakkı bedeli,

c) Bedelinin tespitine ilişkin olarak hazırlanan değerleme raporunun özet veya sonuç kısmı dahil satma hakkı bedeli,

ç) Satma hakkının kullanım süresi sonucunda, bu hakkı kullanan ortakların sayısı ve sermayedeki pay oranları ile hakim ortağın sermayedeki pay oranı.

(3) Satma hakkının kullanımı amacıyla ortaklığa başvuruda bulunulması sırasında değerleme raporu sonucuna göre pay bedeli belli değil ise, altıncı maddede belirtilen diğer kriterlere göre belirlenen fiyatların satma hakkı talebinde bulunulduğuna ilişkin bilgi ile birlikte kamuya açıklanması gerekir.

7.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    arkadaşlar
    1.bu değerleme rapruna itirazı spk.ya burada paylaşılan bilgilerle yapmakta fayda var.spk.isterse bu raprun revize edilmesini isteyebilir.gerçi etse ne olacak 10.53 ten nereye gidecek fiyat
    2.ben mecburen vereceğim dava seneler sürer
    3.siğrta bedelinin yarısına alıyr adiler
    4.arsa değeri marka değeri büyüme falan hiç yk.
    herkese sağlıklar
    Arkadaşlar,
    2019/06 aylık bilançoda özkaynaklar kabaca 180.000,- TL
    Arsa ve araziler 6.000,- TL
    Net aktif değerine göre bulunan rakama baktığımızda 14,50 gibi rakamlara denk geliyor. Tekrar söylüyorum arsalar araziler İzocam Holding'e ait olabilir. Yoksa bir arkadaş söylemişti, Deloitte firması dünya çapında bir firma bu kadar aleni üç kağıt yapamaz diye düşünüyorum.

8. Ben şunu anladim değerleme nin malla mulkle alakası yok galiba nitekim hepsini maliyet değeri ile almışlar sanırım
    Değerleme şirket yönetiminin gelecekle ilgili öngörüleri ile oluyor galiba .
    Aynısını başka şirketlerde de gördüm yani spk burda değeri yaptiranin niyetine bırakıyor .ne isterlerse onu cikariyorlar

Sayfa 369/495 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •