Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=1fghcdoarXQ

Bu izdihamin galeride olmamasının tek nedeni, araba alacak paraları yok. Bu yeni nesil kadar mateyalist ve lüks tüketime düşkün başka bir nesil görmedi bu ülke.
    genel trendden bahsediyorum.. geçmişe göre daha fazla sayıda insan mesela ev alırken balıklama atlamıyor.. alırken estetik kaygılara ve çevresel faktörlere daha çok önem veriyor..diğer yandan verdiğin fotografta starwars filmi için kuyruğa girenleri de göstersen kalabalıkmış etkisi verirsin..o kuyruklardaki izdihamları görmedik mi geçmişte ? ama star-wars filmine gitmeyen milyonlarca insan var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.. kadraja neyi almak istersen onu görürsün..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    genel trendden bahsediyorum.. geçmişe göre daha fazla sayıda insan mesela ev alırken balıklama atlamıyor.. alırken estetik kaygılara ve çevresel faktörlere daha çok önem veriyor..diğer yandan verdiğin fotografta starwars filmi için kuyruğa girenleri de göstersen kalabalıkmış etkisi verirsin..o kuyruklardaki izdihamları görmedik mi geçmişte ? ama star-wars filmine gitmeyen milyonlarca insan var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.. kadraja neyi almak istersen onu görürsün..
    Yeni nesil ev ve arabaya para harcamak dünyayı gezmeyi tercih ediyor. Bu konuda haklısın. Ama şunu kaçırıyorsun, avrupayı ve amerikayı gören adam için Istanbulda ki konut stoğun %95'i çöp statüsündedir. Bu nesili mutlu edecek evlerin kirası Istanbulda şu an ülkedeki ortalama gelire çok daha yüksek.

Şimdi bu kadar yüksek standartları olacak, ama eline adamın ayda 1000 dolar geçecek, bu adam ne yapacak? Bu sorunun cevabını alabilirmiyim.

Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Yeni nesil ev ve arabaya para harcamak dünyayı gezmeyi tercih ediyor. Bu konuda haklısın. Ama şunu kaçırıyorsun, avrupayı ve amerikayı gören adam için Istanbulda ki konut stoğun %95'i çöp statüsündedir. Bu nesili mutlu edecek evlerin kirası Istanbulda şu an ülkedeki ortalama gelire çok daha yüksek.

Şimdi bu kadar yüksek standartları olacak, ama eline adamın ayda 1000 dolar geçecek, bu adam ne yapacak? Bu sorunun cevabını alabilirmiyim.
    istanbuldaki konut stoğunun ucube ve çöp mertebesinde olduğu konusunda hem fikiriz..bunu zaten ben sürekli söylüyorum..

diğer yandan.. az gelir ama yuksek yaşam standardı isteği kaçınılmaz olarak hayatı daha iyi kurgulayıncaya kadar kiracı olmak seçeneğini dayatır.. ayrıca parası olan bile bu berbat yerlerden almamayı seçebilir (yukarıda bahsettiğimiz trendler ve estetik kaygıları vb nedenlerle) ve yine hayatta tam istediği şey nedir anlayıncaya kadar şöyle görece merkezi yerde kiraya çıkayım der..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •