Sayfa 797/1000 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847897 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 6,369 - 6,376 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1. Bunlarda Ekim ayında 5 yıldızlı olup Kasım ayında 5 yıldızını kaybeden fonlar. ACC'yi burada görmek şaşırttı mı? Tabiki hayır

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    İçinde OBP var.FIL var.GPG var
    Bol yıldız varmış ellerinde galiba nereye dağıtacaklarını şaşırmışlar.
    Rating kuruluşları genelde öyle değilmi zaten yoksa nasıl para kazanacaklar o yıldızları bol keseden vermezlerse Nasıl derecelendirdiklerini şöyle anlatmışlar

Yatırım ve Bireysel Emeklilik Fonları, her ay sonu itibariyle, kendi kategorilerindeki emsalleriyle karşılaştırılarak getiri ve risk bazında değerlendirilir.

Her yatırım bir risk içerir. Öyle olması gerekmez ama genelde risk ve getiri birlikte artar ve azalır. Dolayısıyla, yatırım ve bireysel emeklilik fonlarını sadece getirileri bazında değerlendirmek risk unsurunu göz ardı etmek anlamına gelir. İyi getiri veren bir fon yüksek risk de taşıyabilir, düşük risk de.

SAHA yatırım ve bireysel emeklilik fonları derecelendirmesi yüksek getiriye prim verirken yüksek riski cezalandırarak makul risk seviyeleriyle iyi getiri veren fonları ön plâna çıkarmayı amaçlar. Bir futbol takımı, oynadığı her maçta gol atan (%100 getiri) ama sık sık sakatlandığı için yılda 10 maça çıkabilen bir golcüyü mü, yoksa 50 maç oynayıp 20 gol atan (%40) getiri golcüyü mü tercih edecektir? Yatırımcılada aynı riskleri hesaba katmalıdırlar. Sayıları gün geçtikçe artan fonlar arasında bir seçim yaparken getirilerle ifade edilen performans taşınan riske göre düzeltilmelidir. İşte SAHA derecelendirmesi bu amaca yöneliktir.

Yatırım ve Bireysel Emeklilik Fonları derecelendirmesi ve yıldız tahsisi, AYLIK, YILLIK ve 3 YILLIK olmak üzere “her ay” yapılır. Derecelendirmenin 3 ayrı zaman dilimi için yapılmasının nedeni kısa vadeli konjonktürel gelişmelerin fonun orta ve uzun vadeli performansını gölgelemesini engellemek ve yatırımcıya daha uzun vadeli bir perspektif sunabilmektir.

Derecelendirme faaliyetine, halka arz tarihinden itibaren en az 1 yıldır faaliyette bulunan Yatırım ve Bireysel Emeklilik Fonları söz konu edilir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada Findeks uygulamasını indirip baktınızmı kredi notunuza ve banka bilgilerinize
    Ücretsiz son 15 gün.
    Çok teşekkürler. QNB'de haberim olmayan kredili mevduat hesabım ve kartım varmış, kapattırayım.

4.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler. QNB'de haberim olmayan kredili mevduat hesabım ve kartım varmış, kapattırayım.
    Hesabı kolay açıyorlar da kapatmak çok zor.
    Kapattık dedikleri hesapları aslında kapatmıyorlar, pasife alıyorlar, her an üç kağıtçıların hedefi olabiliyor bu pasif hesaplar.
    Tamamen kapatabilirseniz çok iyi.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada Findeks uygulamasını indirip baktınızmı kredi notunuza ve banka bilgilerinize
    Ücretsiz son 15 gün.
    Sorgulamakta findeksi dusuruyormus bilginize

6. E tablolar ı kaydetmiştim ama şu an göremiyorum neden olabilir

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Akbank'ta kısa vadeli borçlanma fonu AVT de likit imiş.

Getirisi bir tık iyi diye bekleyen parayı PPF'den buna geçirdim. doğru mu yaptık ustalar?

8.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Akbank'ta kısa vadeli borçlanma fonu AVT de likit imiş.

Getirisi bir tık iyi diye bekleyen parayı PPF'den buna geçirdim. doğru mu yaptık ustalar?
    Likit fon olduğunu kim söyledi, aksine sepet fonu gibi karışık.
    Üstelik buna rağmen getirisi düşük.

Sayfa 797/1000 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847897 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •