Sayfa 931/1000 İlkİlk ... 431831881921929930931932933941981 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 7,441 - 7,448 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Evet o sadictir...😀
    üstadım seninle istişare yapmayı her zaman severim. şimdi, dün itibarıyla doların 5,94 üzerine oturması gözümü korkuttu ve tcd'lerin yüzde 40'ını satarak öyle görünüyor ki yanlış bir hamle yaptım ama çok kafamı takmam, çünkü en kötü olası kârdan kaybettim. bu gün haluk canberk'in analalizlerini de izledikten sonra şu noktada senin görüşünü almak isterim. hazır tcd'nin bir bölümünü satmışken tekrar alım yapacak olursam yine tcd mi, yoksa fid mi alsam? son bir kaç ayda endeks 30'dan ziyade orta ölçekli hisselerde çok ciddi pirimler oldu ki muhtemelen tcd hisseleri de bu kapsama giriyor. büyük hisseler, son yükselişe yeterince katılamadılar. madem durum böyle, bu yüzde 40'lık mebla ile fid alarak portföyü çeşitlendirsem daha mı iyi olur? yoksa hiç uğraşmayıp alım yapacak olsamdahi yine tcd artırarak mı yola devam etsem bilemedim. son karar tabi ki bana ait olmak üzere bu konuyla ilgili fikirlerini merak ediyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    ben de geçenlerde -0,70 görünce zor bir kararla hepsini satmıştım. sonraki gün 0,50'yi kurtarmak nasip olmuştu. bir daha asla bulaşmam. fon alanlara ağzıyla kuş tutup ikram ediyormuş dense yine almam. güvenin bittiği yerde durulmaz.
    Bende halen duruyor Hayrani üstadım ama maalesef bu ay çok kötü bir performans sergiledi. ACC’yi anlamak çok zor, borsa düşerken de eksi, çıkarken de eksi. Bir tuhaflık var fonda. Bugün arayıp bir konuşacağım fon yöneticisi ile

Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Bende halen duruyor Hayrani üstadım ama maalesef bu ay çok kötü bir performans sergiledi. ACC’yi anlamak çok zor, borsa düşerken de eksi, çıkarken de eksi. Bir tuhaflık var fonda. Bugün arayıp bir konuşacağım fon yöneticisi ile
    Bende hala taşımaya devam ediyorum maalesef. Portföydeki ağırlığını azaltmaya başlayacağım muhtemelen önümüzdeki hafta itibariyle. Bize de aldığınız bilgileri aktarırsanız sevinirim.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstelik bunu her gün şeref defterini imzalayarak tescilliyor. bu günkü imzası: %-0,3333
    fonları tercih etmeminizin ana sebebi bizden daha iyi yönetmelerini beklememiz onların işi bu sonuçta sizden daha iyi yönettiklerini düşünmüyorsanız o fonda durmanın bir manası yok.

ACC
    02/12 ile 20/12 arasi donemde eksi deger getiren tek hisse fon, tebrikler...

ACC ACTUS PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) -0,4378
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım seninle istişare yapmayı her zaman severim. şimdi, dün itibarıyla doların 5,94 üzerine oturması gözümü korkuttu ve tcd'lerin yüzde 40'ını satarak öyle görünüyor ki yanlış bir hamle yaptım ama çok kafamı takmam, çünkü en kötü olası kârdan kaybettim. bu gün haluk canberk'in analalizlerini de izledikten sonra şu noktada senin görüşünü almak isterim. hazır tcd'nin bir bölümünü satmışken tekrar alım yapacak olursam yine tcd mi, yoksa fid mi alsam? son bir kaç ayda endeks 30'dan ziyade orta ölçekli hisselerde çok ciddi pirimler oldu ki muhtemelen tcd hisseleri de bu kapsama giriyor. büyük hisseler, son yükselişe yeterince katılamadılar. madem durum böyle, bu yüzde 40'lık mebla ile fid alarak portföyü çeşitlendirsem daha mı iyi olur? yoksa hiç uğraşmayıp alım yapacak olsamdahi yine tcd artırarak mı yola devam etsem bilemedim. son karar tabi ki bana ait olmak üzere bu konuyla ilgili fikirlerini merak ediyorum.
    Ustadim
    Daha oncede dedim
    Siz riski sevmiyorsunuz ama parada tatli geliyor. Bir bakiyoruz aylik 50mk bana yeter saglam olsun oz olsun diyorsunuz ve gidip tcd aliyorsunuz😀

Once ne istediginizi belirleyin
    Siz riski sevmiyorsunuz
    Siz etkilenip uykusuz kaliyorsunuz
    Eee sizde bendeki gibi viskide yok icip rahatlamak icin 😀😀😀

Ne isiniz var tcd de...bist sallama yaparsa tcd yurek hoplatir. Tcd de kalanlarida cikip fid almaniz mantikli olacaktir...

Birakin gidenin arkasindan uzulmeyi
    Gelen cepteki kara sevinin...
    Seytan hep derki...
    Ulan tcd alsaymisim ayda 10k fazla getirecekmis vs...
    Dinlemeyin bunu..
    Cunku sizin kisiliginize ters...
    Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Fon alarak aslında "ben paramı yönetemiyorum, al sen yönet" diyoruz. Bu da güvenle yürüyecek bir ilişki. Güven duymadığınız fonda vakit harcanmamalı diye düşünüyorum. Ben 4 gün tuttum, %1 zarar ile çıktım. Br daha girermiyim, fon yönetimi komple değişirse belki... Bu yönetim anlayışıyla asla... Yazı tura atarak yatırım yaparım daha iyi, en azından şansım bu kadarmış derim.

8.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    inşallah insanlığı yerinde olan birine denk gelirsiniz de uygun bir cevap alırsınız. ancak bu noktada acizane olarak ve kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadan şunu söylemek isterim. şayet çok fazla zararınız yoksa, mesela yüzde 1 gibi falan büyük zarar sayılmaz ve borsanın da yükseleceğini ön görüyorsanız burada zaman öldürmeyin derim. ben ekim ayında endeks 95'lerdeyken acc alıp bir cuma günü yüzde 4 yükseliş olunca çok sevinmiştim. çünkü fon hisselerini takip eden dostlar da acc'nin yüzde 3 buçuk üzeri pirimli olduğunu söylemişlerdi ama pazartesi günü hüsran yaşamıştım. ama o günler dahi şu ana göre iyiymiş ki yüzde 4 olmasa da yüzde 1 kazanmıştım. bundan sonra eski haline falan döner, bunlar tabi ki mümkün ama yukarıda da belirttiğim hususları bir düşünün. şayet mantığınıza yatıyorsa değerlendirin. bir de olur da satar ve acc, inanılmaz yükselişler sergilerse bana vebal atmayın. çünkü acc'nin ne yapacağı belli olmaz, güvenilmez bir yapısı var. böyle söylemekten maksadım, kendinizi tamamen bunların insafına bırakmaktansa yükseliş te bekliyorsanız bu yükselişlerden bu zamana kadar sürekli nemalanmış fonlara geçip geçmemeyi bir düşünün. asla ve kat'a yatırım tavsiyesi olamaz. daha kendi parasını dahi yönetmekten aciz bir sersemin sesli düşünceleridir.

Sayfa 931/1000 İlkİlk ... 431831881921929930931932933941981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •