Artan

35,22 9.99 18:10
52,75 9.99 18:10
9,81 9.98 18:10
13,44 9.98 18:10
451,75 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

14,80 -9.98 18:10
356,50 -9.97 18:10
100,40 -9.96 18:10
6,15 -9.96 18:10
57,95 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.874.570.551,80 18:10
10.151.848.618,00 18:10
8.690.991.652,40 18:10
8.490.855.663,25 18:10
7.109.393.382,54 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Herkese sokacaklar bunu bence döndürüp döndürüp. Hem konut stok ve trade işini bitirecekler hem de buradan da kalıcı olarak ekmek çıkartacaklar. Belediyeye verilen emlak vergisi ayrı bu ayrı olacak. Ayakbastı parası işine gelirse... ta ne zaman yazdık kaçınılmaz idi...
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek - Hürriyet

Hürriyet internet sitesinde yayınlanan habere göre; TBMM'den 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren 'değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek. Yeni yılın ilk yasal düzenlemeleri arasında yer alacak olan, 'değerli konut vergisi'ne yeni kriterler gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu dile getirerek, yeniden bir düzenleme yapılması talimatı verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; değerli konut vergisine yeni kriterler eklenecek. Buna göre tek konutu olanlar değerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon lira değerinde ev miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadarsa ve başka bir geliri yoksa bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olan kişiler gelirine göre, değerli konut vergisi ödeyecek ya da belli bir miktar ödeyecek. Değerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanların gelirlerine bakılacak. Değerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü alınarak yeniden hazırlanacak, Meclis'e yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...necek-41405028

2. Nereden böyle bir çıkarım yaptınız? Fazla önyargılı değil misiniz? Örnek adam memur böyle bir ev miras kalmış.Bu yüksek vergiyi nasıl ödeyecek? Evin değerine göre vergi alınması saçma zaten.Gelen tepkilere göre değişiklik yapılıyor.Yazıda gelire göre vergi alınacak diyor.Bu da doğru olan.

Bu yüksek vergi işini en güzel chp li belediyeler yapıyor.Daha önce İzmir'de Urla'da yaptılar bunu millet ayağa kalkmıştı.Şu an durum nedir bilmiyorum.
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Herkese sokacaklar bunu bence döndürüp döndürüp. Hem konut stok ve trade işini bitirecekler hem de buradan da kalıcı olarak ekmek çıkartacaklar. Belediyeye verilen emlak vergisi ayrı bu ayrı olacak. Ayakbastı parası işine gelirse... ta ne zaman yazdık kaçınılmaz idi...
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

3. Önyargı olduğunu kabul ediyorum ama uzun süredir böyle bir beklenti içerisindeyim. Müteahhitler evleri satıp bitirip müteahhitlik modası geçtiğinde evleri kucaklamış bulunan halka vergiyi devletin dayamayacagini düşünmek bile imkansız, kaçınılmaz bir şey bu bence. Bu beklentim parti bağımsızdır bu arada.

Ancak iktidar özelinde eleştirmek gerekirse son dönem yazılan yasalarda bariz özensizlik ve baştan savma yaklaşım malesef göze çarpıyor. Cehabe nin Mansur başkanı fazla tutmayacağını düşünüyorum mesela. Öyle derler böyle derler sepet yapar gönderirler başkanı. Dürüst adam yaranamaz mevcut sistemde.
     Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Nereden böyle bir çıkarım yaptınız? Fazla önyargılı değil misiniz? Örnek adam memur böyle bir ev miras kalmış.Bu yüksek vergiyi nasıl ödeyecek? Evin değerine göre vergi alınması saçma zaten.Gelen tepkilere göre değişiklik yapılıyor.Yazıda gelire göre vergi alınacak diyor.Bu da doğru olan.

Bu yüksek vergi işini en güzel chp li belediyeler yapıyor.Daha önce İzmir'de yaptılar bunu millet ayağa kalkmıştı.Şu an durum nedir bilmiyorum.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •