Hayırlı Pazarlar...

Otomatik veri çalışmalarını online hâle getirirken yine ortaya 2 hatta 3 farklı durum çıkıyor?

- Malum olduğu üzere daha önce de paylaşmıştım ama cevap alamamıştım. Belki bu defa grafiklerin sıhhatli çalışması açısından istişare edebiliriz...

- 1. tip grafikler, genelde herkesin kullandığı ve tüm temettü ve bedelli/bedelsiz bölünmelerini dikkate alan grafikler...

- 2. tip grafikler, sadece bedelli/bedelsiz bölünmeleri dikkate alan, temettüleri dikkate almayan grafikler...

- 3. tip grafikler ise hiçbirisini dikkate almayan saf veri grafikleri...

Ben online aldığım zaman 2. tip grafiklere sahip olabiliyoruz. Bunların maksimum veri geçmişi bazen 2014, bazen 2000 yılına kadar olabiliyor. Bu da aylık grafiklerde net görüntüyü etkileyecektir...

Fakat 1. tip grafikler istenirse, bu durumda işler karışır. Çünkü online bu tip veriyi çekemiyorum. Geçmişi uzun olan, çekebileceğim bir yer bilen varsa bana yazabilir ve çok memnun olurum...

Eğer 1. tip olsun denirse bu defa benim yine her gün sabah ya da akşam müdahale etmem gerekir ki, her hangi bir benim uzun süre müdahale edemediğim zamanlarda sıkıntı demektir...

3. tip grafikleri ise her yerde bulamayız ama bende mevcut. Üşenmedim tüm veriyi BIST 'den indirip işledim. Biraz uğraşırdı ama değdi. Bu tür grafik de olabilir ama pek kullanılmıyor...

Aşağıda MRDIN için hazırladım 3 tip grafik mevcut. Beraber seçelim...

Neden MRDIN diye hemen farklı düşüncelere kapılayım. En güzel bu hissede temettünün etkisi görüldüğü için onu seçtim...

1. Tip Grafik...

2.Tip Grafik...

3.Tip Grafik...