Sayfa 586/1230 İlkİlk ... 864865365765845855865875885966366861086 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @cautionary53 twitter adresim...daha önce de burada paylaşmıştım.
    tşkler.ekledim.syg.

https://twitter.com/bdincer1903
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. Gerideki sayfalara bakamadım...ALBRK için birşeyler yazmış mıydın Cauti ?

3.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Gerideki sayfalara bakamadım...ALBRK için birşeyler yazmış mıydın Cauti ?
    Gören de başlıkta günde 50 sayfa yazılıyor sanar detaylı analiz yazacak fırsatım olmadı.. Albaraka yı görece ucuz ve katılım bankacılığının önü açık diye tercih ettim. Ancak şu an çok kafa yormaya değecek bir hisse değil şu an. Temel analiz de henüz yeşil filizler yok henüz, ileride belki.

Bu arada katılım bankaları bir çeşit melek yatırımcı gibi düşünülebilir, ama hayal kurmaya da gerek yok...somut güzellikler girmezsem fazla uzun vadeli taşımam...stop a net uyarım..düştükçe alayım moduna hiç girmem yani.

Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    4-5 sene önce babam biraz yüklü para yollamıştı, git bunla çeyrek altın al kasama koy demişti. İçimden ne saçmalıyor bu acaba dedim , ama baba sözü mecbur dinliyecez diye gittim kuyumcu tanıdıktan 150 lira civarından çeyrek altınları toplayıp banka kasasının yolunu tuttum.

Şimdi bakıyorum fiyatina, uçmuş gitmiş. Ben altını mesela hiç bir zaman yatırım aracı olarak görmedim kar payı vermediği için. Dolaba 100 gram altın koysak, 100 yıl sonra dolabı açsak, içinden 300 gram çıkmıyor mesela, o yüzden altın alanlar parasını eritiyor gözüyle bakardım hep.
    Ama şunu er geç analdım, insanlar boşuna altın da altın demiyor. Kutsal kitaplarda bile serveti hesaplamak için altın ya da büyük baş hayvan sayısı kullanılıyor : )

1981-2003 arası Altının ayı piyasası da çok ilginçtir, koca bir nesil heba olmuş, Enflasyondan arındırılmış olarak eski değerine hala gelmedi, 2011 de yaklaştı.

Kendimce geçmiş varlık fiyatlarıyla kıyaslarak değer biçmeye çalışıyorum altına.

2007'de Ankaranın ayrancı semtinde sattığımız 35-40 yaşında 3+1 Evin parasıyla o zaman 5 kilo altın alabiliyorduk mesela.
    Şu an emsal evi, 1.5 kilo altın bozarak, pazarlık etmeden alırsın.

Aynı ev, 1994 yılında, 4 kilo eşdeğer altına alınmış.......

Gayrimenkul fiyatları ile kıyaslamak ne kadar doğru sonuç verir bilmem, ama en azından son 25 yıl TR gayrimenkul fiyatları ile kıyaslayınca, Altın sanki hiç ucuz gibi değil.
    ev en kötü yatırım olduğundan, kıyaslamak yanlış olur. kimin sözüydü hatırımda kalmamış; paranla arsa alırsın, altın olur. üzerine ev yaparsan , gümüş olur. tutar kiraya verirsen, teneke olur. o nedenle yatırımları arsa ile karşılaştırmak gerekir.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    ev en kötü yatırım olduğundan, kıyaslamak yanlış olur. kimin sözüydü hatırımda kalmamış; paranla arsa alırsın, altın olur. üzerine ev yaparsan , gümüş olur. tutar kiraya verirsen, teneke olur. o nedenle yatırımları arsa ile karşılaştırmak gerekir.

Bölgedeki arsa fiyatıda aşağı yukarı aynı seyirde izlemiştir diye tahmin ediyorum. Altın filan olmadı yani. Arsanın spekulatif değer kazanması imar değişikliğiyle oluyor, beledihyede top noktada tanıdığın varsa olur o işler ancak. Tanıdığın yoksa en güzel yerde arsa bile arsan, sana spor alanı imarı verirler, adamı olan ticari imar : )

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aslında mesele şu..Ben insanlara acı gerçekleri anlatıyorum, hayal satmıyorum..çalışacak, çabalayacak..günün sonunda yıllık ortalama enflasyon+%10-20 getiriyi elde etmeye çalışacaksın diyorum...adam tasarruf edebildiği rakama bakıyor, sonra hesaba bakıyor...bu hesapla ben hiç bir şey elde edemem diye düşünüyor.

peki, deli gibi hangi adamlar peşinden koşuyor..abi, üstat vs diyip hayal satan adamları takip ediyor...parayı bir yılda 3-4 katına çıkarmayı düşlüyor...sonra diyor ki 10 bin tl param var...böyle giderse..10 senede milyoner olurum, katım, yatım, müthiş bir hayatım olur diyor.

ama, bu hayallerin %1 i değil, belki 1000 de biri gerçekleşiyor...piyango gibi..ya çıkarsa hesabı.

yoksa, ortalık borsadan zengin olan adam kaynardı..işin doğası gereği böyle bir şey mümkün değil...günün sonunda 2000 de nasıl ky doğrandı..yine öyle olacak..10-15 kişi, bilemedin 100 kişi zengin olacak..100 bin kişi de mağdur...bir nesil yatırımcı da böyle batıp gidecek.

Katılmıyorum size sayın cauti.
    2000 de doğrandı dediğiniz ky temel verileri sağlam hisselerin hangisinde olursa olsun durabilmiş olsaydı batık değil zengin olmuştu.
    temelsiz hisseye zaten yatırım yapılmaz bunu en iyi bilenlerdensiniz. ky artık o yıllardaki gibi bilinçsiz değil, yeni nesilde piyasayla ilgilenmiyor, piyasa da pahalı değil.
    albrk'ye gelince filizler görüldüğünde geç kalınmış olma ihtimali göz ardı edilemez.

saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Rahmetli Vehbi KOC'un soyledigi rivayet edilir..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Bölgedeki arsa fiyatıda aşağı yukarı aynı seyirde izlemiştir diye tahmin ediyorum. Altın filan olmadı yani. Arsanın spekulatif değer kazanması imar değişikliğiyle oluyor, beledihyede top noktada tanıdığın varsa olur o işler ancak. Tanıdığın yoksa en güzel yerde arsa bile arsan, sana spor alanı imarı verirler, adamı olan ticari imar : )
    %100 katiliyorum..

Tecrube ile sabittir hem de defalarca..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 586/1230 İlkİlk ... 864865365765845855865875885966366861086 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz