Sayfa 594/1230 İlkİlk ... 944945445845925935945955966046446941094 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn cennetyolu ben gram hesabına gümüş veya altın almaktansa borsadan almayı tercih ederim.Bunun bedeli neyse de öderim.Nedenini de açıkladım hem fonu aradım hem takasbankı, fonun izahatnamesini de inceledim,bana denen açıklamalar, yazılan her şey,incelediğim belgeler fiziki gümüşlerin takasbankta saklandığı şeklinde.Ha türkiyedir devlet takasbanktaki değerlere de el koyar derseniz borsadaki tüm kağıtlar da takasbankta saklanıyor o zaman borsadaki tüm varlıklara da el koyabilir,emekli maaşımı da ödemeyebilir,evimi de elimden alabilir tarihte bunlar da olmuş,o kadar riski göze alacağım tabi.Bence bu fondan sağlamı fiziki alıp evde saklamak ama onda da gümüş ucuz olunca çok miktardaki gümüş sıkıntı yaratır,saklaması zor birşey.Bir kilo altın 293 bin bir kilo gümüş 3400 olması lazım ama tabi 3800 den falan alınır sanırım arada uçurum var.Gram gümüş hesabında ortalıkta gümüş falan yok.Yatırımların dönemselliğine gelince elbet doğru.Misal deprem sonrası 2001 de dolar patladı elimde dolar vardı tavandan bozup tabandan ev aldım hayatımda yaptığım en karlı trade oldu.2014 e kadar kira aldım,satılığa çıkardım 2014 de piyasa fiyatının yüzde 20 altına verdim alıcı çıkmadı,ben de gene kiraya verdim.Şimdi bakıyorum 2014 den bu yana en fazla yüzde 10 artmıştır,o bile şüpheli 3 yıldır zarar yazıyor.O yüzden emlak bitti diyorum zaten.Piyasada söylenen rakamlar sanal,satayım dedin mi alıcı yok piyasada.Belki faiz düşünce son 4 5 aydır biraz alıcı vardır,ama adam gibi fiyat artışı bence yok,borsa belli olmaz tabi onu wall street i elinde tutan parababaları bilir,onlar hadi bakalım harç bitti yapı paydos diyene kadar oyun devam eder,ama ben bu kadar ölü piyasada temel analizde kağıtlara güvenmem.Ama dediğim gibi o işlere bizde büyük spekler dünyada da rotschild rockefeller vs bakar onların aklındaki tarihe kadar elbet ralli devam edebilir.
    Gram altında fizikide taşımada herhangi bir sıkıntı olmadığı ve çok kolay olduğu için bahsetmiyorum. Gram gümüş hesabında fiziki teslimatı ufak bir bedel karşılığında yapabiliyorsunuz.Yalnız mesela benim bildiğim bir xx bankasında bu 20 kg ve 1 kg lık katları şeklinde olabiliyor hatırladığım kadarıyla.
    Yalnız parası çok olan milyonluk alım yapan yatırımcı nasıl bunları banka dışı muhafaza eder soru işareti tabi ki. Diğer yandan gümüş getirisi daha fazla olabilir. Altının ons zirvesi 1.920 usd, Gümüşün ki 50 usd. İkisi de zirvesini tekrar görecektir dersek gümüş 3 e katlar altın ancak %25 yapar..
    Bende gümüşün değerinin uzun vadede altından çok daha fazla artacağı kanaatindeyim.
    Finansal piyasaları yakından takip ettiğinize göre uzun süre vadesiz hesaptan gram gümüş alıp tahmin ettiğiniz kriz başladığında bunları fiziki olarak çekmek ve kiralık kasalara yada güvenli bir yere koymak tercih edilebilir. Bankalardaki döviz cinsi hesaplara kurları sabitleme yoluyla el koyma,(1 usd 8 TL iken 5 TL den TL ye dönüştürüp vermek gibi) kurları sabitleme,nakit çekime tutar kısıtlaması getirme vs gibi önlemler büyük olasılıkla bir anda olmayacaktır. Öncü işaretleri rahatlıkla anlayabileceksinizdir. Bu süre zarfında fiziki teslimat yerine birikim yapmanız daha mantıklıdır tahminimce..
    Kısaca Uzun vadede altın yada gümüşü fon yerine hesapta biriktirmek en az %10 daha karlıdır. Piyasada ani oluşabilecek yükselişlerde sat al imkanı da olmaktadır.

2.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Konunun güvenli limanla bir alakası yok. Dünya üzerinde tarihler boyunca genel geçerli tek bir güvenli liman vardır. O da bellidir.
    Kişilerin keyfine bağlı matbaada istediğin kadar basılan herhangi bir banknot parçası belli bir zaman kesiti dışında ilelebet güvenli liman olamaz.

Avrupada uygulanan şekliyle eksi faizin temel sebebi cansız iç talep, düşük enflasyonu engellemek ve ticarette rekabet üstünlüğü sağlamaktır. Parasını güçlü tutmak ve cazibesi olsun isteyen bir ülke parasına negatif faiz uygulamaz tam tersi yüksek faiz uygular.. Örnek: Mesela bizim merkez bankası faizleri bir anda % 40 yapıyorum dese nolur? elindeki dolar, euro yu bozup koşa koşa bankaya yatırmak istemez misin? Yada SNB faizleri eksi değil %5 yapıyorum dese nolur? Adam zaten bana para getirmeyin diyor yapar mı bunu? (Beklenen kriz çıktığında bu yapı da bozulacak kanaatindeyim)

Ekonomisini canlandırmak ve rekabette öne geçmek(yada geride kalmamak) isteyen SNB de bu yüzden bankaların kendi nezdinde tuttuğu paralara eksi faiz uygulamaktadır.

Bunun anlamı Merkez Bankası olarak size diyorum ki: Eyy bankalar bana para yatıracağınız parayı size geri verirken azaltarak veriyorum paranız azalıyor bana yatıracağınıza gidin bu paralarınızı kredi olarak müşterilerinize verin ekonomiyi canlandırın.

Gelgelelim iş bankaların kendi müşterilerine kredi vermesine geldiğinde bu faizlerin aynı şekilde uygulanmadığını bazı ticari ve kurumsal hesaplar dışında herkese yüksek pozitif oranlı faizlerin uygulandığını da ayrıca belirteyim.
    Dediğinizin nasıl güvenli limanla alakası yok kriz anında en çok gerileyecek para birimlerini söylüyorsunuz.

Anlattiginiz guzel,doğru ancak Japonya ve İsvicre icin geçerli değil. Dönemsel faiz indirip ekonomiyi canlandırmak isteyenler icin geçerli(Ör: 2008-2014 arası ABD) Bu iki ülke yıllardır sıfıra yakın faiz uygular ana amaçları da bahsettiğim durumdur. Faiz arttırırsanız tabi ki paranız değer kazanır ancak dönemsel. Bu iki para biriminin uyguladığı strateji çok farklı. Kriz dönemlerinde exchange ratelere bakarsanız anlarsınız demek istediğimi. Ayrıca basit bi Google aramasıyla da bu iki para biriminin güvenli liman diye bahsedildiğini görürsünüz.

Dolayısıyla global kriz zamanı en az etkilenecek para birimi varsa bu bir JPY iki CHF’dir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Ama şuna katılıyorum, bu petrodollar olayı sonsuza kadar devam etmiyecek, altın yeni para birimine olan geçiş periyodunda en güvenli liman olacaktır bunda kuşku yok.

Ama düzgün sanayi şirketleride güvenli liman olacaktır bana göre. Tüpraş olsun, Türk Traktör olsun, Aselsan olsun, Soda olsun. Gerçek mal ve hizmet satan firmalar da değerini koruyacaktır, geçiçi olarak değerini yitirse bile asıl değerini er geç bulacaktır.

Ama dünyada ne kadar altın olduğunu tam bilmiyoruz hala, ama ne kadar arsa var bu belli. Günün sonunda verimli tarım arazileride en az altın kadar güvenli limandır, tabi savaş olur tapu kayıtları yok olur, o zaman fiziki altının bile değeri kalmaz, direk bitcoin.

Portfoyde en ekstrem durumlara karşı hedge olarak bitcoinim de var, %5 ağırlığı var. Maliyet 6500usd.
    Sn cautinin de belirttiği portföyü sepet yapma stratejisine uygun hareket ediyorsunuz sanırım. Her portföyde ama fon ama hesaben ama fiziki mutlaka gümüş ve/veya altın olmalı. Bitcoin de olası finansal krizde çıkacak kaosta beklenmeyen seviyeler görülebilir.Bu yüzden %1-5 arası neden olmasın..
    Tüpraş, Aselsan,Türk Traktör, Soda..Bahsettiğiniz şirketler 2 masa bir sandalye şirketleri değil. Varlık şirketleri..Bunların fiyatlama farklılığı bilançoları içersinde ne kadar döviz cinsi kredi taşıdıkları ve bunları ödeme güçlülüğü durumu ile oluşacaktır.(finansal krizin zirve yaptığı durumda) Kaotik ortamda ne kadar az döviz cinsi kredisi varsa dayanıklılığı o kadar fazla olacaktır düşüncesindeyim.
    Son düzenleme : cennetyolu; 12-01-2020 saat: 15:03.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Dediğinizin nasıl güvenli limanla alakası yok kriz anında en çok gerileyecek para birimlerini söylüyorsunuz.

Anlattiginiz guzel,doğru ancak Japonya ve İsvicre icin geçerli değil. Dönemsel faiz indirip ekonomiyi canlandırmak isteyenler icin geçerli(Ör: 2008-2014 arası ABD) Bu iki ülke yıllardır sıfıra yakın faiz uygular ana amaçları da bahsettiğim durumdur. Faiz arttırırsanız tabi ki paranız değer kazanır ancak dönemsel. Bu iki para biriminin uyguladığı strateji çok farklı. Kriz dönemlerinde exchange ratelere bakarsanız anlarsınız demek istediğimi. Ayrıca basit bi Google aramasıyla da bu iki para biriminin güvenli liman diye bahsedildiğini görürsünüz.

Dolayısıyla global kriz zamanı en az etkilenecek para birimi varsa bu bir JPY iki CHF’dir.
    Yazınızda mümkün mertebe Türkçe ifadeler kullanırsanız herkesce daha anlaşılır olur..
    Bunların amaçlarını yukarıda yazdım başka bir sebebi yoktur.Kriz öncesi bizim bankalarımızın isviçre cinsi ve japon yeninden kredi sattıklarını ve bu düşük faizli krediyi alanların 3 e 4 e katlanan kur nedeniyle perişan olduklarını hatırlatayım..Şimdi gidin bakalım ekside olan faizden sana isviçre frangıyla kredi verecekler mi? Hani bunlar güvenli limandılar.

https://www.dunya.com/gundem/isvicre...-haberi-151590

İşi zamana bırakalım ve ilerleyen dönemde krizde isviçrede neler olacak görelim. Bakalım gerçekten (göremediğimiz) google aramasındaki güvenli liman frank mı yoksa altın mı olacak? İnsanlar isviçre frangına mı altına mı yönelecek kriz zamanında..

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Yazınızda mümkün mertebe Türkçe ifadeler kullanırsanız herkesce daha anlaşılır olur..
    Bunların amaçlarını yukarıda yazdım başka bir sebebi yoktur.Kriz öncesi bizim bankalarımızın isviçre cinsi ve japon yeninden kredi sattıklarını ve bu düşük faizli krediyi alanların 3 e 4 e katlanan kur nedeniyle perişan olduklarını hatırlatayım..Şimdi gidin bakalım ekside olan faizden sana isviçre frangıyla kredi verecekler mi? Hani bunlar güvenli limandılar.

https://www.dunya.com/gundem/isvicre...-haberi-151590

İşi zamana bırakalım ve ilerleyen dönemde krizde isviçrede neler olacak görelim. Bakalım gerçekten (göremediğimiz) google aramasındaki güvenli liman frank mı yoksa altın mı olacak? İnsanlar isviçre frangına mı altına mı yönelecek kriz zamanında..
    Benim bu iki para birimini altınla kıyaslayan bir iddiamı gördünüz mü ? Ancak ben, sizin en güvenilmez para birimleri iddianıza karşılık cevap yazdım. Bekleyelim görelim global kriz zamanlarında nasıl hareket ediyor bu para birimleri.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Benim bu iki para birimini altınla kıyaslayan bir iddiamı gördünüz mü ? Ancak ben, sizin en güvenilmez para birimleri iddianıza karşılık cevap yazdım. Bekleyelim görelim global kriz zamanlarında nasıl hareket ediyor bu para birimleri.
    "Ayrıca basit bi Google aramasıyla da bu iki para biriminin güvenli liman diye bahsedildiğini görürsünüz."

İki para biriminin güvenli liman olduğunu ben demedim ki siz öyle yazmışsınız. Belki daha farklı birşey kastetmek istediyseniz onu bilemem. Altın dışında hiçbir para birimi güvenli liman olamaz dönemsellik dışında.
    Ne güzel iş ver matbaaya görev trilyonlarca dolar yada frank bassın ama paramıza rağbet de olsun. Bu eninde sonunda farkedilecektir. En çok para basan matbaa kime aitse o en çok değer kaybeder.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    "Ayrıca basit bi Google aramasıyla da bu iki para biriminin güvenli liman diye bahsedildiğini görürsünüz."

İki para biriminin güvenli liman olduğunu ben demedim ki siz öyle yazmışsınız. Belki daha farklı birşey kastetmek istediyseniz onu bilemem. Altın dışında hiçbir para birimi güvenli liman olamaz dönemsellik dışında.
    Ne güzel iş ver matbaaya görev trilyonlarca dolar yada frank bassın ama paramıza rağbet de olsun. Bu eninde sonunda farkedilecektir. En çok para basan matbaa kime aitse o en çok değer kaybeder.
    Artık matbaaya da gerek yok. Dijital basıyorlar. En çok basan ABD'dir herhalde ama değer kaybetmiyor. Belli koşullar var. Para soft currency mi hard currency mi? Hard olan her zaman daha iyi.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Artık matbaaya da gerek yok. Dijital basıyorlar. En çok basan ABD'dir herhalde ama değer kaybetmiyor. Belli koşullar var. Para soft currency mi hard currency mi? Hard olan her zaman daha iyi.
    https://www.youtube.com/watch?v=4Sc_GbOaMWc

zamanınız olursa Youtubeden aldığım Erkan Öz'e ait videoda güzel bilgiler var. kısıtlı zaman varsa en azından 10.dk dan itibaren seyredin derim. isviçre ve japonyanın son 7-8 senede bastığı para milli gelirlerini aşmış..

Sayfa 594/1230 İlkİlk ... 944945445845925935945955966046446941094 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •