Originally Posted by
hkm
Sn cennetyolu ben gram hesabına gümüş veya altın almaktansa borsadan almayı tercih ederim.Bunun bedeli neyse de öderim.Nedenini de açıkladım hem fonu aradım hem takasbankı, fonun izahatnamesini de inceledim,bana denen açıklamalar, yazılan her şey,incelediğim belgeler fiziki gümüşlerin takasbankta saklandığı şeklinde.Ha türkiyedir devlet takasbanktaki değerlere de el koyar derseniz borsadaki tüm kağıtlar da takasbankta saklanıyor o zaman borsadaki tüm varlıklara da el koyabilir,emekli maaşımı da ödemeyebilir,evimi de elimden alabilir tarihte bunlar da olmuş,o kadar riski göze alacağım tabi.Bence bu fondan sağlamı fiziki alıp evde saklamak ama onda da gümüş ucuz olunca çok miktardaki gümüş sıkıntı yaratır,saklaması zor birşey.Bir kilo altın 293 bin bir kilo gümüş 3400 olması lazım ama tabi 3800 den falan alınır sanırım arada uçurum var.Gram gümüş hesabında ortalıkta gümüş falan yok.Yatırımların dönemselliğine gelince elbet doğru.Misal deprem sonrası 2001 de dolar patladı elimde dolar vardı tavandan bozup tabandan ev aldım hayatımda yaptığım en karlı trade oldu.2014 e kadar kira aldım,satılığa çıkardım 2014 de piyasa fiyatının yüzde 20 altına verdim alıcı çıkmadı,ben de gene kiraya verdim.Şimdi bakıyorum 2014 den bu yana en fazla yüzde 10 artmıştır,o bile şüpheli 3 yıldır zarar yazıyor.O yüzden emlak bitti diyorum zaten.Piyasada söylenen rakamlar sanal,satayım dedin mi alıcı yok piyasada.Belki faiz düşünce son 4 5 aydır biraz alıcı vardır,ama adam gibi fiyat artışı bence yok,borsa belli olmaz tabi onu wall street i elinde tutan parababaları bilir,onlar hadi bakalım harç bitti yapı paydos diyene kadar oyun devam eder,ama ben bu kadar ölü piyasada temel analizde kağıtlara güvenmem.Ama dediğim gibi o işlere bizde büyük spekler dünyada da rotschild rockefeller vs bakar onların aklındaki tarihe kadar elbet ralli devam edebilir.
Yer İmleri