Originally Posted by
hkm
Sn cennetyolu ben gram hesabýna gümüþ veya altýn almaktansa borsadan almayý tercih ederim.Bunun bedeli neyse de öderim.Nedenini de açýkladým hem fonu aradým hem takasbanký, fonun izahatnamesini de inceledim,bana denen açýklamalar, yazýlan her þey,incelediðim belgeler fiziki gümüþlerin takasbankta saklandýðý þeklinde.Ha türkiyedir devlet takasbanktaki deðerlere de el koyar derseniz borsadaki tüm kaðýtlar da takasbankta saklanýyor o zaman borsadaki tüm varlýklara da el koyabilir,emekli maaþýmý da ödemeyebilir,evimi de elimden alabilir tarihte bunlar da olmuþ,o kadar riski göze alacaðým tabi.Bence bu fondan saðlamý fiziki alýp evde saklamak ama onda da gümüþ ucuz olunca çok miktardaki gümüþ sýkýntý yaratýr,saklamasý zor birþey.Bir kilo altýn 293 bin bir kilo gümüþ 3400 olmasý lazým ama tabi 3800 den falan alýnýr sanýrým arada uçurum var.Gram gümüþ hesabýnda ortalýkta gümüþ falan yok.Yatýrýmlarýn dönemselliðine gelince elbet doðru.Misal deprem sonrasý 2001 de dolar patladý elimde dolar vardý tavandan bozup tabandan ev aldým hayatýmda yaptýðým en karlý trade oldu.2014 e kadar kira aldým,satýlýða çýkardým 2014 de piyasa fiyatýnýn yüzde 20 altýna verdim alýcý çýkmadý,ben de gene kiraya verdim.Þimdi bakýyorum 2014 den bu yana en fazla yüzde 10 artmýþtýr,o bile þüpheli 3 yýldýr zarar yazýyor.O yüzden emlak bitti diyorum zaten.Piyasada söylenen rakamlar sanal,satayým dedin mi alýcý yok piyasada.Belki faiz düþünce son 4 5 aydýr biraz alýcý vardýr,ama adam gibi fiyat artýþý bence yok,borsa belli olmaz tabi onu wall street i elinde tutan parababalarý bilir,onlar hadi bakalým harç bitti yapý paydos diyene kadar oyun devam eder,ama ben bu kadar ölü piyasada temel analizde kaðýtlara güvenmem.Ama dediðim gibi o iþlere bizde büyük spekler dünyada da rotschild rockefeller vs bakar onlarýn aklýndaki tarihe kadar elbet ralli devam edebilir.
Yer Ýmleri