Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
Bunu biliyorum tabi...
Aklımın.ermedigi 30 seneden fazla bir belirli dengede Emekli sandığına, SSK na ve Bagkura prim ödeyen biri olarak neden ömründe bir gün çalışmamış, asgari ücretten çalışır gösterilmiş 20 sene prim ödeyen bir ev hanımından (akrabam olur kendileri) neden baya düşük maaş aldığım. o da gülmekten yanıt veremiyor...😙
Bati ulkelerinde disaridan borclanmak yada yurtdisindan borclanmak gibi emeklilik haklari yok. Bunun kaldirilmasi gerekiyor.

22 bin dolar yatirdim borclandim ayda 350 dolar olene kadar alicam ustune bedava saglik sigortasi. Devlet iflas etmesinde kim etsin? Ben borclandigimda maasim 500 dolar gozukuyordu ama farketmez yine kardayim. 51 yasinda maas baglandi. Milyonlarca insan bunu somurdu hala somuruyorlar. Yazik gunah devletin borclari patlamis resmen.

Amerikada yuksek maasli iyi pozisyonda insanlar taniyorum hepside yazin tr ye gidip tatil yaparken devlet hastanesinde ameliyat bakim falan yaptiriyor. Adamin abd de sigortasi var ama parasini verip tr de profesorden randevu almak 10 kat ucuza geliyor.

Daha o kadar cok uckaat donuyorki anlatsam inanmazsiniz