kentuf 06/06/2004

Duhul
Jan 2004
İkamet
AKİNONYA ADASI
Gönderi
11,570

Sizlere bişey anlatayım ister inanın ister inanmayın .Sene 1999 da kağıt 8000 liralarda iken bana bir operasyon haberi geldi birinden .Ben ozaman egs dışta 1997 den beri ortalama 2700 den maliyetli kağıtta oralarda geziyordu .1996 yılından beri çok ciddi kendi çapımda borsa ile ilgileniyordum .(UFAK PARALAR ufak lotlar bana dehşet bir servet gibi geliyordu ).Bir aracı kurum nişantaşında idi bende oraya şu an halen sahibi olduğumuz yerden hamburger ,tost falan götürür orda seans ı anlık izlerdim .Bir adamda oraya gelir seans a girerdi .kağıt 8000 lerde idi borsa alıp başını gitmiş bizim egs dış ve gsd yerimde sayıyordu .Bu x adam zengin bir aileden gelme egs den ciddi para kazanan bir zattı .ve egs dış ticaret 5500 kadar yükseldi .bende onu takip ediyordum .o 5500 sattığını öğrendim .ve bu gsd ye geçtiğini öğrendim .Ben daha önceki senelerde anadolu sigorta kağıdı tuttuğum için o sıralar çok prim yaptığı için üzülmüştüm .bir hesap yaptım 11750 egs dış ticaret olursa borsadan deli para kazanmış olcam bu üzüntümü yeneceğimdi .Adam ozamanın parası 25000 lira civarlarında elindekinin iki katı kadar daha gsd holding aldığını öğrendim .bu sırada egs dış 9000 liralara gelmişti .ama ne varki bu performansları bütün imkb kağıtları gösteriyordu .kağıt 45000 liralara geldiğinde ben 11750 egs leri satmış arsa almış borsayı hayretle izliyordum .Askerde okuduğum kitaplardaki o manyak ayı piyasası oluşumunu bekliyordum .İnsanlar kazandıkça daha çok para getiriyordu borsaya .Bu adam 49 yaşında 2002 yılında kalp krizi geçirdi ve amerikan hastanesi kaldırıldı ve burada öldü .elindeki gsd holding ortalama maliyeti 32000 liralar civarında kaldı .şu an bu mallar kardeşi himayesindebu malları satmıyorlar .Ve bu günkü değerler içinde bile tahta yapacak adamı ürketen büyüklükte bir rakam .Demokrasi parkında geçenlerde gördüm kardeşini konuştuk ve koştuk .Adam borsa lafını duymak bile istemiyor bize çok pahalıya mal oldu .abim kalp krizi geçirdi .şimdiye kadar yanına ne kaldı diye hayıflandı .Finans la uğraşan hiç kimseye güvenmeyen bir şeyler hissettim adamda .şimdi bu tahtayı yapacak adam dökeceği kişiyi beklerken bu psikoljiden haberi varmıydı .Çok kişiyi kağıt üstünde mezar olması yanında bu tür psikoljiye soktuğu insanlarda var .dile kolay yüzde seksen halka açık ve sevgili ahmediia mergenia denilen bir zatın da müthiş pompa efekleriyle süslenmiş .coollonie ailesini aratmıyacak sicilyalı viski tüccarlarından acımasız tahta yapıcılar,kutman şarapları ,mesudi börekleri nin bulaştıkları imkb de görmeye alıştığımız tipik bir tahtanın bir insanı ve aileyi ne duruma düşürdüğünü anlatmak istedim .Birileri varki her zaman dipte alıp her zaman tepede satacak adam buluyor diye bir mantık yok .Mantık arıyorsanız ben nerdeyim diye bakın .Çünkü imkb de gördüğünüz her tahta büyüklüğü ne oranda olursa olsun temelden teknikten ziyade insan psikoljisi üzerine kurulmüştur .siz bittiğiniz yerde o şahlanır.çünkü şahlanması için onu etkilemiyecek kadar malı depoya indirmiş spek ondan sonra hareket edecektir .açıktaki malı senden ,benden ,hepinizden iyi biliyor .Çünkü o tahta onun ,sen bir mal aldığında yatırım yaptığını zannedersin ama aslında adamın cebine elini uzatıyorsun demektir.( sevgili mavzer demişti bunu bana harbiden de öyle )Bazen speklerin bilmediği şeyleri normal sıradan bir vatandaşta öğrenebilir .Bu da öyle bir durum .Siz siz olun elini cebine uzattığın adamı iyi keşfedin .egs dış 15000 liraya kadar yükseldi .bedelsiz bölündü 1000 lira altında kağıt kalmadı piyasada ,herkes bölünen egs dış ve egs hol e saldırdı ve şirketler yedi ay sonra iflaslarını açıkladılar .ucuz mantığı neye göre psikoljiye göre .hesaba bak 0.01 kuruş edecekmiş pehhh .trilyoner adam milyarder olacak siz kuruş hesabı yapıyorsunuz .siz eflasyon azacakmı ona bakın bence.