Originally Posted by
nosfecagri
Kalanlar var çok az tek tük ama genelde gelen battı rahatladı gitti. Ben para kazanma gözüyle bakmıyorum Cauti üstadın dediği gibi sigorta dır fazlası değil koyduğum para gitse bile dert etmem eklerim amaç para kazanmak değil çünkü. Onu da mesela tr borsasında 2 doların altında pek açmam 2 doları geçtiyse %50 2.5 dolar üstü %70 3 dolar üstü %100 hedge yaparım. Eğer ucuz hisse yok malım yoksa viop pozum da yoktur...
Yani endeksi overperform etmeye oynuyorum sadece.
Bana sorarsanız, finansal mühendisliğin icat ettiği en güzel şey Kaldıraçlı piyasalar, vadeli işlemler.
Son 3 yılı profesyonel, ondan önceki 5 yılı bireysel yatırımcı olarak vadeli piyasalarda sürekli işlem yapıyorum...ayrıca ilk açıldığı yılllarda da az çok işlem yapardım...2006 da açılmıştı galiba.
Batanların nasıl ya da neden battığı gayet net..bu piyasaları kitap yazabilecek düzeyde biliyorum, aktif işlem de yapıyorum...ama para ve benzeri varlıklarımın ( menkul diyelim) %60 civarı altında..ve 2016 dan bu yana sabit duruyor...sadece dolar fırladığında yarısı ile sat al yapmışım...yani 4 yılda iki işlem..bes fonu olması da avantaj, anlık işlem yapabilsem belki şeytana uyardım...bes te altın sat-al için en az 4 iş gününe ihtiyaç var.
Bir ara nosfecagrı demişti...bu kadar başarılısın neden tüm portföyde işlem yapmıyorsun...belki de aç gözlü olmadığım İçin bu kadar başarılıyımdır.
Ez cümle: korkacak bir şey yok...kumar oynamak isteyen her piyasada oynar...sağlam ve kontrollü hareket eden de her piyasada bunu becerir...önemli olan sonuç değil, gidiş yolu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri