Originally Posted by
umbamba
Merhabalar,
BIST 100'e uzun süreli short pozisyonu açmak mümkün mü? (bir kaç ay gibi)
Short pozisyonunda her gün sonu ek bir ücret banka tarafýndan talep ediliyor mu?
Teþekkürler.
(yani 100 TL den 2 defa short pozisyon açtým, birini ayný gün 100 TL long girerek kapattým. Diðerini ise 1 ay sonra gene 100 TL den long girerek kapattým. Ýki iþlemde de banka komisyonu ayný olur mu?)
Teþekkürlerimle
SM-G955F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Originally Posted by
nosfecagri
Evet, her yýlýn aralýk vadesine kadar short açabilirsin. Yani þu andan 2020 aralýk vadeli kontratý satabilirsin. Bu bilgi kýsmýydý þimdi uyarý :
Aman dostum. Once aklýný, sonra paraný alýrlar viop da poz açmanýn tek koþulu yüklü portföyün olup (1m++) her gün al sat uðraþamayacaksan hedge amaçlý short açmaktýr. 2013 yýlýndan beri VIOP topiðini takip ederim, tüm kadro en az 5 kere battý. Aman aman aman. VIOP karým hisselerdeki zararýmýn %80'ini karþýladý ve gelen parayla da kýsmen hisselerimde pozumu artýrdým ama buna ragmen benim bile aklýmý alýyor arada long filan deniyorum ne cesaretse

aman aman aman...
Margin Call (Teminat Tamamlama Çaðrýsý) ihtimalini de unutmayalým...
"VÝOP iþlemlerinde sözleþme fiyatýnýn deðiþimi sonucu yatýrýmcý hesabýnda kâr ya da zarar oluþabilir. Ýþlemde zarar oluþmasý durumunda teminat bakiyesi düþer bu durumda da ilave teminata ihtiyaç duyulur.
Yatýrýmcýnýn hesabýndaki teminat miktarý Baþlangýç Teminatý seviyesinin altýna düþerse, yatýrýmcý Teminat Tamamlama Çaðrýsý (Margin Call) alýr. Bu durumda yatýrýmcý teminatýný yeniden en az Baþlangýç Teminatý seviyesine kadar yükseltmek zorundadýr."
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, yetkili kuruluþlar tarafýndan kiþilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alýnarak kiþiye özel sunulmaktadýr. Yatýrýmcýnýn mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Yer Ýmleri