Sayfa 121/580 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 961 - 968 arası.

Konu: YATAS - Yataş

işyatırımın bugünkü raporuna göre, yabancı payları %61,12 olmuş. önceki %60,92 daha önceki %60,59 imiş.

2. Bu yabancinin artmasi iyi bir sey degil mi hisse niye cakiliyor her seferinde

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by girithglam Yazıyı Oku
    Bu yabancinin artmasi iyi bir sey degil mi hisse niye cakiliyor her seferinde

"çakılmadan" kastınız nedir tam anlayamadım sn girithglam ama, aşağıdaki grafiğe bakan biri çakılmadan bahsedemez:

yani tam 9 ay önce 3tl, şimdi 10,50 tl. yani 9 ayda %250 artış olmuş hisse fiyatında. bir hisseden daha ne beklenir ki? misal 1 yılda %50 kazandırsa bile bu harikadır. halbuki yataş sadece 9 ayda %250 kazandırmış; yani harika ötesinin de ötesi birşey bu. ha şunu diyorsanız; "ben alır almaz hemen 3-4 gün içinde %10 veya %20 yukarı çıkmalıdır o hisse..." bunu herkes ister ama böylesini bulmak hiç ama hiç kolay değildir. böylesini arayanların over-all da zarar etmesi kaçınılmaz gibi birşeydir bence. bunun yerine firmanın geleceğine güven varsa alıp beklemek gerekir. sanırım siz bilançoya bakıp aldınız yataşı. eğer böyleyse, geçtiğimiz günlerde "2017-1Ç ile 2016-1Ç kıyaslamasının çok parlak göründüğünü ama böyle kıyaslamanın uygun olmadığını ve ky açısından yanıltıcı yorumlara neden olacağını" forumda dile getirmiştim.

ez-cümle: benim açımdan, hissenin fiyat seyrinde anormal bir durum yok. ama siz "anormallik" görüyorsunuz ki, bu tamamen sizin ve benim bakış açısı farklılığından kaynaklanıyor.

4. Sn.cok400 bilgiler için teşekkürler. Özellikle yabancıların son 3-5 gündür ufak ufak alıyor olması teknik olarak ikili zirve riskini benim açımdan azaltıyor. 2.Ç için temelleri atıyorlar yine. Beklemek kazandıracaktır. Ama tabii bugünkü fiyata göre getiri % kaç olur orası bilinmez. Benim için referans noktası 10,9 dır.

Alıntı Originally Posted by boga_ayi Yazıyı Oku
    Sn.cok400 bilgiler için teşekkürler. Özellikle yabancıların son 3-5 gündür ufak ufak alıyor olması teknik olarak ikili zirve riskini benim açımdan azaltıyor. 2.Ç için temelleri atıyorlar yine. Beklemek kazandıracaktır. Ama tabii bugünkü fiyata göre getiri % kaç olur orası bilinmez. Benim için referans noktası 10,9 dır.
    sn boga_ayi, 2017-1Ç ile 2016-4Ç sonuçlarını kıyaslayıp bilançoyu pek beğenmediğimi ifade etmiştim. siz de hatırlarsınız o kıyaslamamı. inanın o gün derslerimin en yoğun günlerinde biri idi. ve o gün gece saat 10 başladım ve o yazımı hazırlamam yaklaşık olarak 3-4 saat vaktimi almıştı. ayrıca "bir süre 10-11 fiyat aralığında" gezinebileceğini dile getirmiş idim. benim açımdan herşey düşündüğüm gibi gidiyor.

yabancı payları son 2-3 gündür ufak ufak artıyor. bu fena birşey değil elbette. ama yabancı paylarındaki artış elbette sonsuza gitmez. çünkü teorik olarak en fazla %100 olabilir ki bunu kimse (en azından ben ) istemez. şu an yabancı payları %60ın üstüne çıkmış. belki biraz daha artabilir ama misal %90a çıksa ben o hissede daha durmam. çünkü artık böyle bir hissenin fiyatının kıpırdamasını beklemem ben.

6. Bilançodan önce birkaç kez girip çıkmışlığım var yataşa her zaman da sevindirmiştir beni. Ancak hissenin bu kadar oynak olduğunu hatırlamıyorum. Orada belirttiğim de yabancı oranı artarsa hissenin olumlu etkileneceği idi. Sizin yazınızı takip ediyorum haklısınız. Ben yataşı 5-6 tl iken tanıdım. Gerçekten güzel grafiği var. Alanı üzmiceğini bildiğim için tekrar tekrar giriyorum hisseye. Söylenmem yabancı oranına ve ve fiyattakı tezatlığa. Ayrıca verdiğiniz cevap ve bilgi için teşekkürler.

7. Son dakika hareketi küçük bir sinyal yarattı mı yarın belli eder...

8.  Alıntı Originally Posted by boga_ayi Yazıyı Oku
    Son dakika hareketi küçük bir sinyal yarattı mı yarın belli eder...
    Neyi belli edecek sayin boga_ayi?

Sayfa 121/580 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •