Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7985 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz V

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Kendiniz çok iyi noktadan akalayip söylemişsiniz zaten. Ucuz da degil bedava işgücü. Sigorta yok kayıt yok kuyut yok. Kimin işine geliyorsa yam da o nedenden yaş o gonderme işi. Hiç kusura bakmayın adamlar bir yiyorsa 10 bırakıyor ama bu bunun bir toplumsal sorun olma gerçeğini değiştirmiyor tam tersine tam da bu sorunun esası.
     Alıntı Originally Posted by GKl Yazıyı Oku
    Bu seçim yapıldı zaten hocam biz de onu anlatmaya çalışıyoruz, bu halk mültecilere onay verdi ve bunlar buraya yerleşti. Bundan sonra çık git diyecek bir irade olamaz. Türkiye bunları siyasi malzeme şantaj malzemesi olarak kullandı. En başta bu sayılara ulaşılması engellenseydi dediğiniz olurdu. Ama sınırlar folloş olmuş Suriye de savaş sınıra dayanmış bundan sonra mülteciler buralıdır. Bunun konuyla ilgili yok kapıları açarım yok iş vermem filan bunlar fiiliyatla alakası olmayan bomboş söylemler.
    İş de vereceğiz yardımları da devam ettireceğiz mecburen çünkü bunlar İÇERİDE.
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar,Sayın Rxpu yu ard arda 2.ci kez alıntılıyorum, bu güne dek insani veya başka nedenlerle göz yumulmuş olabilir,ancak her şehirde aşağı yukarı kaç mülteci var biliniyor,resmi,gayri-resmi baskıyla bir aya kalmaz yüz kişiden 70 i ,ya esat çı olur yada bir şekilde Avrupa ya kaçar,çok uzağa gitmeye gerek yok,kes sosyal yardımları,acil dışında hiçbir sağlık kuruluşunda ücretsiz muayene etme,kayıtsız çalışmayı engelle,bakın görün cennet nasıl cehendeme dönüyor..etik olup olmaması değil konumuz,konu;mali sıkıntılar nedeniyle kendi emeklisinden kesinti dedikodusu çıkan,daha fazla göç almamak için bir çok vatan evladını kaybeden sistemin bunu daha ne kadar tolore edip edemeyeceğidir.

Geçmiş seçimlerde politikacılar bu hamlenin sonuçlarını bir bakıma halka tam olarak anlatmadılar. Zira anlatsalardı oy alamayabilirlerdi.

Ancak şu anda Halk direk olarak bu hamlenin sonuçlarının ne olduğunu bizzat deneyimlemeye başladı.

Sanırım 4 milyonun üzerinde Suriyeli ülkeye alınırken bu kişilerin bakımının yine bizzat Türk halkı tarafından karşılanacağı ve gayri safi milli hasılanın bölüşüleceği gerçeği Halk nezdinde bu kadar açık ve seçik olarak anlaşılmamıştı.

Şimdi ise Halk artık şunu biliyor. İçerideki Suriyelilier kendi gelirinden ve varlığından finanse edillecek.

Bu durumda ve bu şartlar altında Halkın politikacıya yine aynı onayı vereceğini söyleyemeyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Geçmiş seçimlerde politikacılar bu hamlenin sonuçlarını bir bakıma halka tam olarak anlatmadılar. Zira anlatsalardı oy alamayabilirlerdi.

Ancak şu anda Halk direk olarak bu hamlenin sonuçlarının ne olduğunu bizzat deneyimlemeye başladı.

Sanırım 4 milyonun üzerinde Suriyeli ülkeye alınırken bu kişilerin bakımının yine bizzat Türk halkı tarafından karşılanacağı ve gayri safi milli hasılanın bölüşüleceği gerçeği Halk nezdinde bu kadar açık ve seçik olarak anlaşılmamıştı.

Şimdi ise Halk artık şunu biliyor. İçerideki Suriyelilier kendi gelirinden ve varlığından finanse edillecek.

Bu durumda ve bu şartlar altında Halkın politikacıya yine aynı onayı vereceğini söyleyemeyiz.
    Hiç A.K. partisi sempatizanıylan konuşmadınız
    galiba, Suriyeliler yatırıp sitseler bunları yine oy verirler.

Ben karşılamıyorum devlet karşılıyor zanneder bu tipler, devletin bu parayı kendinden aldığını kabul etmezler.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Hiç A.K. partisi sempatizanıylan konuşmadınız
    galiba, Suriyeliler yatırıp sitseler bunları yine oy verirler.

Ben karşılamıyorum devlet karşılıyor zanneder bu tipler, devletin bu parayı kendinden aldığını kabul etmezler.
    Demek istediğim tam da buydu.

Halkın onay vermesinin nedeni bu maliyeti devletin karşılayacağı ve kendisinin cebinden para çıkmayacağı düşüncesi idi.

Peki şimdi fark ne?

Fark şu: Artık direk bu paranın cebinden eksildiğini bizzat görüyor, hissediyor.

Hiç bir ideoloji açlığın önüne geçemez.

Bugüne kadar dış borçlanma ile teknik olarak halkın bunu hissetmesi engellenmişti.

Halk bu teknik detaya vakıf olamaz. Alınan dış borcu anlamaz yarattığı refah artışına bakar.

2 senedir bu artık çalışmıyor. O nedenle ekonomi doğal potansiyeline geri dönüyor. Ve bu denge noktasına halk alışık değil.

Zira tarihte hiçbir zaman hiçbir politikacı ekonominin bu denge noktasında uzun süre kalmasına izin vermedi. Gitti borçlandı, deval yaptı , ne yaptıysa yaptı kısa süre sonra tekrar hormonu enjekte etti.

Artık bu sistem verimli çalışmıyor. Döngüler o kadar kısaldı ki yapılan hamleden sonra olumlu etkiler görülmeden olumsuzları ekonomiyi silip süpürüyor.

Halk bunu fark etmeye başladı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Halk ne kadar cahil inanilir gibi degil. Kendim duymasam inanmazdim.
    Karakoyde bir serigrafi işim vardi, dukkanda isimi hallederken oturan iki kisinin konusmasina sahit oldum..
    Biri son gelen dogal gaz faturasinin yuksekliginden sikayet ediyordu....oteki de ona,
    -"Yahu bu dogalgazi Rusya bize bedava vermiyor mu, niye bu kadar pahali " dedi...

[emoji3061][emoji32]

Bu insanlardan ne olur...!!!
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Demek istediğim tam da buydu.

Halkın onay vermesinin nedeni bu maliyeti devletin karşılayacağı ve kendisinin cebinden para çıkmayacağı düşüncesi idi.

Peki şimdi fark ne?

Fark şu: Artık direk bu paranın cebinden eksildiğini bizzat görüyor, hissediyor.

Hiç bir ideoloji açlığın önüne geçemez.

Bugüne kadar dış borçlanma ile teknik olarak halkın bunu hissetmesi engellenmişti.

Halk bu teknik detaya vakıf olamaz. Alınan dış borcu anlamaz yarattığı refah artışına bakar.

2 senedir bu artık çalışmıyor. O nedenle ekonomi doğal potansiyeline geri dönüyor. Ve bu denge noktasına halk alışık değil.

Zira tarihte hiçbir zaman hiçbir politikacı ekonominin bu denge noktasında uzun süre kalmasına izin vermedi. Gitti borçlandı, deval yaptı , ne yaptıysa yaptı kısa süre sonra tekrar hormonu enjekte etti.

Artık bu sistem verimli çalışmıyor. Döngüler o kadar kısaldı ki yapılan hamleden sonra olumlu etkiler görülmeden olumsuzları ekonomiyi silip süpürüyor.

Halk bunu fark etmeye başladı.
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Halk ne kadar cahil inanilir gibi degil. Kendim duymasam inanmazdim.
    Karakoyde bir serigrafi işim vardi, dukkanda isimi hallederken oturan iki kisinin konusmasina sahit oldum..
    Biri son gelen dogal gaz faturasinin yuksekliginden sikayet ediyordu....oteki de ona,
    -"Yahu bu dogalgazi Rusya bize bedava vermiyor mu, niye bu kadar pahali " dedi...

[emoji3061][emoji32]

Bu insanlardan ne olur...!!!

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada ki arkadaşların çoğu halkın arasına karışmıyor veya inanamıyorlar bu yazdıklarınıza.

Ben sizin verdiğiniz örnekteki gibi 35 Senelik esnaflık hayatımda, böyle binlerce iki ayaklıylan karşılaştım.

Babam bu tiplere, b. fabrikası derdi.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bir de işletmelerinde insana sadece maliyet unsuru olarak baktıklarını burada yazdıklarından hatırladıklarımız ahkam kesmesinler...

İşveren konfederasyonundan bahsedip, lokavtı bir hak gibi görenler kıvıttırıp durmasınlar.

Ben doğrusu çekemiyorum.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •