Originally Posted by
etranger
Sn.Cautionary, grafik pahalı konusunda sormak istediğim bir şey var. Örneğin AKSA için konuşursak düzeltilmiş grafikte 4 yıl öncesine göre 2 kat, 8 yıla göre 5.5 kat artmış. 4 ve 8 sınırlarının içerisinde kalıyor ama son 1 senede 2 kat yaptı. Burada AKSA için son 1 senede 2 kat yaptığı için pahalı diyebilir miyiz? Yoksa BIST düşüş dönemindeydi o yüzden son 1 yılı dikkate almayıp 4 yıl ve 8 yıl kriterini sağladığı için pahalı değil mi dememiz gerekiyor? Birkaç hissede daha bununla karşılaşıyorum. 4 yılda 4 kat ve 8 yılda 8 kat sınırında kalıyorlar ama son 1 yılda 2-3 kat artan var. Emin olamadığım için size sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
Syg.
Vadeyi çok kısaltmak ya da uzatmak, çeşitli açılardan sakıncalar içeriyor...yani 4 ve 8 yıl yerine, 2 yıl ya da 6 ay almak...getiri kriterini buna göre değiştirmek...ya da 12-16 yıla çıkarmak...farklı sakıncalar içeriyor.
Mesela anlık sert düşüşler oluyor, pek de maliyet oluşmadan görülen seviyelerden hızlı geri dönüşler olabiliyor...bu nedenle 4 yıl altı kriter uygun değil...teknik analiz de böyledir, frekansı ne kadar arttırırsanız hassasiyet artar, ama hatalı sinyal ihtimali de artar.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri