Herkese merhaba,
Sn.Cautionary'nin bu tarz mesajlarýný sevdiðini biliyorum. O yüzden ben de ilk mesajýmý göndermek istedim. 2 haftada bu ve bir önceki baþlýðý baþtan sona okudum. Çok eðitici ve öðretici bilgiler edindim. Hisse.net'i 3-4 sene önce duymuþtum ama bu baþlýða denk gelmemiþtim, keþke görmüþ olsaydým belki daha erken emekli olabilirdik, zararýn neresinden dönersek kardýr.
29 yaþýndayým ve finans sektöründe orta seviye bir beyaz yaka çalýþaným. 1,5 evliyim eþim de özel sektörde çalýþan bir beyaz yaka.
Finansal özgürlüðümüzü elde ettikten sonra ikimizde kendi ilgi alanlarýmýza odaklanýp, hayatý daha faydalý, verimli ve güzel yaþamak istiyoruz. Benim iþim nispeten rahat ve maaþým da en azýndan enflasyona yenilmiyor, dolar bazýnda artýyor. Ama eþimin maaþý gerçekten çok düþük ve çalýþma saatleri çok yoðun. Bunun için biz de birikimlere baþladýk, hedefim 5-6 yýl içinde önce eþimin kurumsal hayata veda etmesi. Duruma göre 40 yaþýnda da ben býrakmayý düþünüyorum. Umarým becerebiliriz.
Her ne kadar Sn.Dudu'nun stratejisine hayran olsam da, ben Sn.Cautionary'nin stratejisini kendime daha yakýn görüyorum. Eðer 20 yaþýnda olsaydým kesinlikle Sn.Dudu'nun yolundan giderdim. Þimdi bileþik faizin ekmeðini yemeye baþlardýk. Portföyüm Þubat 2020 itibariyle;
%45 - Fiziki altýn (evlenirken hiç kredi almadým, o yüzden takýlar fiziki olarak duruyor hala

)
%27 - BIST
%9 - Çalýþtýðým kurumun Avrupa borsasýndaki hissesi (dönem dönem daha düþük fiyatlardan alým imkaný sunuyorlardý)
%9 - BES
%5 - Kripto (burada Haziran Temmuz aylarýnda çok düþükten sadece geleceðine güvendiðim ETH ve NEO aldým duruyorlar, trade etmiyorum)
5% Nakit
Malesef evimiz yok. Ýstanbul þartlarýnda ev almak çok zor, çarpanlar 35 yýla çýkmýþ durumda (kirada oturduðum ev için de geçerli bu oran). Ama kira tutarým eve giren toplam maaþýn %15'i kadar. %35-40larý ev kirasýna ödeyen arkadaþlarým olduðun için, yine de iyi diyorum. Son 4-5 aydýr tasarruf oranýmýzý %45'lere çýkardýk. Önceden sürekli her haftasonu dýþarý çýkýp eðlenceye çok fazla paralar harcardýk, tatillerde gereksiz harcamalar olurdu, sene sonu baktýðýmda hiçbir þey biriktirememiþ olurdum. Þimdi evde toplanýyoruz daha az maliyetli oluyor, tatilllerde önceden bütçe belirleyip harcama yapýyoruz, ihtiyacýmýz olmayan þeyleri alýrken 1 ay düþünüp öyle karar verelim diyoruz ama genellikle vazgeçiyoruz almaktan.
Sn.Cautionary'ye yaptýðý yorumlar, analizler ve her þeyden önemlisi bizlere bir amaç gösterdiði için için çok teþekkür ediyorum. Ayrýca baþlýkta emeði geçen herkesin eline saðlýk, keyifle okumaya devam edeceðim. Aþaðýda ilgilenen olursa Borsa Hikayem var.
Borsayla 2018'de tanýþtým. Ama tedbirli biri olduðum için vurkaç peþinde olmadým hiçbir zaman. Temel analiz yapabildiðim için ucuz gördüðüm þirketleri aldým, orta vadede de sattým hemen. Düzenli kalamadým hiç. Son dönemlerde ise malesef her kuþun etini yemeye çalýþýyordum ta ki burayý okuyana kadar. 40-45 civarý hissem vardý, burayý okudukça hisseler de azalmaya baþladý. Yavaþ yavaþ 10-12 hisseye indirmeye çalýþacaðým. Sn.Cautioanary'nin geçmiþ 2 yýldaki stratejisi çok iyiydi, o dönemleri kaçýrdýk malesef,
grafik pahalý stratejisini çok beðendim. Eðer önceden bilmiþ olsaydým, HEKTS ve ALARK ve ISMEN'E girmezdim sanýrým. SISE ve TEKFEN bilanço çok ucuz ama iþte hikaye olmayýnca olmuyormuþ. Kol kesmedim, bekleyeceðim. 2020'de Sn.Cautionary sanýrým PGSUS,TAVHL,TUPRS,PETKM'de pozisyon aldý. Onlardan da toplamaya baþlýyorum ben de. Bakalým Endeks+%10 yapabilecek miyiz.
Portföy Son Durum:
ALARK - 12%
HEKTS - 10%
THYAO - 8%
EREGL - 7%
ASELS - 6%
SISE - 5%
TEKFEN - 5%
ISMEN - 5%
TUPRS - 5%
TAVHL - 3%
PGSUS - 2%