Sayfa 687/1230 İlkİlk ... 1875876376776856866876886896977377871187 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by etranger Yazıyı Oku
    Arkadaşlar,
    Sn.Cautionary'nin geçmiş sayfalarda bahsettiği şirketleri mevcut grafik pahalı stratejisine göre analiz ettim.

Hem 4 yıl hem de 8 yıl kriterinden geçenler:Arcelik, Brisa, Borusan, Egeser, Uluun, Tav ve Tupras
    Pahalılık sınırında kalanlar: Aksa, Deva, Kordsa, Petkim, Toaso
    4 yıl (-), 8 yıl (+) olanlar: Pegasus
    4 yıl(-), 8 yıl (nötr) olanlar: Uluse

Her iki koşulu da sağlayanlardan daha ucuz kalanları portföye ekleyeceğim. Diğerlerinde de fiyat düzeltmelerini bekleyeceğim. Bu arada bilançoları inceleyip, 2 dönem üst üste kötü gidenleri eleyeceğim.
    Tekrar teşekkürler,
    Saygılar

GRUP ŞİRKET Mar'12 Mar'16 Mar'20 4 yıl 8 yıl
    AKKOK AKSA 1,32 3,96 7,88 2,0 6,0
    KOC ARCELİK 5,95 17,5 18,81 1,1 3,2
    SABANCI BRISA 2,92 7,4 8,98 1,2 3,1
    BORUSAN BORUSAN 3,45 4,99 10,31 2,1 3,0
    DEVA DEVA 2,12 3,66 9,68 2,6 4,6
    POLAT EGESER 1,2 3,55 4,51 1,3 3,8
    SABANCI KORDSA 2,77 4,25 13,19 3,1 4,8
    SOCAR PETKIM 0,8 2,13 3,69 1,7 4,6
    A.SABANCIPEGASUS 18,4 17,2 50 2,9 2,7
    ULUSOY ULUSE - 3,48 33,24 9,6 -
    ULUSOY ULUUN - 1,88 3,97 2,1 -
    KOC TOASO 4,9 16,3 27,06 1,7 5,5
    ADP TAVHL 6,2 13,9 19,76 1,4 3,2
    KOC TUPRAS 24 52,5 99,5 1,9 4,1
    En baştan bu yana portföyüme giren tüm hisseleri listelemişsin nerdeyse.

Egser... portföyden çıkalı çok oldu, patron kriteri nedeniyle bir daha da girmez.

Ulusoy enerji %150 kazanç sonrası portföyden çıktı.

Borusan da çıkalı çok oldu, bir daha almayı düşünmüyorum.

Şunu lütfen unutmayalım... grafik pahalı kriteri son bakılacak kriter, pek çok kriterden geçtikten sonra, son aşamada ok ya da not ok kararı icin bakılması gereken bir kriter.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Korktuğum oldu, dün 250 olan almanya vaka sayısı bugun 450 ye çıktı. Yani italya benzeri bir durum olacak. Bu panik havasında güzel fırsatlar olacağını düşünüyorum, piyasayı zamanlamaya çalışmadan kademeli hisse almak en rasyonel seçim gibi duruyor. Cautionary sizce haklımıyım?

Corona evet sıkıntılı bir virus ama çok daha vahim değil.

3. Piyasalar kotu habere kiyasla bile belirsizligi hic sevmezler. Sukur suriye konusu en azindan bir sure icin durulacak gibi. Ama koronavirus olayi gercekten cok belirsizlik iceriyor

Bu belirsiz ortamda, amerika borsalari bile bir gun +%5 ertesi gun ise -%5 yapabiliyor

Yillarca calisarak alin terimizle kazandiklarimizi bu ortamda degerlendirirken cok dikkatli olmaliyiz

Cok buyuk kazanc firsatlarida olacagi gibi, zararda soz konusu

Ani ve toplam alis/satis islemleri yerine, sahsi beklwntilerinize gore daha orta ve uzun vadeli dusunerek ve kademeli olarak alis/satis yapilmasinin cok daha faydali olacagi dusuncesindeyim

4.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Korktuğum oldu, dün 250 olan almanya vaka sayısı bugun 450 ye çıktı. Yani italya benzeri bir durum olacak. Bu panik havasında güzel fırsatlar olacağını düşünüyorum, piyasayı zamanlamaya çalışmadan kademeli hisse almak en rasyonel seçim gibi duruyor. Cautionary sizce haklımıyım?

Corona evet sıkıntılı bir virus ama çok daha vahim değil.
    Sene başında paylaştığım stratejiye uygun hareket edilebilir...ağırlıklı hareketin gerçekleşeceği bant 110-120 bin aralığı demiştik...geniş bant 105-125 bin...110 bin altında özellikle 105 bine yaklaşılırsa alımlar arttırılabilir...105 bin altı alım İçin çok iyi fırsat olur, 125 üzeri görülürse hisse azaltmak ve değişim için kullanılabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Bazen her şey olumlu gider, bazen de tam tersi..şu an havacılık hisselerinde böyle bir durum var.,,özellikle Pegasus ta...yaşanan kazalar, son olarak virüs konusu....dağa kötüsü olamazdı.

Şu an panik satış var..şirket dün bilanço sonrası con. call yapıldı...Ocak ve Şubat ta pek etki görülmediğini, Mart ve Nisan da etki beklediklerini söylediler...şu an değil ikinci çeyrek, tüm yıl kaybedilmiş gibi bir fiyatlama var.

Aynı durum tav da da var...Pegasus ve tav da aceleci olmadan düştükçe almayı düşünüyorum...10 parçaya böleceğim alımları...Pegasus da ortalama maliyetim 45 civarı, tahvil de 16 civarı olur düşüncesindeyim....çünkü bu panik devam eder bşr süre daha.

Borsa böyledir, bazen baca fiyatına fabrikayı, bazen de kanadının fiyatına bütün bir uçağın alma fırsatı sunar...nasıl Pegasus 30 tl altında büyük bir fırsat verdiyse...şimdi de, tüm olumsuzluklara rağmen, 50 tl altı büyük fırsattır bence.

Gerek Pegasus da, gerekse tav da operasyonel sorun yok...karlılıkları devam eder..yeter ki şu virüs korkusu biraz yatışsın.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bazen her şey olumlu gider, bazen de tam tersi..şu an havacılık hisselerinde böyle bir durum var.,,özellikle Pegasus ta...yaşanan kazalar, son olarak virüs konusu....dağa kötüsü olamazdı.

Şu an panik satış var..şirket dün bilanço sonrası con. call yapıldı...Ocak ve Şubat ta pek etki görülmediğini, Mart ve Nisan da etki beklediklerini söylediler...şu an değil ikinci çeyrek, tüm yıl kaybedilmiş gibi bir fiyatlama var.

Aynı durum tav da da var...Pegasus ve tav da aceleci olmadan düştükçe almayı düşünüyorum...10 parçaya böleceğim alımları...Pegasus da ortalama maliyetim 45 civarı, tahvil de 16 civarı olur düşüncesindeyim....çünkü bu panik devam eder bşr süre daha.

Borsa böyledir, bazen baca fiyatına fabrikayı, bazen de kanadının fiyatına bütün bir uçağın alma fırsatı sunar...nasıl Pegasus 30 tl altında büyük bir fırsat verdiyse...şimdi de, tüm olumsuzluklara rağmen, 50 tl altı büyük fırsattır bence.

Gerek Pegasus da, gerekse tav da operasyonel sorun yok...karlılıkları devam eder..yeter ki şu virüs korkusu biraz yatışsın.

Üstad Corona virusu böyle giderse bütün ülkelere yayılacak. Doktorların açıklamalarına göre aşı'nın bulunması uzun zaman alacak.

Sanırım ülkemizde birçok ülkeye uçuşları/seyahatleri durduruacak. Bu durum pgsus/thyao olumsuz yansıyabilir.

Bu yüzden bu satışların panik satışı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca satan tarafın yabancılar olduğunu dikkatlerden kaçmasın...

7.  Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku
    Üstad Corona virusu böyle giderse bütün ülkelere yayılacak. Doktorların açıklamalarına göre aşı'nın bulunması uzun zaman alacak.

Sanırım ülkemizde birçok ülkeye uçuşları/seyahatleri durduruacak. Bu durum pgsus/thyao olumsuz yansıyabilir.

Bu yüzden bu satışların panik satışı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca satan tarafın yabancılar olduğunu dikkatlerden kaçmasın...
    Yabancı diplerden satışları abartmayı, ya sa öyle göstermeyi çok sever..,hele citi, kemiksiz satıyorsa durup düşünmek lazım.

Belirttiğin riskler nedeniyle zaten buraya kadar düştük, tabii ki daha da düşebilir...ama buralardan kademeli alım yapılabilir bence...ben seneye bu aylarda hangi fiyatlarda olur, esas buna odaklanıyorum...yeri geldiğinde bir yıl iki yıl kar etmeden de bekleyebilirim.

Öte yandan, portföy hedge li olduğundan endeksin düşmesi sıkıntı oluşturmuyor...yeter ki portföy oran olarak endeksten fazla düşmesin..son 2,5 yılda aylık olarak endekse yenildiğim hemen hiç olmamış...bu bedenle rahatım ve hisse başına belirlediğim max pozisyon büyüklüğüne kadar rahat rahat biriktirebilirim.

8.  Alıntı Originally Posted by Andrei28 Yazıyı Oku

Bence pegasus a çok dokunmaz genel olarak yurt içi uçuşları çok sıklıkta o yüzden pek bir sorun yaşatcağını düşünmüyorum. THY nin son 3 haftadır zaten gidişatı kötü inanılmaz bir düşüş yaşadı ama ben bundan aşağısını göreceğini hiç tahmin etmiyorum. Böyle durumlarda ilaç şirketlerine güvenip ECILC almıştım fakat sanırım hata etmişim iyi araştırmadım acemilikten. Bu benim lanetim oldu sanırım. Artık iyice derine inmeden almayı düşünmüyorum hiç bir hisseyi.

Sayfa 687/1230 İlkİlk ... 1875876376776856866876886896977377871187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •