Sayfa 66/269 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 521 - 528 arası.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

1. işte ben de onu söylüyorum...spk süreci baslatmadı hatta daha he rşirketin gk kararı gerek...

Bak maddenin ikinci cumlesini birinci cumlenin onune koyarak okursan daha anlasilir olur. Sondan aciklamaya baslamis kanun metni olayi.
     Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    işte bu gün alan için daha süreç var...gk serh koyabilir falan
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ayrılma hakkı
    MADDE 24 – (Değişik:20/2/2020-7222/26 md.)
    (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına
    katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık
    ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma
    hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan
    paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları
    pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın
    almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından
    önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
    (2) Pay sahibinin 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel
    kurul toplantısına katılmasına veya oy kullanmasına haksız bir biçimde izin verilmemesi, çağrının
    usulüne göre yapılmaması veya gündemin gereği gibi ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul
    kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci
    fıkra hükmü uygulanır.
    (3) Ayrılma hakkının doğmadığı hâller ile ortaklığa bu hakkın kullandırılması
    yükümlülüğünden muafiyet verilmesine, bu hakkın kullanılmasına ve adil bedelin hesaplanmasına
    ilişkin usul ve esaslar Kurul tarafından belirlenir. Kurul ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin
    bu hususlarda ortaklıkların niteliğine göre farklı usul ve esaslar belirleyebilir.

Burdaki ucuncu madde birlesme karari aciklandiktan sonra hisse sahibi olanlari ilgilendiriyor. Benim gibileri yani.
     Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Ayrılma hakkı
    MADDE 24 – (Değişik:20/2/2020-7222/26 md.)
    (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel kurul toplantısına
    katılıp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanağa geçirten pay sahipleri, paylarını halka açık
    ortaklığa satarak ayrılma hakkına sahiptir. Kurul, halka açık ortaklığın niteliğine göre, ayrılma
    hakkını, ayrılma hakkına konu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihte sahip olunan
    paylar için kullanılabilmesine ilişkin esasları belirlemeye yetkilidir. Halka açık ortaklık bu payları
    pay sahibinin talebi üzerine, Kurulca belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satın
    almakla yükümlüdür. Kurul, ayrılma talebine konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından
    önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyebilir.
    (2) Pay sahibinin 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki işlemlere ilişkin genel
    kurul toplantısına katılmasına veya oy kullanmasına haksız bir biçimde izin verilmemesi, çağrının
    usulüne göre yapılmaması veya gündemin gereği gibi ilan edilmemesi hâllerinde, genel kurul
    kararlarına muhalif kalma ve muhalefet şerhini tutanağa kaydettirme şartı aranmaksızın birinci
    fıkra hükmü uygulanır.
    (3) Ayrılma hakkının doğmadığı hâller ile ortaklığa bu hakkın kullandırılması
    yükümlülüğünden muafiyet verilmesine, bu hakkın kullanılmasına ve adil bedelin hesaplanmasına
    ilişkin usul ve esaslar Kurul tarafından belirlenir. Kurul ayrılma hakkının kullanılmasına ilişkin
    bu hususlarda ortaklıkların niteliğine göre farklı usul ve esaslar belirleyebilir.

5. teşekkürler aziz kardeşim görüşürüz..

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
    Yeni tebliğ bekleniyorsa eski tebliğlere göre düşünmemek lazım. SPK her şeyi yatırımcı lehine düzenleyecek diye düşünüyorum.

Tebligler kanunlara aykiri duzenlenemez. Yukardaki metin kanun metni. Teblig kanunu detayli sekilde aciklamak ve kurula verilen duzenlemeleri yapmak icin onemli.
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Yeni tebliğ bekleniyorsa eski tebliğlere göre düşünmemek lazım. SPK her şeyi yatırımcı lehine düzenleyecek diye düşünüyorum.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by karabaht34 Yazıyı Oku
    Tebligler kanunlara aykiri duzenlenemez. Yukardaki metin kanun metni. Teblig kanunu detayli sekilde aciklamak ve kurula verilen duzenlemeleri yapmak icin onemli.

Eyvallah haklısın. Ama bana bir gecede değiştirilemeyecek bir kanun söyle.

Bu arada benim hisselerim açıklamadan önce. Her iki şartta benim için aynı. Lakin benim fikrim , spk sonuna kadar yatırımcıyı koruyacak.

Sokaktaki simitcinin dahi duyacağı radikal değişiklikler hariç her türlü düzenleme yapılacak bence .

Bakın BENCE diyorum. Muallak bir süreçte emin konuşmak doğru değil.

Sayfa 66/269 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •