
Originally Posted by
samreit
Hanim buharda pisirdikten sonra karnibahari finin kabina koyup, yumurtayi süt icinde cirparak yaptigi sosu üzerine yayiyor. Bunun üstüne kasar rendeleiyor (italyan parmesanida olur) ve 20 dakika 180 dercede firina atiyor.
Aslinda sevmem böyle sebzeyi, ama bu sekilde karnibahara bayiliyorum.
Tek eksisi eksozun biraz fazla calismasi.
O da güzelmiş, yumurta tadı bozuyor olabilir. Belki yumurtayı ayrı kaynatıp süs olarak konulabilir. Yani ağzında dişi olmayan bile yiyebiliyor benim tarifimle. Zeytin, domates vs de eklenebilir.
15 dakikada yapılabilen kolay bir besin. Makarna gibi kilo aldırmıyor. Her gün yesem bu sıkılmam.
Dün esas şeyin baharat olduğunu keşfettim, tüm dünyada buğday ve pirinç ana besinler, sos ile tadlandırılıyor.
Brokoli kokulu ama karnabahar kokusuz, mesela lahana hiç sevmem.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri