Sayfa 72/1001 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Viop - XIV

1. bu ahlak yoksunu din bezirganları dini kullanarak çalıp çırptıkları için herkesi kendileri gibi hırsız, ahlaksız sanıyor.

kişi kendinden bilir işi.
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

2. Piyasalarda Bugün (İş Yatırım)

Küresel durgunluk senaryoları...

Piyasalar "küresel durgunluk" senaryosunu fiyatlamaya devam ediyor. Asya'dan Orta Doğu'ya, Avrupa'dan Amerika'ya tüm kuzey yarımküreye yayılmaya başlayan Korona virüsünün dünya ekonomisinde ani bir duruşa yol açacağı ve yeni bir küresel krizi tetikleyeceği fiyatlanıyor.

Fed'in ve ECB'nin eşanlı olarak attığı faiz indirimi ve varlık alımı adımlarına rağmen piyasalardaki panik havası sakinleşmedi. Trump yönetiminin 1 trilyon dolara ulaşan bir mali paket açıklaması da durumu değiştirmedi.

Korona salgınına karşı pro-aktif bir tutum izlese de Türkiye bu satış dalgasından kaçamadı. MSCI Türkiye sene başından beri %30 kayıpla dünya piyasalarına paralel bir seyir izledi. Büyük ticaret ortaklarımız Avrupa ve Orta Doğu'nun durgunluğa girmesinin kesinleştiği bir ortamda Türkiye varlıklarının dünyadan pozitif ayrışması zor gözüküyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık "Ekonomik İstikrar Kalkanı' Türkiye'nin küresel durgunluk senaryosunda pozitif ayrışmasını sağlayabilir mi? Durgunluğa girilmesini engelleyemez, ama derinleşmesini ve finansal istikrarsızlığa dönüşmesinin önüne set çekeceğine inanıyoruz.

Perakendeden turizme, demir-çelikten otomotive, tekstilden yiyecek-içeceğe kadar tüm sektörlere vergi avantajı ve kredi desteği (Kredi Garanti Fonu) sağlayan destek paketinin temel önceliği istihdamın korunması. Atılan adımları durgunluğun kendi kendini besleyen olumsuz bir döngüye dönüşmemesi için gerekli bir ön şart olarak görüyoruz.

"Ekonomik İstikrar Kalkanı" Türkiye'nin dünyadan pozitif ayrışmasını sağlar mı? Maalesef kısa vadede bir pozitif ayrışma öngörmüyoruz. ABD ve Avrupa bizden daha büyük ve nakit bazlı destekler açıkladı ama satış dalgasını durduramadı. ABD ve Asya piyasalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul'da %1-%2 bandında satıcılı bir açılış öngörüyoruz. Kısa vadede dünya piyasalarına paralel bir seyir izlemeye devam edeceğiz.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
    www.isyatirim.com.tr

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    fdow gece 23.00 e göre -250 gibi...normali -700/1.000 puan gibi bir açılış bakalım nasıl açacak...
    Bizde felaket paketten dolayı negatif ayrisabiliriz bu arada hükumet imf kapısını da açabilir tam fırsatı

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Rusya mb, ural petrolü 25 doların altına indiğinde ilave döviz satışlarına başlayacak- bloomberg ht

5. Arkadaşlar büyük işsizlik gelcek bu belli..

Pekala şu soru sorsam ne dersiniz?

İşsizlik fonunda para var mı sizce?

6. Dün akşam seansın da teslim ettiğim malı

100. Xxx li rakamlardan geri aldım

Alır almaz makina ayarı kaçtı hemen 101 xx rakamlara zıpladı
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

7.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Arkadaşlar büyük işsizlik gelcek bu belli..

Pekala şu soru sorsam ne dersiniz?

İşsizlik fonunda para var mı sizce?
    İşsizlik zaten tavanıdi bir de bu eklenirse ekonomik buhran olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    ben dün fikrimi yazdım bence IMF ye gitmek için tam zamanı...faizler yerin dibine girmiş kendi halkına da durumu kabul ettirebilirsin hem belki bu sayede kamu harcamalarında v.s. bir disipline girer işler falan filan...tabii imf adama babasının hayrına vermez parayı karşılığında ne gibi tavizler isterler onu da düşünmek lazım...

ama rte bizim için IMF defteri bi daha açılmamak üzere kapanmıştır demişti...

zor bir süreç IMF ye gitsen bir dert gitmesen bir dert...

Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Bizde felaket paketten dolayı negatif ayrisabiliriz bu arada hükumet imf kapısını da açabilir tam fırsatı

Sayfa 72/1001 İlkİlk ... 2262707172737482122172572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •