Sayfa 738/1230 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,897 - 5,904 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Son olarak..görüşlerimi tavsiye olarak düşünmeyin...ben deneyimlerimi, görüşlerimi paylaşıyorum..başka kaynaklar yanında bunları da dikkate alın..nihayetinde son karar sizin.

Buradaki amacım, bir nevi genç ve tecrübesi az beyaz yaka arkadaşlarıma abilik yapmak...tek beklentim hayır duası almak.

örnekleri çok başarılıyım demek, ego tatmini olsun diye değil...Somut örneklerle ilerleyelim diye veriyorum...sonuçta bu kriz sonrası yine pek çok arkadaş ümitsizliğe kapılacak...para biriktirip batırmak yerine, parayı yeseydim bari diye düşünecek..hatta tasarruf etmekten bile soğuyacak...sorunun yöntemde ya da kendinde olduğunu düşünmeyecek, piyasalar ya da sistem sorunlu diye düşünecek.

Çok kilişe olacak ama, her kriz büyük bir fırsattır aynı zamanda. 10 yılda bir zayıflar elenir, güçlüler daha güçlü olarak yola devam eder,
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by etranger Yazıyı Oku
    Hocam ben de hedge işlemlerini öğrenebilmek için bir short kontrat açtım. Vadesi 0420 şu anda. Eğer kötü haber akışı sebebiyle endeks 3-4 puan düşerse ve ben vadeye kadar artık long olabilir diye düşünüyorsam yeni bir long kontrat açıyorum değil mi?
    Yani şu an elimde olan vadeye kadar kalacak her türlü onu kapatamıyorum anladıgım kadarıyla.

Bu arada ben de portföye deva ve uluun eklemiştim, onun için de ayrıca teşekkür ederim. Ani yükselişlerde hepsini vermeye kıyamıyorum ama bir kısmıyla al sat yaparak elimdeki lot sayısını da arttırdım, dediğiniz gibi yüksek risk almadan küçük işlemlerle tecrübe kazanmaya çalışıyorum.
    Çok teşekkürler
    Piyasa açık olduğu müddetçe, her zaman işlem yapabilirsin...en az 6 ay, normalde bir yıl bir kontratı geçme...mekanizmayı öğren, okuyacak çok konu var, google dayesinde aracı kurumların ya da yatırım danışmanlarının eğitim dokümanlarına ulaşabilirsin...kolay yolu tercih edip, sorayım öğreneyim deme...okumak zaman alır, ama daha sağlam bir öğrenme şekildir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Biraz aç gözlülük yapıyorum..portföyde 18 hisse oldu...eski göz ağrılatımı da almaya başladım, çimsa, doas, klimasan gibi.

Hisseler o kadar ucuzladı ki, hepsinden az da olsa alıyorum...1000 TL 1000 tl...iyi toparlayan hisselerde alımlarım devam edecek...ilk maliyetimin her %5 üzerinden ikinci parça, üçüncü parça böyle devam edecek...bir süre sonra performansını en kötü 4-5 hisseyi çıkartarak yola yine 10-15 hisse ile devam ederim.

4. Gratisteki hatunlar gibi oldum desene,
    Bir alana bir lot bedava kampanyasıda gelir belki

YTD.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biraz az gözlülük yapıyorum..portföyde 18 hisse oldu...eski göz ağrılatımı da almaya başladım, çimsa, doas, klimasan gibi.

Hisseler o kadar ucuzladı ki, hepsinden az da olsa alıyorum...1000 TL 1000 tl...iyi toparlayan hisselerde alımlarım devam edecek...ilk maliyetimin her %5 üzerinden ikinci parça, üçüncü parça böyle devam edecek...bir süre sonra performansını en kötü 4-5 hisseyi çıkartarak yola yine 10-15 hisse ile devam ederim.

5. [QUOTE=Cautionary;4251611]Kademe kademe alım yapmak şartıyla,

Toaso, froto, Tüpraş, Arçelik, aksa, kordsa, şişe, tavhl, ttrak....7 TL altına inerse de Ereğli.

Sayın cauty üstad yorumunuz için çok tşk ederim.

Ancak 2008 krizine benzer bir krizin yaşanıp yaşanmayacağı hususunda korkularımız var,

Ya benzer bir kriz yaşarsa piyasalar, ya CİTİ batarsa.

Bu yüzden poz açmak için korkularımız oluyor maalesef.

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Gratisteki hatunlar gibi oldum desene,
    Bir alana bir lot bedava kampanyasıda gelir belki

YTD.
    Aynen öyle...zaten pratikte öyle oldu..130 TL veriyorsun, 1 lot değil 2 lot Tüpraş alıyorsun

7. [QUOTE=Andrei28;4252230]
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kademe kademe alım yapmak şartıyla,

Toaso, froto, Tüpraş, Arçelik, aksa, kordsa, şişe, tavhl, ttrak....7 TL altına inerse de Ereğli.

Sayın cauty üstad yorumunuz için çok tşk ederim.

Ancak 2008 krizine benzer bir krizin yaşanıp yaşanmayacağı hususunda korkularımız var,

Ya benzer bir kriz yaşarsa piyasalar, ya CİTİ batarsa.

Bu yüzden poz açmak için korkularımız oluyor maalesef.
    Daha dur neler neler duyacağız...hep böyle olur, krizin en kızıştığı dönemde söylentiler çoğalır..,bu arada şu yaşadıklarımız yanında citi nin batması çerez olur...öyle bir şey olursa dip yakındır derim

Bu arada, daha aşağı gitmez gibi bir düşünceniz de olmadın...şahsen 70 bine kadar inme ihtimalimiz de var...virüs yayılım hıxı düşmez, global resesyon global buhrana dönüşürse o da olur...ama şahsi düşüncem biz ülke olarak pozitif ayrışırız, yani dow %20 daha düşerse biz %15 düşeriz mesela.

Bize has sorunların pek çoğunu kriz örtbas etti.,,kurumuz değer kaybediyor, bütçe açık veriyor...hepsinin suçlusu virüs sonuçta...hatta fırsat bu fırsat enflasyonu ve faizi %5 e bile çekebiliriz belki.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Kademe kademe alım yapmak şartıyla,

İi-) bu tür zamanlarda u-50 dışına pek çıkmamak lazım..hele bünyesi zayıf, borçlu firmalara hiç bakmamak lazım...bu kadar hisse bedava fiyata gelmiş neredeyse, alternatif çok. Macera aranmamalı
    Abi Pegasus'u bu altta yazdığın sebeplerden mi listeye koymadın? Havayolu hisseleri bu aralar biraz macera aramak gibi sanki?

Sayfa 738/1230 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •