Sayfa 489/1003 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589989 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: HALK Cafe - II

1. Ziraat Halk Vakıf, işe devam kredisi. Bununda ucu açık, ben dahi alabiliyorum, 100 bin tl alsam, yıllık %7,5 faiz, 36 ay vade. Gün geçtikçe teşvikler büyüyor, süreleri uzuyor, bankalara yük artıyor. Teminatı olmayanda alacak, kgf fonu teminat olacak.

2. Okul tatili uzatılmış, milli eğitim açıklacak, iyide özel okullar para ödedi, nisan-mayıs haziran 3 ay paramız gitti. okuldan geri alsan bir dert, almasan hizmet görülmedi. Karışık bir durum, en güzeli bu özel okulların ödenmeyen rakamlarını gelecek yıl indirim gibi görmek ama muhtemelen bu gidişle, ziraat halk ve vakıf bu 3 ayı karşılayacak gibi, devlet bu üç bankaya yaslanmadı resmen çöktü. Bunun çarpan etkisi çok fazla. Krizi büyük evet ama bu 3 bankaya 4-5 yılda düzelemeyecek tahribatlar açacağız. Bu kanunlar diğer bankaları kapsıyor mu, mesela işbank 3 ay bireysel krediyi ertelemiş, diğerleri kredi ve kredi kartlarına nasıl refleks verecekler merak ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Kredi kartları ödemesi haziran sonuna kadar ertelenecek, şuandan 125 gün sonraya. KOVİT nedeni ile bugüne kadar gelen en ilginç karar bu bence. Bankaları ayakta tutmak bence daha doğru olurdu, sanki bankalara aşırı yükleniyoruz gibi.
    Kartım için vadesiz hesabımdan otomatik ödeme emrim var. bu durumda hazirana kadar çekilmeyecekmi kart aylık ödemelerimiz.?

4.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Kartım için vadesiz hesabımdan otomatik ödeme emrim var. bu durumda hazirana kadar çekilmeyecekmi kart aylık ödemelerimiz.?
    vakıf ziraat halk bence haziran sonuna kadar para alamaz, adam 5 lirayı karttan çekiyor, şimdi 1 lirayı çekecek, zaten icra haciz yok, üstüne bddk diğer bankalar derse hesabı iyi yapmak gerekir. benim kart 8 bin harcasa kişi başına 2 bin olsa, 82 milyon x 2 bin tl = 164.000.000.000,00 tam okuyamadım böyle bir rakam çıkıyor, bunu 3 ayla çarpacağız. oda 492.000.000.000,00 hadi bu rakamlar abartılı olsun iyimser ihtimalle 3 veya 4 e bölsek bile bankalar batar. daha bunun bireysel dışında ticarileri var, devletin kendi ödeyeceği köprü yol var, enerji ihalesi yol ihalesi var.

5. toplamda 45 günlük bir tatil garantilendi. özel okul taksitleri ne olacak. keza son 5 yıldır yani feto beyefendi gittiği günden beri her yer özel okul oldu. benim 6 bin borcum var, ödeyeyim mi ödemeyeyim mi. 3 binde servise borcum var, onu hiç ödemem valla.

6. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Virüse karşı elimizde büyük bir koz var.Yakalanmamak.

Ne diyeceğimi şaşırdım Vallahi harika bir koz. Aşı bulmak kadar önemli fikir verdi sayın bakanımız.

7. abd den gelen yada avrupadan gelen verilere göre ülkemiz 4-5 kat daha düşük derecede atlatacak. sorun şu ki ticaret net olarak bitti.

8.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Virüse karşı elimizde büyük bir koz var.Yakalanmamak.

Ne diyeceğimi şaşırdım Vallahi harika bir koz. Aşı bulmak kadar önemli fikir verdi sayın bakanımız.
    ondan daha önemlisi gecen güç acıkladı. kendi ohalini kendin ilan et. bazıları buna uyanamadı, uyansa infial çıkar, az az işe gidenlerde ohal ilan ettim gelmiyorum derse seyret sen.

Sayfa 489/1003 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •