Sayfa 968/1003 İlkİlk ... 468868918958966967968969970978 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 7,737 - 7,744 arası.

Konu: Viop - XV

1. Bir de şöyle bir şey var. 1. Grafikte 100. Vakadan itibaren vaka/gün grafiğin var. Buna göre abd nin ardından dünya ikincisiyiz.

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Dün bir makale paylaşılmıştı. Almanya ölümleri farklı raporladığı için ölüm sayısı az diye.
    Virus tespit edilenlerin yuzde 80 ini 60 yas alti
    Hizli ve cok test uyguladi
    Iyi bir saglik sistemi var.

Ama bunlara nazaran son 1 haftada vaka ve olum oranlari ivme kazandi. Gunde 200 250 olu olmaya basladi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Gel inat etme abi. Turizmi unutalim bu yil. Nisan kureselde kesin kayip. Mayis icinde karamsarim. Biz zaten gec dahil olduk olaya.

Turkiye hakkinda hic fikrimi soylemedim, soylemeyecegim ama iki hafta once ekrana cikip minimum 5 bin maksimum 30 bin vaka olur. En kotu senaryo bu diyen adamlar hala piskin piskin konusuyor tvde.

Olum orani dusuk. Tabi dusuk olur 10-15 gun oncesi vakalarin olumleri bunlar.

Neyse yahu. Tanri Türkü korusun. Evdekal.
    Turizm sektörü istihdam açısından çok önemli1-2 milyon arası kişi bu sektörde çalışıyor veya bu sektöre yönelik ticaretin içerisinde. Yani yaklaşık Türkiye nin nüfusunun %10 unu etkileyecek bir sektör.
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

4. Büyük şirketler duygusal melodiler ile evde kal reklamı yapıyorlar.

Turk Telekom'un evdekal kampanyası melodisini sanırım tespit ettim ama yanılıyor da olabilirim. Buna bezen "Ben seni sevdiğimu dünyalara bildirdum" şeklinde de güzel bir türkü vardı. Çok versiyon var ama az bilinen bir Trabzon türküsüymüş.

Evde karaoke de güzel bir vakit geçirme şekli.

https://www.youtube.com/watch?v=1NOlJaMhM18
    Arzu Akmeşe - Gemiler Giresune
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Beleş diye hemen atlamayın...önce gerçekten ihtiyacı olanlar bir alsın...öğrenci, asgari ücretle çalışmak zorunda olan vs.

Herhalde 10-15 tl verip maske alabilir buradaki herkes...illa beleş de alacağım diyen varsa da iki hafta sonra alsın...sonuçta PTT nin de kargo dağıtım kapasitesi sınırlı..aşırı yığılma ile sistemi felç etmeyin.
    Haftalık olduğu için 2 hafta sonrada almakta kolay olmayacak. Şu anda maske ihtiyacım yok. Öncelikle çalıştığım iş yerinden alacağım. Zira iş dışında evden çıktığım yok.
    Ancak Maske takmak dışarı çıkmayı motive etmemeli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

6. Turizmde de çalışıyorum ve bir cok yabancıyla iletişim halindeyim özellikle Ingilizlerle. Emin olun içlerinde birçoğu bizim ülkemizi kendi ülkelerinden daha çok seviyor. Bir an once şu salgın bitsin diye 4 gözle beklediklerini şahsen biliyorum. Umarım bir an önce normale döneriz de bir nebze olsun turizmde çalışan insanlar da rahatlar.

7. Siz yazdığımı anlamamissiniz Avrupa reform ronenansi gerçekleştirip akılcı aydınlanmacı bir yolu seçti, kilise gibi zirvaliklari hayatın gerisine atabildi yerine sistematik düşünceyi koyabildi. Almanlar bunu her alana yaydı. Sizin saydıklarımız doğunun yildizlari ama bı 500 600 sene öncenin yıldızları. Sizin soylediklerinize ek olarak yoksa şunları da sayardim ibn rusd, harezmi, ibni Sina. Sıkıntı avrupanin kendini kurtardığı şeyle biz hala bogusuyoruz.
     Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Eee bizde ıtri, mimar sinan, mevlana, ibni sina falan var.
    Ama hicbirimiz bu kişilerin hayatlarını bilmeyiz. Bende dahil.

Okullarda bunların bir eseri bile ogretilmez.

Belki bir çocuk ilham alır demezler.

Bir tanesinin adam akıllı filmi,belgeseli,dizisi çekilmez.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bang bang you shot me down..

Sayfa 968/1003 İlkİlk ... 468868918958966967968969970978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •