Temel analizci olarak benim de en sıkıntı yaşadığım konulardan birisi bu. Şu an elimizde veri yok yeni döneme dair... veri olacaksa da en yakın 2. Çeyrekte olacak çünkü ilk çeyrek ilk 2 ay normaldi her şey.
Bunun üstüne, zaten bilançoları çok geç açıklayan bir ülkede olağanüstü durum nedeniyle iyice gecikmesi açıkçası insanı adeta kör durumuna koyuyor. Yorumunuza ufkumun dışında kalıyor deme sebebim buydu. Elbet bu durum çok firmayı kötü etkiledi / etkileyecek ama işleri açılan da oldu ülke olarak da bence konumumuz değişecek bu pozitif de olabilir negatif de olabilir. Sıcağı sıcağına bunları bilmek zor. O nedenle şu an parayı takip ediyorum para ne yaparsa ben de onu yapmaya çalışıyorum yine kendimce iyi gelebilecek bilançoları da tespit etmeye gayret ediyorum...
O soruyu da kendime soruyorum hocam. Hatta, cautionary hocama soru sorarken fikrimi de belirtmiştim. Her ne kadar temel bir senaryomuz olsa da, piyasanın bizim senaryoyu ne kadar fiyatlayacağı konusu, ayrı bir konudur.. Yani, covid 19 vakasının ne kadarı fiyatlandı onu tam anlamıyla tahmin etmek zor. Sonrasındaki dönemin ne kadarı fiyatların içine girdi ? tam anlamıyla cevabı olmayan sorular.
Piyasayı anlamlandırmadan, kısadaki bir kaç pozisyon taşıyorum. Soruyu onlar için sormuştum
Bu başlıkta, Cauti Hocama yazdığım entryi aşağıya kopyalıyorum.
Batuhan
Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır
Daha evvel yazmıştım bu ara borsadan para kazanma zamanı değil.Karda olanlara nakte geçmelerini borsadan çıkmalarını önermiştim.Hala da önerim geçerli.Bu zamanlarda borsada paramı koruyacağım diye stres çekilir mi.Bu ara para kazanırım diyene ise ben 20 yıllık borsacıyım,genç yaşlı farketmez,o arkadaş dediğini yapıyorsa ben önünde saygıyla eğilirim.Demek ki finansal piyasaların messisi olmuş demektir o arkadaş.Düşüş trendindeyiz,ne zaman biteceği belli olmaz ,bu ara borsa zamanı değil.
82 dipten alan 2 ye katlayan kağıt var örneğin tupo 67-93 yaptı her zaman borsada kazanç vardır
Benim tavsiyem karda olanlar çıksın.3 ay sonra bakarız haklımıyım değilmiyim o zaman gene analiz yaparız.Borsa iddia işidir.Kimi düşecek der kimi çıkacak,aksi olsa zaten işlem yapılamazdı borsada.Neyse herkes kazançlı çıkar umarım,birikimlerini kaybetmez kimse.
Yer İmleri