Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 229 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    0-sıfır geyik olan iyi bir topik. Takipteyiz.

Yukarıdaki forumdaşa katılıyorum. Algoritma işinde yetersiz olanlar ki bunlar ky nin tamamına yakını neredeyse. Nasıl yapacak?

Stop ,paraşüt görevi görüyor , onsuz dibe çakılırsın. Ancak , genel kabul edildiği üzere çok uzak ara en büyük sorun sat noktasının optimal e yakın kurgulanamaması . Bir çok ky bunun için hedef fiyat belirliyor ki bunun da altını temel,teknik analizler ile dolduruyor kendi bakış açısı ve bilgisi yettiğince. Bu konuyu algoritmasız , belli prensiplerle sistematize nasıl yapabiliriz?
    Mesela , temel analiz ile şirket ederini hesaplayıp , o piyasa değerine yaklaştığında- ki özellikle döviz bazında -hisse ile vedalaşmak , mantığın pek işlemediği kurtlar sofrası borsamızda çok da başarılı sonuçlar veremeyebiliyor.

Bu sitede , son yıllarda maalesef seviye düşmekte. Boğa piyasası (geçen seneden başlayıp virüs öncesi dönem) gereği bir çok forumdaşın, bilgi ve tecrübeleri az olmasına rağmen ne kadar havalara girdiğini çok eski bir site müdavimi olarak ibretle izlemekteyiz. Siz , geyiğe girmeden kendinizce fikirlerinizi paylaşıyorsunuz. Takdir ettim sizi.

Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    İyi akşamlar Sn.trendtakipcisi.Sistemli olmak harika ama manuel değil.Algoritma işini nasıl çözeceğiz.Bunun için illada yazılım bilmek gerekiyorsa biz tiribüne çekilelim mi? slm.
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    0-sıfır geyik olan iyi bir topik. Takipteyiz.

Yukarıdaki forumdaşa katılıyorum. Algoritma işinde yetersiz olanlar ki bunlar ky nin tamamına yakını neredeyse. Nasıl yapacak?

Stop ,paraşüt görevi görüyor , onsuz dibe çakılırsın. Ancak , genel kabul edildiği üzere çok uzak ara en büyük sorun sat noktasının optimal e yakın kurgulanamaması . Bir çok ky bunun için hedef fiyat belirliyor ki bunun da altını temel,teknik analizler ile dolduruyor kendi bakış açısı ve bilgisi yettiğince. Bu konuyu algoritmasız , belli prensiplerle sistematize nasıl yapabiliriz?
    Mesela , temel analiz ile şirket ederini hesaplayıp , o piyasa değerine yaklaştığında- ki özellikle döviz bazında -hisse ile vedalaşmak , mantığın pek işlemediği kurtlar sofrası borsamızda çok da başarılı sonuçlar veremeyebiliyor.

Bu sitede , son yıllarda maalesef seviye düşmekte. Boğa piyasası (geçen seneden başlayıp virüs öncesi dönem) gereği bir çok forumdaşın, bilgi ve tecrübeleri az olmasına rağmen ne kadar havalara girdiğini çok eski bir site müdavimi olarak ibretle izlemekteyiz. Siz , geyiğe girmeden kendinizce fikirlerinizi paylaşıyorsunuz. Takdir ettim sizi.
    Değerli katılımcılar, öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, maalesef küçük yatırımcının çeşirli sebeplerle fazla kalamadığı bu piyasada polemiğe girmeden bana göre doğru olan ve uzun süredir uyguladığım tüm yöntemleri elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.

Yeri gelmişken bir hususa tekrar vurgu yapmak istiyorum. Sistem şart ancak VIOP hariç illa algoritmik olmasına gerek yok. VIOP'un yapısı ve hızı gereği en azından birçok insanın algoritma kullanmadan kısa vadeli/kaldıraçlı bu piyasada tutunması zor. VIOP için profesyonellere uygun olduğunu bilmekle beraber açıklama/uyarı yapmak istedim.

Ancak hisse piyasasında elbette algoritma gerekmeyebilir, bu tamamen sizin bakış açınız, vadeniz, alacağınız risk vb. bağlıdır. Bu arada benim vadem özellikle hisse piyasasında kısa vadeli değildir, benim tecrübem günlük bazda yapılan işlemlerin başarılı olmadığı yönündedir.

Daha öncede belirttiğim üzere karda uzun oturabilmek çok önemlidir ancak hiç kimse dipten alıp zirveye veremez. Önemli olan dip ve zirve arasındaki harekette en iyi oranı yakalamaktır.

Satış noktasını belirlemek alışa göre daha zordur ve uyguladığınız sistem her senette/enstrümanda aynı sonuçları vermeyebilir. Yani bazı senetlerde mükemmel işleyen al/sat sinyalleri, bazılarında çok kötü sonuçlar verebilir. Bunun çeşitli sebepleri olup her sistemin her piyasa/senede uygun olmadığını bilmek ve ona göre hareket etmek gerekir. (buna sonra örnekler vereceğim)

Ana prensipler üzerinde durmaya devam edeceğim ve mümkün olduğunca görsel olarak twıtter adresimden grafiklerle örnekler vereceğim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •