Alıntı Originally Posted by yavuzas Yazıyı Oku
Ek 24706grafik eğitimi kapsamındadır, yatırım tavsiyesi içermez.
artılar:
1. yakın geçmişte kap'ta duyurduğu mercedes denge çubugu üretim onayı ile rüzgarı arkasına aldı,düşeni kırdı,
2. bu ayın sonunda az da olsa (0.15 kuruş) temettü verecek,
3. grafik işlerse eğer, net bir flama oluşumu var, dünya borsaları olumlu seyrine devam ederse, flama direği kadar gitme ihtimali var.
eksiler:
1. virüs etkisinin muhtemel uzun vade devam etmesi üretime/ekonomiye/şirketlere olumsuz etki edebilir,
2. buradaki bazı sayın ortakların da vurguladıkları gibi, aşağıda bir gap bıraktı deniyor, bu yüzden baskılanıyor da olabilir.

sonuç: yukarı giderse sorun yok, zaten orta/uzun vade düşünerek girdim bu hisseye, aşağı gitmesi durumunda ise yedek akçe candır.. gireceğim her hissede yarı mal yarı nakit bulunmam gerektiğini öğretti bana bistte geçen yıllar.. bunlar benim acemi değerlendirmelerimdir, asla yatırım tavsiyesi değildir, zira zarar kol gibi.
Artılarıyla eksileriyle güzel değerlendirme, ayrıca kur artışından pozitif etkilendiği de artı hanesine yazılabilir belki.

Salgın belası ortadan kalkmadığı sürece çok fazla hayal kurmamak lazım ama salgının gündemden düşme gibi bir durum çıkarsa işler değişir, boşluk falan hikaye, bazı hisselerde boşluk doluracak diye senelerce beklediklerim oldu ama hikaye, yüreği yetiyorsa gelsin kapatsın.
Sonuçta Mercedes tedarikçisi olmayı garantilemiş bir şirket, parayı pulu bir tarafa, bırak ismi bile yeter.

Bu arada tahta sahibi kimseye hisseyi 9-10 lardan sattırmadığı gibi 4-5 lerden aldırmadı aynı zamanda.