-
şimdide sistem oluşturma/oyun planı için yazdıklarımı tekrar okuyalım....sonrasında örneklerle sistem inşası nasıl yapılır adım adım gidelim...
*sistem kurallarını ilk başta siz belirleyeceksiniz sebebi basit.. Sizin sisteminiz size özgüdür bu yüzden sizin yatırım stratejinize uygun yöntemi en iyi siz bilirsiniz.
*diyelim al/sat noktalarını ve tabi stop lose belirlediniz, bu uzun bir çalışma gerektirir, denemeler yapın. Her enstrümanda her strateji çalışmaz.
*niye çalışmadığına bakın ve yeni bir yöntem bulmaya gayret edin…. Yöntemleriniz onlarca göstergeyi içeren karmaşık bir yapıdan ziyade gerçek piyasa şartlarında çalışabilecek bir sistem olsun.
*daha sonra bu stratejilerin ilk başta belirlediğiniz senetler içinden hangilerine uygun olduğunu test edin, hangi vadelerde daha iyi çalışmış...düşen piyasada ne yapmış, sizi zarardan korumuş mu bakın...yükselen piyasada al/tut'dan daha iyi mi sonuçlar vermiş bakın...
*çok fazla optimizasyondan kaçının, çünkü fazla optimizasyon gerçek piyasada işe yaramaz.
*bu sistemi hemen gerçek piyasada kullanmayın, bir süre deneyin ve gerçek ortamda neler yapıyor, hataları neler bir bakın...ikna olursanız gerçek işlemlerde kullanın...
*ben teknik analizi sadece bir yöntem olarak çok az kullanıyorum, benim görüşüm fiyatı takip etmek ama ne olacağını kimse gibi ben de bilmiyorum...o yüzden buradan alınır…,işte şurayı geçerse satılır.. Desteğe geldi…direnci zorluyor vb. Bana göre falcılık….tahminden ziyade iyi oluşturulmuş sistemi takip etmek bana göre elzem…
*bu arada formasyon denilen üçgen, dörtgen, boru, flama vb. Yüzlerce gösterge… bana göre hiçbir işe yaramaz, size göre destek olan yer başkasına göre dirençtir...
*bu arada çoğu insan grafiklerde olmayan formasyonları görme eğilimindedir...gann açıları, elliot dalgaları, fıbonaccı vb. Yöntemler benim kullanmadığım ve bana göre ticari amaçla oluşturulmuş ve en azından benim felsefeme uygun olmayan yöntemlerdir...
Ne yapacağımıza veya yapmamız gerektiğini açıkladık...devam edeceğiz...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri