Artan

42,30 9.98 18:10
51,70 9.95 18:10
15,49 9.94 18:10
293,00 9.94 18:10
55,85 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,07 -10 18:10
78,30 -10 18:10
9,45 -10 18:10
112,60 -9.99 18:10
23,98 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.540.974.365,50 18:10
11.053.409.297,38 18:10
8.596.734.413,33 18:10
7.895.451.379,96 18:10
7.682.484.507,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 229 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Sizlerle birlikte sistem oluşturmaya geçmeden önce öncelikle borsada, saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir yaklaşım içinde değilseniz ve sistemli alım/satım yapmayı denemek istiyorsanız size ilk tavsiyem bir veri terminali (Matriks, İdeal, foreks vb) satın almanız olacaktır.

Bazı arkadaşlar; önce teknik analiz öğreneyim, bunlar pahalı daha sonra alayım gibi bir düşüncedeyse bence hiç başlamadan sistem oluşturmaktan vazgeçsinler ve tüyolarla devam etsinler. Çünkü sistem oluşturmanın temeli, deneme, yanılma, tekrar deneme, test etme, optimizasyon vb. sizin elle yapamayacağınız uygulamalar ve bunu gözlerinizle görmek zorundasınız... bunları kitap okuyarak bir yere kadar yaparsınız... sonuçta veri terminaline ihtiyacınız olacaktır.

Devam edeceğiz....
    Çok güzel yerlere gelmiş konu. Özellikle sistem için teknik analiz bilgisine gerek olmayışı bilgisini dusmussunuz.veri terminali ile sistem oluşturulabilir, teknik analiz şart değil demişsiniz.
    Baştan soyle birsey kafama takıldı, veri terminali kullanmakta her aracı kurum uygunmudur, örneğin benim aracı kurum vakif

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Çok güzel yerlere gelmiş konu. Özellikle sistem için teknik analiz bilgisine gerek olmayışı bilgisini dusmussunuz.veri terminali ile sistem oluşturulabilir, teknik analiz şart değil demişsiniz.
    Baştan soyle birsey kafama takıldı, veri terminali kullanmakta her aracı kurum uygunmudur, örneğin benim aracı kurum vakif
    Mrb, sistem oluştururken teknik analiz araçlarından tabi ki faydalanıyoruz yanlış anlaşılma olmasın...ancak sadece kullanacağımız göstergelerin sayısını arttırmadan ve işi gerçek piyasada uygulanabilecek ölçüde tutarak bunu yapmaya çalışacağız...bu arada kullanacağımız az sayıdaki ındıcatörün ne yaptığını, nasıl çalıştığını, hangi piyasada daha iyi verim sağladığını tabi ki bilmemiz gerekir...

Veri terminalleri, tüm bu anlattıklarımı bizzat görerek, yatırımcnın deneyerek yapacağı ortamlardır....otomatik emir iletimi ayrı bir konu... öncelikle sistem oluşturma ve bunu fiktif olarak denemek lazım...otomatik emir kısmı en son ve en kolay yapılacak iş...öncelikli ve zor olan ise oyun planı kurmak yani işe yarayacak bir fikir oluşturmak...gerisini kodlamak ve en sonunda otomatik emre dökmek halledilebilecek kısımlar....

Birde burada anlatmaya çalışacağım sistem tasarımı, test edilmesi vb. hususlar, bu konu hakkında bilgisi olmayan veya çok az bilen şahıslara konuyu baştan itibaren anlatmayı hedeflemekte olup sistem oluşturan/kullanan yatırımcıları tatmin etmeyebilir...

Zaten en başta söylediğimiz gibi forumun amacı; sistemli alım satıma ilgi duyan ancak nasıl yapılacağı, nereden başlanacağı hususlarında kafası karışık insanlara bir nebze yardımcı olmak ve onlara bu yöntem hakkında farklı bir görüş açısı sağlamaktır.

Devam edeceğiz...

3. Anladım, teşekkür ediyor yazılarınizi bekliyoruz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •